• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Koniec minulej sezóny sa v klube Nitry niesol aj v duchu zmeny držiteľa kapitánskeho céčka. Ujal sa ho 24-ročný rozohrávač Marian Kysela, ktorý si získal rešpekt svojich spoluhráčov a v tejto funkcií pokračuje aj počas aktuálneho ročníka SBL. Zaujímalo nás, ako vidí a hodnotí doterajšiu prácu svojho tímu.

- Si kapitán družstva. Ako sa staviaš k tomuto postu?

Samozrejme si vážim túto funkciu. Zatiaľ sú to skôr príjemné úlohy. Ešte som nemusel riešiť žiadny problém, takže som spokojný.

- Snažíš sa spoluhráčov nejakým spôsobom motivovať?

Myslím si, že chalanov netreba veľmi motivovať. Sú mladí. Každý z nich chce niečo v basketbale ukázať a posúvať sa ďalej. Z toho dôvodu nemáme s motiváciou problém.

- Celú prípravu aj prvé zápasy ste už absolvovali pod taktovkou nového trénera Petra Semana. Ako hodnotíš prácu pod jeho vedením?

S novým trénerom sa pracuje dobre. Má svoju filozofiu, ktorú chce hrať a podľa toho aj trénujeme. Nemá problém si s každým jedným z nás sadnúť a povedať mu, čo od neho vyžaduje a čo má zlepšiť.

- V čom by si sa chcel túto sezónu zlepšiť ty?

Chcel by som pomôcť tímu vyhrávať zápasy. To je pre mňa najdôležitejšie.

- Odohrali ste už pár prípravných zápasov a niekoľko ligových kôl. Vidíš vo vašej hre nejaký posun?

Určite vidím postup. Máme nejaké svetlé momenty v zápasoch kedy hráme to, čo od nás tréner chce. Zatiaľ to však nedokážeme udržať po celých 40 minút hry. Verím, že sa k tomu postupne dopracujeme a potom prídu aj víťazstvá

- V najbližšom domácom zápase privítame na domácej palubovke úradujúceho majstra z Komárna. Na čo je potrebné sa proti tomuto súperovi zamerať?

Videl som zápas Komárna s Interom, kedy prehrali až v predĺžení. Pozor si musíme dávať na rýchle protiútoky. Hrajú rýchlo a majú šikovných hlavne obvodových hráčov.

- Budete si dávať pozor aj na vám dobre známeho Romana Vida, ktorý podáva v drese Komárna výborné výsledky?

Roman hral veľmi dobre aj tento spomínaný zápas. Som rád, že sa tak rýchlo vrátil po zranení do formy. Určite si musíme dávať na neho pozor.

- Vo Svite to bol vyrovnaný zápas, ale nakoniec vás zlomili v druhej polovici. Ako si to videl ty?

Prvý polčas sme hrali veľmi dobre. Padali nám strely, vychádzala obrana. V druhom polčase a hlavne v poslednej štvrtine sme sa začali trápiť. Znova sa nám stalo, že súper dal niekoľko košov po sebe a my sme úplne prestali hrať. To sa nám nemôže stávať ak chceme vyhrať zápas.

- Sezóna sa ešte len rozbieha. Ako vidíš vaše šance na postup do play off?

Verím, že postúpime do play off. Šancu urcite máme. Je len na nás ako ju využijeme. Uvidíme akí silní sú súperi, až keď s každým odohráme prvý zápas.

- Prezradíš nám na záver nejaké pikošky zo šatne?

Laco Stojanov zaviedol do šatne „pokutovník“ za rôzne veci. Keďže medzi ne patria aj rozhovory s novinármi, budem musieť teraz aj ja prispieť do pokladnice. Za čo ďakujem. :)

Autor: Daniela Okošová, Zdroj: mbknitra.sk

FOTO: RASTISLAV BÚGEL