• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

BK Inter Bratislava bude obhajovať trofej aj s novou posilou v zostave. Vo štvrtok dopoludnia si interisti ešte schuti zatrénovali v domovskej Hant Aréne, no popoludní už nabrali smer Prievidza, kde sa cez víkend predstavia na Final Eight Budiš Slovenského pohára.

Už v piatok sú na programe štvrťfinálové boje, v rámci ktorých si Inter, rovnako ako vlani, zmeria sily s mestským rivalom VŠEMvs Karlovka. V sobotu pokračuje turnaj dvomi semifinálovými zápasmi. Ak Inter zvládne prvú prekážku, v tejto fáze ho vyzve lepší z dvojice Komárno – Svit. V nedeľu je potom na programe finále.

Žlto-čierni obhajujú prvenstvo spred roka, keď triumfovali v Komárne. O tom, že pohár neberú na ľahkú váhu, svedčia aj slová trénera Ľubomíra Urbana: „Keď som prišiel do klubu, manažment predo mňa postavil dve úlohy, a to vyhrať Slovenský pohár a vyhrať ligu. Takže my tomu dávame takúto váhu.“

Mužstvo sa krátko pred Final Eight posilnilo, keďže sa k nemu už pripojil aj 27-ročný srbský krídelník Nikola Cvetinovič. Absolvent americkej prvodivíznej univerzity Akron pôsobil na Cypre, v Čechách, Španielsku a naposledy v litovskom mužstve Dzukija Alytus. V ročníku 2013/14 nastupoval 203 cm vysoký atletický „forward“ za Valladolid v najlepšej európskej lige, španielskej ACB. V roku 2011 ako reprezentant Srbska triumfoval na univerziáde. V Interi absolvuje týždňový try-out, po ktorom bude jasné, či zostane až do konca aktuálneho ročníka.

Cvetinovičov príchod symbolicky ukončil márne čakanie na amerického krídelníka Herba Popa. Ten najprv musel odložiť svoj odlet z USA pre snehovú kalamitu. Nevyšlo mu to ale ani na druhý pokus: hráčov agent informoval klub, že Pope nemal v poriadku cestovné doklady a preto mu americké úrady neumožnili vycestovať do zahraničia.

Veríme, že nová posila sa v Interi čo najskôr zohrá s ostatnými a že partia pod vedením trénera Urbana nám v najbližších troch dňoch bude robiť len radosť.

Autor: Adam Solga, Zdroj: bkinter.sk

FOTO: oviedobaloncesto.com