• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Káder VŠEMvs Karlovka Bratislava začína postupne naberať reálnejšie kontúry. Po Jurajovi Hašanovi sa vedeniu klubu podarilo získať ďalšiu cennú podkošovú posilu v podobe Branislava Brliťa.

Skúsený 30-ročný pivot má skúseností na rozdávanie. S basketbalom začínal v bratislavskom Interi a B. S. C. Prvé extraligové kroky urobil v sezóne 2003/2004, keď sa predstavil v drese Nitry. Následne si na rok odskočil do Levíc, aby sa opäť vrátil do nitrianskeho celku. V ročníku 2006/2007 sa na dlhšiu dobu upísal Pezinku, s ktorým zažil svoje najlepšie basketbalové časy. Počas štyroch sezón sa v rokoch 2008 a 2010 tešil zo zisku majstrovského titulu a Slovenského pohára. Po druhom „double“ sa nechal zlákať zahraničným chlebíčkom, keď ďalšie tri roky strávil ako hráč Opavy.

V Opave ho často sužovali zranenia, ale svoje miesto na palubovke si dokázal obhájiť. Pred dvoma sezónami sa opäť vrátil na Slovensko, už ako člen kádra Prievidze. V uplynulom ročníku sa však znova ozvali zdravotné problémy, po ktorých v decembri predčasne ukončil svoje pôsobenie. Do tohto predčasného konca odohral 13 stretnutí s priemerom 3,0 bodu a 1,7 doskoku na zápas. Ani zdravotné problémy mu však nezatvorili cestu na palubovky a po krátkej hernej odmlke sa opäť vracia, aby pomohol Karlovke ako momentálne najskúsenejší člen v kádri trénera Milana Černického.

Brliť podpísal s klubom dvojročnú zmluvu, ktorá, okrem hráčskeho pôsobenia, zahŕňa aj fungovanie v pozícii hlavného trénera družstva kadetov. S trénovaním má slovenský center množstvo skúseností, už v roku 2008 začínal pri mládeži v Petržalke a neskôr v Opave. V uplynulej sezóne pôsobil ako asistent trénera starších žiakov v Karlovke. Od Braňa sa čaká hlavne odovzdávanie cenných skúseností na palubovke, ale aj mimo nej, mladším spoluhráčom. Druhá posila Karlovky do nového ročníka potešila aj generálneho manažéra A-tímu Františka Kubalu: „Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať do našich radov skúseného Branislava Brliťa. Dlhodobo sme komunikovali o jeho možnom pôsobení v našom klube, či už na hráčskej, resp. trénerskej stoličke, ale vždy tu bola lukratívnejšia ponuka z profesionálnych klubov, naposledy z Prievidze. V osobe Brliťa očakávame, že na palubovke preukáže svoje nadobudnuté dlhoročné skúsenosti zo slovenských paluboviek a pomôže mladším spoluhráčom v tíme. Braňo bude pôsobiť v našom klube nielen ako hráč A- tímu VŠEMvs Karlovka Bratislava, ale aj ako tréner kadetov a veríme že aj ako tréner má dostatok skúseností, ktoré by rád odovzdal aj mladším generáciám v našej mládežníckej pyramíde.“

AUTOR: MICHAL DUCHOVIČ/MBKKARLOVKA.SK

REDAKČNE UPRAVOVANÉ

FOTO: PETER PENIAŠKO