• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalový klub Inter Bratislava vstupuje do ročníka 2015/16 Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) opäť s najvyššími ambíciami, no dobré výsledky chce dosahovať aj na medzinárodnej scéne v Pohári FIBA Europe. Po dvoch zlatých medailách z rokov 2013 a 2014 sa Inter musel v uplynulom ročníku uspokojiť s bronzom. V nadchádzajúcej sezóne sa chce vrátiť na úplný vrchol a nadviazať aj na triumf v Budiš Slovenskom pohári.

Náročnému programu i ambicióznym cieľom prispôsobili žlto-čierni aj letnú prípravu. V nej odohrali dovedna 12 duelov (bilancia 5 víťazstiev - 7 prehier), až na jednu výnimku výlučne proti kvalitným zahraničným súperom. Od 18. do 20. septembra usporiadali Bratislavčania špičkovo obsadený turnaj Royal Cup, na ktorom dokázali triumfovať pred gréckym PAOK BC Solún, slovinským KK Zlatorog Laško a chorvátskym tímom Cibona Záhreb, dvojnásobným šampiónom Euroligy. Mužstvo, s ktorým Inter vyrukuje do nadchádzajúceho ročníka, sa oproti minulej sezóne výrazne obmenilo. Povedie ho srbský kouč Branko Maksimovič s českým asistentom Tomášom Polákom. Senzáciu spôsobil príchod Radoslava Rančíka z českého Nymburku, ktorý vedno so starším bratom Martinom tvorí pod košom dvojicu snov. Interu sa podarilo získať aj najužitočnejšieho hráča uplynulého ročníka T. J. Bannistera. Okrem neho z majstrovského Komárna prišiel Saša Jankovič.

Novým kapitánom sa stal navrátilec Goran Bulatovič, ktorý klubu z Pasienkov pomohol k majstrovským titulom v rokoch 2013 a 2014. Inter ďalej angažoval slovenského reprezentanta Tomáša Mrviša, skúseného Miroslava Páleníka, srbského legionára Miljana Rakiča a amerického pivota Coryho Abercrombieho, ktorý sa však v Bratislave napokon vôbec neobjavil a už ani neobjaví. Zo známych tvári zostali, okrem ikonického Martina Rančíka, aj Andrej Kuffa, Jaroslav Musil a Martin Bílik. Nenad Miloševič pôvodne zamieril do rumunského Temešváru, no tamojší klub zmietaný existenčnými problémami napokon opustil a pred necelým týždňom znova posilnil Inter. V príprave dostali po boku Rančíkovcov, Bannistera, či Bílika priestor aj naši mladíci Alex Ondruš, Márton Domsitz a Mário Tekely Postupné zakomponovanie mladých basketbalistov do A-tímu je neklamným znamením čoraz lepšej práce s talentovanou mládežou. Výsledky a progres mladých basketbalistov pôsobiacich v rámci pyramídy BK Inter nás nesmierne tešia. Za všetky úspešné družstvá spomeňme aspoň mužstvo do 14 rokov, ktoré v doterajších štyroch súbojoch European Youth Basketball League nenašlo premožiteľa.

Pripomíname, že prvý ligový zápas absolvuje BK Inter v nedeľu, keď na svojej palubovke privíta Iskru Svit. Nielen tento duel, ale aj ostatné domáce stretnutia SBL sa v HANT Aréne budú hrať v sobotu, prípadne v nedeľu. Obvyklý začiatok je o 18:00 hod. Ako sme už spomenuli, Inter sa po dlhoročnej odmlke vracia aj do pohárovej Európy, keď sa od 28. októbra predstaví v Pohári FIBA Europe. Vyžrebovaný bol do M-skupiny, kde bude čeliť tureckému Royal Hali Gaziantep, litovskému BC Šiauliai a poľskému Slasku Vroclav. Pre úplnosť dodávame, že cena vstupenky bude 5€ na ligové duely a 10€ na zápasy Pohára FIBA Europe, pričom lístky sa dajú zakúpiť aj z pohodlia domova prostredníctvom siete Predpredaj.sk. Celosezónna permanentka na všetky stretnutia stojí 120€ a kúpiť ju možno pred domácimi zápasmi v pokladni vynovenej Hant arény.

Na tlačovej besede sa zúčastnili:

Stanislav Kropilák, prezident BK Inter

Michal Ondruš, generálny manažér

Daniel Jakabovič, konateľ

Branko Maksimovič, tréner

Martin Rančík, hráč

Radoslav Rančík, hráč

Autor: Adam Solga, Zdroj: bkinter.sk