• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Týždňovú pauzu pred druhou štvrtinou sezóny využili Karlovešťania na tvrdú prípravu, ktorá by mala viesť k víťazstvám. 

Najvyššia mužská basketbalová súťaž sa v sobotu prehupne do druhej štvrtiny aj pre hráčov bratislavskej Karlovky. Hráči VŠEMvs Karlovka Bratislava odohrali v SBL osem zápasov s bilanciou 3 víťazstvá a 5 prehier, pričom všetky úspechy prišli hneď v úvode sezóny. Na výhry nad Spišskou Novou Vsou, Svitom a Nitrou dokázali v ďalších zápasoch nadviazať solídnymi výkonmi, tie sa ale nepodarilo pretaviť do dvoch bodov. "Nie sme spokojní. Začali sme dobre, no prišla séria prehier. Jedna výhra navyše by sa nám do tabuľky hodila, Nemali sme k nej pritom vôbec ďaleko," hodnotí hlavný tréner mužov Milan Černický.

Najbližšie k štvrtému triumfu mali podľa neho v domácom zápase s Košicami. "V tom zápase rozhodli naše chyby v útoku i v obrane. Nedokázali sme odstaviť súperovho rozohrávača a v obrane zareagovať na jeden ich systém," spomína lodivod Karlovky. Šesť minút pred koncom zápasu boli jeho zverenci vo vedení o 6 bodov, nepadli im však otvorené strely a to súper trestal z každej šance. "Akoby nám škodilo, že vyhrávame," dodal. Aj asistent Peter Ivanovič si myslí, že najväčšou škodou je prehra s tímom z východu. "Naše výkony sú zatiaľ nestabilné. Nedokážeme udržať koncentráciu a nasadenie po celý zápas, na čo sme doplatili už viackrát," myslí si. 

M. Černický vidí jeden z problémov v hlavách svojich zverencov. Tí s pribúdajúcim časom stratia sebadôveru, začnú sa obávať o výsledok a z toho pramenia chyby. Vývoj viacerých zápasov pritom jasne ukázal, že Karlovka na lepšie výsledky má. "Doteraz sme boli skôr korisť a súper si s nami robil čo chcel. Dúfam, že sa to otočí a dravcami budeme my," hovorí coach. Aj to bola jedna z vecí, na ktorej jeho zverenci pracovali počas voľného týždňa. "Na tréningoch sa snažíme, aby chalani hrali proti sebe agresívnejšie, nech si vytvárajú zápasové podmienky," vysvetľuje. Jedna rozdielová trojka potom v zápase môže padnúť a pomôcť odpútať sa na vyšší bodový rozdiel.

Dvadsaťpäť ročný rozohrávač Michal Kožár verí v zlepšenie v ďalšom priebehu sezóny. "Všetci si uvedomujeme kde robíme chyby a strácame tak cenné body. Očakávam, že spolu prejdeme od reči a analýz k činnom a v ďalšom priebehu ligy sa nám aj s kúskom šťastia podarí získať viac bodov do tabuľky," hovorí a dodáva, že o rok skúsenejší tím by mal ísť vyššie, ako tomu bolo pred rokom. Tréner Milan Černický by privítal, keby sa Karlovke podarilo v druhej osmičke zápasov vyhrať aspoň štyrikrát. Pokukuje pritom aj po tímoch z top štvorky.

Najbližší zápas odohrá VŠEMvs Karlovka Bratislava v sobotu 7.11. vo Svite, doma sa predstaví v stredu, keď privíta mladíkov zo Spišskej Novej Vsi. 

Autor: Tomáš Kottra, Zdroj: mbkkarlovka.sk

FOTO: MARTIN ŠOPINEC