• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti KB Košice nastúpili do pondelkového súboja proti bratislavskej Karlovke pod vedením nového chorvátskeho trénera Dražena Brajkoviča. Tomu sprvoti robila vrásky na čele obrana a predovšetkým potencia súpera spoza perimetra. Hráči Karlovky nastrieľali Býkom až jedenásť trojok a ešte v 25. minúte viedli.

„Bolo to šialené! Trojka, trojka a zase trojka. Ale okej, súperovi k takému výkonu blahoželám,“ uviedol po víťazstve 89:76 Brajkovič už v očividne lepšej nálade. „Bol to veľmi ťažký zápas, ale chlapcom musím zablahoželať. Hlavne k výkonu v ofenzíve, ktorý bol v poriadku. Haprovala nám defenzíva, na ktorej musíme odviesť ešte veľa práce. Potenciál tu ale je a osobne verím, že už v ďalšom zápase to bude lepšie.”

Premiéru v žlto-červenom drese absolvoval Srb Milič Blagojevič. Do štatistík si pripísal prvých šesť bodov, tri doskoky a tri asistencie.

„Prvý zápas v novom tíme je vždy ťažký. Nový tréner, noví spoluhráči, potrebujem si zvyknúť. Mám za sebou len tri dni s novým tímom a zo začiatku som pociťoval nervozitu. Vyhrali sme však a to je podstatné,“ vyslovil sa 25-ročný basketbalista, ktorý bojuje o zmluvu v rámci skúšky. „Konkurencia je silná, ale taký je šport. Ciele sú tu vyššie ako boli vo Svite a to sa mi páči. Košice chcú víťaziť, čo je určite dobré.“

Hostia od Dunaja odohrali sympatický zápas a Košičanom dlho brnkali na nervy úspešnými trojkami.

“Košice boli pod vedením nového trénera nabudené a hrali určite lepšie ako u nás. Bolo cítiť, že chcú ísť za víťazstvom od začiatku až do konca. Sme radi, že nám napadali trojky, ktoré nás držali nad vodou, ale po polčase išla úspešnosť kúsok nadol. Hrali sme vyrovnanú partiu až do konca, škoda dvoch úsekov, kedy to natiahli na desať bodov. Tam sa to rozhodlo,“ vyslovil sa kapitán Karlovky Michal Kožár, podľa ktorého jeho tím herne napreduje, problém mu ale stále robí udržať si rovnakú úroveň počas celých štyridsiatich minút.

S tým súhlasí i tréner Milan Černický. „Dlho to vyzeralo veľmi dobre, ale vlastnými chybami sme odovzdali loptu súperovi do rúk. Problémy nám robila zvýšená agresivita súpera v obrane. Odohrali sme výborný prvý polčas a dobrý zápas. Doplatili sme na neefektívnu tretiu štvrtinu, kedy nám súper odskočil na sedem až desať bodov. Skúšali sme tam i zónu, ale aj podkošová hra Košíc už bola na lepšej úrovni ako naša a skúsený tím si to podržal.”

Býci sa predstavia domácemu publiku najbližšie už vo štvrtok, kedy privítajú v Angels aréne vo východoslovenskom derby Spišskú Novú Ves.

Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: PETER JESENSKÝ