• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Handlovskí „baníci“ iba nedávno oznámili meno nového trénera pre ligový ročník 2018/2019. Stal sa ním štyridsaťročný rodák z Považskej Bystrice Peter Torda. Po jeho príchode hlásia Handlovčania prvé meno, ktoré posilní súpisku tímu pred blížiacou sa sezónou 2018/2019.

Na hornú Nitru sa vracia popradský rodák Jakub Novysedlák. Dvadsaťpäťročný rozohrávač prišiel po prvý raz do Handlovej v sezóne 2016/2017. Vtedy si zeleno-čierny dres obliekol až v druhej polovici februára kalendárneho roka 2017. Ligovú sezónu 2016/2017 začal na súpiske MBK SPU Nitra. S týmto celkom sa rozlúčil po tom, ako basketbalový tím spod Zobora prišiel o šancu postúpiť do vyraďovacích bojov. Vo svojej premiérovej sezóne v Handlovej sa na palubovku dostával iba sporadicky, no postupom času jeho minutáž narastala. „Som rád, že Handlová o moje služby prejavila záujem aj v nastávajúcej sezóne. Z ponúk, ktoré som dostal, mi tá handlovská prišla ako najserióznejšia a na rozmyslenie som veľa času nepotreboval. Verím, že pod taktovkou nového trénera napravíme nie príliš dobrý dojem z vlaňajšej sezóny,“ povedal staronový hráč „Baníka“.

Vo vlaňajšej sezóne sa Jakub prepracoval do základnej päťky tímu a v handlovskom drese odohral 21 zápasov, na palubovke trávil v priemere 23 minút na zápas, počas ktorých zaznamenával 5,4 bodu, 2,5 asistencie a 2 doskoky v jednom stretnutí. V závere dlhodobej časti ho ale potrápilo zranenie prsta na nohe, a tak štvrťfinálové boje svojich spoluhráčov sledoval iba z lavičky. „Pre mňa to bolo veľmi náročné obdobie. Zranil som sa mesiac pred vyraďovacími bojmi a keď som sa vracal do formy, zranenie sa obnovilo,“ zaspomínal na nedávne nelichotivé obdobie handlovský rozohrávač.

Jakub mal na preliečenie dostatok času a v súčasnosti sa cíti fit. „Momentálne sa cítim výborne a som pripravený odštartovať tréningový proces. Dal som si záležať na preliečení a potrebnej rehabilitácii. Navštevoval som posilňovňu, plaváreň a spolu s priateľkou som sa venoval behu,“ prezradil Novysedlák. 

Peter Torda má v súvislosti s využitím popradského rodáka jasno. „Treba povedať, že vlaňajšia sezóna nebola z pohľadu Jakuba najpriaznivejšia, pretože sa potýkal so zraneniami, ktoré prišli v najnevhodnejšom čase. Napriek tomu si dovolím povedať, že v zápasoch, do ktorých zasiahol, bol pre tím veľmi platným hráčom, a to najmä v obrane. A práve v defenzívnej činnosti vidím jeho najväčší potenciál. Jeho úlohou bude odstaviť najlepších hráčov súpera a každý bod z jeho ruky bude bonusom,“ skonštatoval handlovský kouč Peter Torda.

Autor: Pavel Procner

Foto: Daniel Faix, zdroj: mbkha.sk