• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Po ročnej pauze je späť koncept All-Star Game. To najlepšie nielen zo Slovenskej basketbalovej ligy, ale po novom aj zo súťaže juniorov, sa opäť stretne na jednom mieste, konkrétne 18. decembra v levickej športovej hale.

Organizácie podujatia sa zhostil basketbalový klub Patrioti Levice spolu s Michalom Červenákom. Naposledy sa All-Star Game uskutočnil v decembri 2017 na bratislavských Pasienkoch. „Nápad organizácie All-Starsu vznikol pri debate, aby sme spojili naše sily a schopnosti. Po prvých rozhovoroch sme si vytýčili určité smerovanie a predstavu o tom, ako by to malo vyzerať. Ide nám o koncepciu. Chceli by sme totiž toto podujatie organizovať niekoľko rokov po sebe. Verím, že sa nám podarí zorganizovať skvelé predstavenie a šou,“ prezradil na úvod jeden z organizátorov Michal Červenák.

Kým pri poslednej edícii si určovali kapitáni tímov svojich spoluhráčov a trénerov, tak v tejto edícii prišlo k výrazným zmenám formátu. Ako „predkrm“ sa predstaví to najlepšie, čo ponúka juniorská súťaž. „Naša budúcnosť je v našej mládeži. Aj keď veľa ľudí hovorí, že mládež je dôležitá, tak podľa nás nedostáva toľko podpory, ako by si zaslúžila. Chceme preto urobiť prvý a významný krok v ich podpore. V 'All-Stars Talent' sa predstaví Západ proti Východu,“ uviedol Červenák.

Samotným highlightom celého programu bude All-Stars Slovenskej basketbalovej ligy, v ktorom nastúpia Slováci proti Cudzincom. „Veľmi ma oslovila koncepcia, v ktorej sa na jednom mieste stretnú najlepší slovenskí a zahraniční basketbalisti našej ligy, spolu s najlepšími juniormi, ktorí by mali byť prísľubom kvality Slovenskej basketbalovej ligy do budúcnosti. Verím, že prídu nielen najlepší hráči, ale tribúny sa zaplnia aj fanúšikmi z celého Slovenska a vytvoria vynikajúcu atmosféru. Budem rád, ak družstvá budú zložene z toho najlepšieho, čo aktuálne SBL-ka ponúka. Dúfam, že prostredníctvom priamej účasti, respektíve následných reportáží, si budú môcť diváci urobiť reálny obraz o kvalite slovenského basketbalu. Je pre nás len pozitívne, že sa koncept All Star zápasu vracia po pauze,“ myslí si riaditeľ SBL Peter Mičuda.

all stars 2019 2

Ako načrtli organizátori podujatia, prvým krokom bude výber trénerov a ich asistentov. Následne začne selekcia hráčov, pri čom platí pravidlo, že každý klub bude mať svoje zastúpenie a z jedného tímu môžu hrať maximálne traja hráči. „Chceli sme vyskúšať niečo nové, pridať tejto šou určitý impulz. Veríme, že tento formát prinesie veľa pozitívneho, hráči budú bojovať a chcieť ukázať svoje zručnosti. Dúfame, že halu zaplnia nielen domáci fanúšikovia, ale aj z priaznivci z celého Slovenska,“ vyhlásil Červenák.

Okrem samotných zápasov nebudú chýbať ani tradičné individuálne súťaže - smečiarska, trojkárska a v zručnostiach. Na fanúšikov čaká aj kultúrny program. „Chceme sa poďakovať vedeniu mesta Levice a mestským poslancom, bez ktorých by asi táto akcia nebola. Vďaka tiež patrí Nitrianskemu samosprávnemu kraju, ktorý tiež podporí túto skvelú akciu. Ďakujeme tiež hlavnému partnerovi A4ka s.r.o., s ktorou doťahujeme posledné detaily,“ dodal na záver Červenák.

V najbližších dňoch bude spustený predaj lístkov cez sieť Ticketportal. V priebehu novembra budeme postupne zverejňovať jednotlivé súpisky družstiev.

Foto: Lukáš Droppan