• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dominik Bisaha si už v uplynulej sezóne vyskúšal najvyššiu súťaž a v nasledujúcom ročníku bude aj naďalej obliekať dres Nitry. V rozhovore pre náš web nám prezradil pocity z extraligovej premiéry, ale aj o plánoch v juniorskej kategórii.

Dominik Bisaha si okúsil SBL-ku už počas minulej sezóny, keď od trénera Ľubomíra Urbana dostal príležitosť v ôsmych stretnutiach. Pre Nitranov sa síce sezóna skončila neúspechom, no pre mladého rozohrávača znamenala krok vpred. „Som vďačný trénerovi za každú sekundu strávenú na palubovke a za to, že som mal možnosť okúsiť extraligu. Na základe zápasovej bilancie sezóna neskončila podľa predstáv, očakávalo sa od nás viac víťazstiev. Pozitívom je určite minutáž, ktorú sme dostávali na ihrisku. Zo zápasov som sa aj ja veľa naučil. Dúfam, že to budem môcť využiť v nasledujúcej sezóne,“ hodnotí svoju extraligovú premiéru Bisaha. Stále ešte len 18-ročné krídlo sa s nitrianskym mužstvom pripravovalo na novú sezónu aj v rámci skorej prípravy, ktorá sa začala už koncom marca. „Určite beriem túto predprípravu ako veľké plus. Hlavne kvôli tomu, že sme trénovali, keď iní mali už voľno. Myslím si, že tieto tréningy nás určite o veľa veci obohatili,“ zhodnotil predprípravnú fázu krídelník Nitry.

Ako hráč, ktorý potrebuje neustále naberať skúseností, pracuje počas tréningov aj na zlepšení svojej fyzickej stránky a hernom prejave. „Určite to nie je len jedna vec, ktorú potrebujem vylepšiť. Snažím sa zlepšovať po každej stránke a vyťažiť čo najviac z tréningového procesu.“ Zároveň verí, že mu práca na sebe pomôže presadiť sa v tíme Nitry počas extraligových duelov aj túto sezónu a tým sa zaradiť medzi stabilného hráča Semanovej družiny. „Záleží hlavne na mne ako sa ukážem na tréningoch alebo na zápasoch v juniorskej súťaži. Budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony, potom to už bude iba na trénerovi ako sa rozhodne a či ma pošle na palubovku," hovorí o svojej šanci rodák z Topoľčian. Začiatok novej sezóny sa neúprosne blíži a s ním aj možnosť naplniť vopred stanovený cieľ Nitranov - postúpiť do zápasov play off. Aj samotný hráč verí, že ambícia tímu je splniteľná. Tvrdí, že celý tím je pripravený, aby pre to spravil maximum. Dominik Bisaha má však aj okrem snahy presadiť sa počas sezóny medzi seniormi i povinnosti v juniorskom tíme Nitry. „V juniorskej súťaži chceme podávať čo najlepšie výkony a s chlapcami sme si dali za ciel dostať sa medzi najlepšiu štvoricu.“  Na záver dodáva, aké najbližšie plány ho čakajú pred ostrým štartom nového ročníka oboch basketbalových líg. „Máme za sebou sústredenie na Skalke, ďalej sú na programe prípravné zápasy, prípadne nejaký turnaj.“

Autor: Daniela Okošová, Zdroj: bknitra.com

Foto: Martin Kilian/nitra.sme.sk