• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vedenie basketbalového klubu BK Iskra Svit muselo tesne pred úvodným stretnutím nového ročníka Eurovia SBL pristúpiť k hráčskej zmene. Na operáciu musí ísť americký rozohrávač Jarell Flora, v tíme ho nahradí jeho krajan Eric Palm.

Palm zaujal svojimi výkonmi už počas univerzitnej kariéry, v drese univerzity McKendree získal v poslednej sezóne cenu pre najlepšieho konferenčného defenzívneho hráča a hráča roka. Nechýbal tiež v najlepšom tíme súťaže. Z Ameriky sa presunul s malou prestávkou na tri sezóny do islandskej ligy. Hneď v úvodnom roku ho menovali do najlepšieho tímu súťaže, tento honor zopakoval aj v nasledujúcich dvoch ročníkoch. Výkonmi v Reykjavíku si vyslúžil kontrakt v druhej najvyššej nemeckej súťaži, o jeho služby prejavil záujem BV Chemnitz 99. Aj v tomto klube pokračoval v stabilne dobrých výkonoch, preto sa po roku upísal ambicióznemu Giessen 46ers. Americký rozohrávač sa dostal základnej zostavy a výkonmi dopomohol k postupu do Easy Credit BBL ligy. „Hľadali sme náhradu za zraneného Floru, pri možnosť angažovať hráča so skúsenosťami z najvyššej nemeckej súťaže sme neváhali. Eric je skúsený hráč a mal by pomôcť svojou kvalitou nášmu mladému tímu,“ uviedol prezident Svitu Ján Drobný.

Palm pokračoval v drese Giessenu aj v predchádzajúcej sezóne, v 22 stretnutiach mal priemer 7,9 bodu a 1,4 doskoku. „Prišiel som do Svitu získať novú basketbalovú skúsenosť v inej krajine. S mladými Slovákmi a talentovanými Američanmi ako sú Josh a Evan (Fleming a Singletary – pozn.) cítim, že moje šesťročné skúsenosti môžu pomôcť ich hre. Je ťažké sa hneď po odchode z univerzity adaptovať na európsky basketbal, preto verím, že pomôžem Joshovi a Evanovi s adaptáciou. Som šťastný, že môžem hrať šport, ktorý najviac milujem. Chcem vyhrávať čo najviac zápasov a hrať play off čo najdlhšie. Myslím si, že dokážeme ligou v tejto sezóne zamiešať,“ povedal po svojom príchode Palm.

Highlighty Erica Palma zo sezóny 2015/2016:

Foto: basketball.de