• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Minuloročný štvrťfinalista Slovenskej basketbalovej ligy VŠEMvs Karlovka Bratislava pokračuje v posilňovaní, ďalším novým menom v kádri Milana Černického sa stal Michal Podhorský.

Po ročnej odmlke sa do najvyššej súťaže vracia žilinský rodák Michal Podhorský. Čoskoro 28-ročný krídelník spojil väčšinu svojej basketbalovej kariéry so svojim rodným mestom, s ktorým zažil aj svoje najväčšie kariérne úspechy. V Žiline si prešiel mládežníckymi kategóriami, radoval sa z postupu do Extraligy a patril ku kľúčovým hráčom, ktorí sa podieľali na zisku historických bronzových medailí spred štyroch rokov. Po náhlom konci basketbalu v Žiline sa Michal nestratil a rýchlo si našiel nové pôsobisko, počas sezóny 2012/2013 striedavo hral za prvoligový Academic ŽU ŽA-Medik MT a MBK Baník Handlová. Po roku sa sťahoval len kúsok od Handlovej, o jeho služby prejavila záujem Prievidza, s ktorou získal striebornú medailu. Uplynulý ročník sa vrátil do Žiliny,  keď s MBK ŽU Žilina bojoval v prvej lige. Vo svojom klube preukazoval svoje všestranné basketbalové schopnosti, keď k tretiemu miestu dopomohol priemerne 15.6 bodmi, 6.9 doskokmi, 2.9 asistenciami a 2.6 ziskami na zápas. Medzi jeho najsilnejšie herné stránky patrí defenzíva, ale svoju rolu dokáže ukázať aj v ofenzívnej činnosti.

Podhorský podpísal s klubom kontrakt na dve sezóny, pôsobiť bude v A tíme a takto zhodnotil svoje dojmy bezprostredne po podpise zmluvy: "Je to fajn pocit vrátiť sa do extraligového kolotoča. Ide hlavne o to, aby som zapadol do tímu a vybojoval si nejaké minúty na palubovke, počas ktorých by som ukázal, že to na ešte mám. Každú minútu si budem chcieť zaslúžiť a určite pôjdem do toho naplno. Pre Karlovku som sa rozhodol z viacerých aspektov - priateľka žije v Bratislave, skončil som školu a Karlovka je klub, ktorý dáva Slovákom príležitosť. S väčšinou chalanov sa už poznám, s niektorými sme boli spoluhráči, proti ostatným som nastupoval. Kolektív je super, rozumieme si na ihrisku aj mimo neho." Generálny manažér tímu František Kubala sa vyjadril k najnovšej akvizícii nasledovne: "V Michalovi Podhorskom sme získali hráča, ktorý odohral niekoľko sezón v najvyššej súťaži. Medzi jeho silné stránky patrí defenzíva na pozícii krídla a doskakovanie. Možno nájde u nás aj rolu strelca, ako sa to podarilo viacerým hráčom v uplynulej sezóne, ktorí neboli úspešní v iných kluboch."

Foto: Peter Peniaško

Autor: Michal Duchovič Zdroj: mbkkarlovka.sk