• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Skvelá správa: Šesťnásobný najlepší basketbalista Slovenska Radoslav Rančík pokračuje vo farbách BK Inter Bratislava! So žlto-čiernymi sa 36-ročný krídelník oplývajúci bohatými medzinárodnými skúsenosťami dohodol na dvojročnom kontrakte.

Mladší z bratskej dvojice Rančíkovcov obliekal dres klubu z Pasienkov aj v uplynulej sezóne. S priemerom 22,5 bodu na zápas sa stal najlepším strelcom Eurovia SBL a s priemerom 8,8 doskočenej lopty aj najlepšie doskakujúcim hráčom. Interu výrazne pomohol k triumfu v Budiš Slovenskom pohári. Blysol sa aj v pohárovej Európe: bol najlepším strelcom skupinovej fázy FIBA Europe Cupu. K dokonalosti chýbalo len jediné: domáci majstrovský titul. Bratislavčania však prekvapivo vypadli už v semifinále a získali nakoniec len „cenu útechy“, teda bronzové medaily, keď v sérii o tretie miesto nedali šancu ambicióznemu nováčikovi z Košíc (2:0 na zápasy). Radovi tak slovenský majstrovský titul v zbierke naďalej chýba, zato ten český vybojoval už šesťkrát!

Bývalý hráč ČEZ Basketball Nymburk (a ako sme už spomenuli, šesťnásobný majster ČR a trojnásobný najužitočnejší hráč tamojšej NBL), ktorý po absolvovaní americkej univerzity St. Cloud State od roku 2002 postupne pôsobil aj v kluboch Istra Pula, Limoges CSP, Paris Basket Racing, Chalons-en-Champagne, ALM Évreux Basket, Benetton Treviso, Galatasaray Istanbul či Azovmaš Mariupol, bude mať šancu na reparát: V Interi by mal totiž pôsobiť minimálne do roku 2018!

Keď sme sa tesne po podpise nového kontraktu spýtali Rada, čo zavážilo v prospech Interu, bez váhania odpovedal: „Všetko. Že sme sa dohodli na dva roky. Že Inter je profesionálny klub a ja sa tu cítim dobre. Že môžeme byť doma, manželka už pracuje, dcérka začala chodiť do škôlky. Aj po športovej stránke: klub má ambície, ktoré budú opäť tie najvyššie.“

Obšírnejší rozhovor s Radoslavom Rančíkom prinesieme na stránke bkinter.sk už čoskoro. Pre úplnosť však ešte dodávame, že Inter z kádra, s ktorým chce vstúpiť do ročníka 2016/17, oznámil celkovo už osem mien. Na Pasienkoch budú, okrem Radoslava Rančíka, pokračovať aj Goran Bulatovič, Martin Bílik, Miroslav Páleník a Tomáš Mrviš. Z Karlovky získali žlto-čierni pivota Lukáša Hofericu, do rivala z Komárna zas Mareka Kozlíka a z Košíc prichádza Aleksandar Vlahovič.

Autor: Adam Solga, Zdroj: bkinter.sk

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK