• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Spestrením prípravného obdobia pred novou sezónou Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy bolo stretnutie basketbalistov VŠEMvs Karlovka Bratislava a Iskra Svit pod holým nebom. Zápas účastníkov Eurovia SBL bol zároveň vrcholom druhého ročníka Summer Classic.

Športovo-kultúrne podujatie pod záštitou MBK Karlovka Bratislava a Karloveského športového klubu napísalo v nedeľu 10. septembra svoju druhú kapitolu. Na basketbalových priaznivcov čakali atrakcie v podobe Streetsportline Slam Dunk Contest, detskej zóny a rôznych možností zašportovania si. Záujemcovia sa mohli tiež informovať o prípravkách a mládežníckych tímoch Karlovky. Areál Základnej školy Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici sa napokon počas dňa utešene zaplnil, čo potešilo hlavne prezidenta Karlovky Ľuboša Cibáka: „Podujatie splnilo svoj účel. Trošku sme sa obávali počasia, to však vyšlo. Bol to deň plný basketbalu. Akcia ako má byť. Radi sme ju zorganizovali a radi ju zorganizujeme aj o rok. Basketbal treba popularizovať, vyjsť z haly von, ukázať ľuďom, že to hráme, že sme z tejto štvrte. Keď vidím, ako sa všetci stretli, spomínajú na zážitky, bavia sa, tak si myslím, že takáto akcia má svoj význam.“

Predkrmom hlavného bodu programu bol zápas „legiend“, ktorého sa zúčastnil aj momentálny kormidelník Karlovky Peter Ivanovič: „Celkovo výborná propagácia basketbalu, dôležité bolo schuti si zahrať. Myslím si, že akcia splnila svoj účel. V zápase legiend sme prehrali prvý polčas, no nakoniec sa nám to podarilo otočiť. Výsledok síce nebol dôležitý, ale výhra vždy poteší.“ Na strane Svitu si na seba navliekol dres aj prezident Iskry Ján Drobný: „Výborná akcia, ktorá spopularizovala basketbal. Bolo to výborne zorganizované. Sme radi, že sme sa mohli niečoho takéhoto zúčastniť. V zápase legiend sme hrali tak, aby sme sa zabavili a neublížili si.“ Zápas dopadol víťazne pre Karlovku, Svit zdolali 73:64.

Už pod umelým osvetlením si zmerali sily v rámci prípravy basketbalisti VŠEMvs Karlovka Bratislava a Iskra Svit. Po počiatočnom pomalšom rozbehu, nabral zápas spád a bolo cítiť jeho dôležitosť. Po prvom polčase vyhrávali domáci 58:52, ale výhru si napokon zaknihoval Svit po výsledku 101:96. „Zápas bol hraný vo veľmi priateľskej atmosfére. V poslednej štvrtine som pocítil, že už začína ísť aj o výsledok, začalo sa teda hrať s trochu väčším nasadením. Bolo to výborné, všetko dopadlo podľa predstáv, aj počasie bolo ideálne a spropagovali sme basketbal,“ zhodnotil duel pivot Karlovky Andrej Kuffa.

Úroveň akcie si pochvaľovali aj hostia, čo potvrdzujú slová Maurizia Galatu: „Akcia bola super, postretával som sa tu s množstvom ľudí, ktorých som dlho nevidel. Dúfam, že takýchto podujatí v súvislosti s propagáciou basketbalu bude čím ďalej viac. Musím povedať, že Karlovka urobila dobrý krok a bolo to super. Bolo to o tom, trochu sa ukázať, zahrať si v exhibičnom tempe a najmä sa nezraniť. Finišujú letné prípravy, je potrebné byť fyzicky aj zdravotne pripravení. Som rád, že som sa tejto akcie mohol zúčastniť.“

Foto: Martin Šopinec