• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvou slovenskou posilou Levických Patriotov do novej sezóny sa stal 26-ročný krídelník Jaroslav Musil, pre ktorého to bude v najvyššej súťaži premiéra v inom ako bratislavskom drese.

Odchovanec BSC Bratislava bol posledných šesť rokov súčasťou bratislavského Interu, s ktorým získal dvakrát ligové zlato a bronz, rovnako v dvoch prípadoch získal aj Slovenský pohár. V predošlej sezóne si vyskúšal v žlto-čiernom drese pôsobenie aj v Európskom pohári FIBA. Musil odohral za Inter v sezóne 2015/2016 celkovo 28 duelov s priemernou bilanciou 4,4 bodu a 1,2 doskoku na zápas. Vo svojom novom pôsobisku sa všeobecne od neho očakáva väčšie zapojenie do tímu. „Jaro Musil prichádza do Levíc s cieľom ukázať svoj potenciál, ktorý naznačil už v niektorých zápasoch v poslednej sezóne v drese Interu, nedokázal ho však adekvátne preukázať, keďže v žlto-čiernom drese bola obrovská konkurencia skúsených hráčov. U nás priestor určite dostane a bude to už len na ňom, ako ho dokáže využiť,“ uviedol manažér Patriotov Ladislav Garaj.

Jaroslav Musil: Teším sa na prvú sezónu mimo Bratislavy
„Levice sa mi ozvali krátko po skončení sezóny. Volal mi tréner Teo Hojč, ktorého záujem o mňa ma potešil. Počul som na neho dobré ohlasy a keďže som v lete dokončil štúdium na vysokej škole, mal som už v pláne opustiť Bratislavu. Dostal som aj ponuku z Interu, chcem sa však posunúť niekde ďalej, chcem získať nové skúsenosti a myslím si, že práve ponuka z Levíc bola pre mňa tou správnou voľbou.
Od novej sezóny si sľubujem, že sa vytvorí v Leviciach dobrý kolektív, ktorý bude makať a dosiahne dobré výsledky. Osobne by som chcel opäť o niečo basketbalovo vyrásť, tímu chcem pomôcť na ihrisku kvalitnou obranou, ziskami lôpt a rýchlymi protiútokmi. To je hra, ktorá ma charakterizuje. Teším sa na moju prvú sezónu mimo Bratislavy a na búrlivé prostredie v športovej hale v Leviciach.“

Autor: Ladislav Garaj, Zdroj: basketballevice.sk

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK