• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Automobilový subdodávateľ Brose je exkluzívnym  sponzorom play-off basketbalového klubu BC Prievidza. Táto skutočnosť bola oznámená v sobotu 26. marca 2016 v rámci prvého kola semifinále basketbalovej ligy Eurovia SBL v Prievidzi.

„Svojím angažovaním sa Brose podporuje kultúrny highlight regiónu a prispieva k zvyšovaniu atraktivity mesta Prievidza“ uviedol pri tejto príležitosti riaditeľ závodu Brose Axel Mallener. Martin Boško, predseda výkonného výboru BC Prievidza, uviedol: „Sme veľmi vďační, že sa Brose angažuje pre profesionálny basketbal v tomto regióne.“ Tento dynamický šport je veľmi populárny na Slovensku, ako aj v regióne Prievidza.

Basketbalový klub je etablovaný v tomto regióne už takmer 70 rokov. Spoločnosť Brose pred zhruba šiestimi mesiacmi položila základný kameň pre plánovaný výrobný závod v Prievidzi. „Obaja majú rovnakú motiváciu,“ zdôvodnil Axel Mallener budúce sponzorstvo. „Basketbal a našu spoločnosť spájajú rovnaké hodnoty a ciele: Snaha a vytrvalosť byť každý deň o trochu lepší a perfektnou technikou dosiahnuť úspech.“

Už od roku 2006 je Brose Group hlavným sponzorom Brose Baskets v Nemecku. V posledných desiatich rokoch sa stalo družstvo mesta Bamberg sedemkrát nemeckým majstrom, naposledy v roku 2015.

Druhý závod Brose na Slovensku
Už 14 rokov vyrába subdodávateľ automobilového priemyslu približne 20 kilometrov od hlavného mesta Bratislavy systémy otvárania okien a dverové systémy. V Prievidzi je začiatok sériovej výroby naplánovaný na prvý štvrťrok 2017. V prvej etape výstavby sa budú vyrábať elektromotory, dverové systémy pre zadné výklopné dvere batožinových priestorov a systémy na otváranie okien, pre takých výrobcov automobilov, akými sú koncerny Volkswagen, Daimler, BMW, Ford a General Motors. Na dosiahnutie svojich plánov investuje špecialista v oblasti mechatroniky 50 miliónov EURO do zariadení a budov. V priebehu prvých piatich rokov má vzniknúť 600 pracovných miest.

O spoločnosti Brose

Brose je z celosvetového pohľadu piatym najväčším subdodávateľom automobilového priemyslu v rodinnom vlastníctve. Spoločnosť vyvíja a vyrába mechanické systémy do dverí a sedadiel vozidiel, ako aj elektromotory. Viac ako 24 000 zamestnancov v 60 prevádzkach v 23 krajinách dosahuje obrat vyše 6 miliárd eur. Každý druhý nový automobil je vybavený minimálne jedným výrobkom spoločnosti Brose.

Autor: Martin Boško, Zdroj: pdbasket.com

FOTO: pdbasket.com