• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti KB Košice zakončili základnú časť presvedčivým víťazstvom 93:69 nad úradujúcim majstrom z Komárna. Kľúčový náskok si vypracovali v druhej štvrtine, ktorú vyhrali 30:15.

„Výsledkovo sme odskočili v druhej štvrtine, ale myslím si, že sme boli lepší po celý zápas. Podržali sme si domácu palubovku, predviedli sme pekné akcie a nastrieľali veľa bodov. Vzhľadom na silu Komárna musíme byť spokojní,” skonštatoval asistent trénera Richard Leško.

Aj tréner hostí Dragan Ristanovič priznal, že Košičania boli po všetkých stránkach lepší. „Naši hráči asi očakávali jednoduchý zápas a Košice im dajú niečo zadarmo. To bol ale veľký omyl, pretože Košičania hrajú momentálne výborne a potvrdili to aj v tomto zápase. Zlyhali sme v druhej štvrtine, kedy sme hrali ďaleko od koša a streľba z diaľky nám navyše nevychádzala. Myslím si, že s takýmto percentom úspešnosti streľby by sme dnes nevyhrali s nikým.“

„Celé Slovensko rozprávalo, že Košice to Komárnu pustia, pretože sú už určite piate a Komárno potrebuje vyhrať. My sme chceli dokázať, že máme svoju česť a nikomu nič nepúšťame. Odohrali sme dobrý zápas, v ktorom nám vyšla výborná druhá tretina a potom sme si to dobre podržali až do konca,” vyslovil sa Saša Jankovič. Za rozhodujúce faktory označil tvrdú a rýchlu hru, ktorá nútila hostí k faulom.

„Ťažko sa to hodnotí,” povzdychol si Jan Kratochvíl z Komárna. „Zápas sme rozbehli dobre a mali sme nábeh na slušný výsledok. Potom nám ale odskočili, stratili sme koncentráciu a nepremieňali sme voľné strely. Nič sa nám nedarilo a k tomu sa pridali problémy s faulami. Nebolo tam nič, čo by nás nakoplo. Je to krutá porážka, niečo také sme určite nečakali.”

Najlepším strelcom zápasu bol s 22 bodmi Michal Baťka. „V tomto zápase bolo vidieť kto túžil vyhrať viac a myslím si, že sa ukázala naša kvalita. Komárno nám ukazovalo veľa možností na streľbu a prieniky, snažili sme sa to doskakovať a nútiť ich k dlhšej obrane. Teší nás, že sme porazili Komárno doma takýmto spôsobom už druhýkrát a pred play-off sme ukázali, že nebudeme žiadne slabé mužstvo.”

Pre Býkov sa základná časť skončila a do štartu play-off majú niekoľko týždňovú prestávku.

„Naša forma je výborná a možno je škoda, že neštartujeme play-off už zajtra,” pousmial sa Saša Jankovič. „Pár dní si oddýchneme a potom sa pustíme do poctivej práce. Je nám jedno, či narazíme na Levice, alebo Komárno, našim cieľom bude postup do semifinále.”

„Snažíme sa vybaviť nejakých súperov na prípravné zápasy, ale v prvom rade to bude o našej príprave. Čakajú nás teda tvrdé tréningy a urobíme všetko preto, aby sme boli pripravení na piateho marca,” dodal Richard Leško.

Zdroj: kbkosice.sk

FOTO: PETER JESENSKÝ