• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti BC Prievidza prehrali vo štvrtom stretnutí L-skupiny Európskeho pohára FIBA s francúzskym BCM Gravelines-Dunkerque 68:79 a ich postupové šance sa výrazne znížili.

Zápas odštartoval vo vysokom tempe, čo sa ukázalo ako dôležitý faktor v ďalšom priebehu. Francúzi začali s vysokou úspešnosťou streľbou a pod košom dominovali. Táto výhoda sa premietla aj do skóre po prvej štvrtine, Prievidza prehrávala 19:24. Zverenci trénera Miljana Čuroviča zlepšili v druhej perióde svoj herný prejav, dokonca po štyroch minútach stiahli na rozdiel jediného bodu. Gravelines však opäť zabral na vyššie otáčky a dokonca sa v závere dostal prvýkrát v zápase do dvojciferného vedenia. Posledné slovo mal Jones, sériou piatich bodov upravoval na polčasových 35:41. Hostia nepoľavili zo svojho tempa ani po prestávke, úspešne dokázal odrážať prievidzské ataky a pred záverečnou periódou vyhrávali 62:51. Prievidžania pokúšali ešte zvrátiť zápas na svoju stranu, ale vlastnými chybami nepripustili drámu. Gravelines dotiahol zápas do víťazného konca, v Prievidzi uspel po výsledku 79:68.

BC Prievidza - BCM Gravelines-Dunkerque (Francúzsko) 68:79 (19:24, 16:17, 19:20, 14:18)

Prievidza: Dramičanin 14, Körner a Marič po 11, Jones 9, Dowell 5 (Milovanovič 14, Batina a Ihring po 2, Jašš 0)

Gravelines: Solomon 18, Cobbs a Gibson po 12, Hesson 10, Henry 8 (Djimrabaye 11, Jomby a Keita po 3, Raposo 2, Mokoka 0)

TH: 9/7 - 9/5, Fauly: 18 - 14, Trojky: 5 - 6, Rozhodovali: Liszka (Poľ.), Mrdak (Srb.), Vladic (Rak.)

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič (tréner Prievidze): "Nemôžem sa vyhovárať, hráči bojovali o výhru. Urobili sme maximum v obrane i v útoku, ale Gravelines bol lepším tímom, mal väčšiu hráčsku kvalitu aj energiu. Lepšie sa nás pripravil ako v predchádzajúcom zápase. Keď sme sa snažili na nich dotiahnuť, tak dali dôležitý kôš. Úspechom je, že sme sa dostali do druhého kola tejto súťaže. Sme radi, že to môžeme hrať aj napriek tomu, že nás stojí veľa peňazí a energiu. Do Turecka ideme zabojovať."

Marko Batina (hráč Prievidze): "Súper bol na nás výborne pripravený, bol lepší vo všetkých ukazovateľoch, nám chýbala dôraznejšia obrana. Nemá to byť výhovorka, ale pravdou zostáva  skutočnosť, že tretí zápas za päť dní sa podpísal pod našu kondíciu a aj to rozhodlo o našej prehre..."
Richard Körner (hráč Prievidze):  "Chýbala nám energia. Nehrali sme dobre v obrane, vďaka čomu si vypracovali náskok. Boli na nás veľmi dobre pripravení a boli lepším tímom. Nepadli nám strely zvonku a naša obrana bola bez energie a agresivity. Hlavným problémom bolo, že sme nedokázali ubrániť ich rozohrávača. Dokázal rozdávať dobré prihrávky svojim spoluhráčom. Máme náročný program, ale snažíme sa vydať zo seba maximum."

Christian Moschau (tréner Gravelines): „Prievidza má veľmi dobrý tím, doma nás dokázali zdolať. Teraz sme sa zamerali na obranu, pretože sme vedeli, že každý dokáže skórovať. Urobili sme niekoľko chýb, ale celkovo sme ich v útoku zavreli. To bolo kľúčom k zápasu.“

Richard Solomon (hráč Gravelines): „Myslím si, že to bol dobrý zápas. Oveľa lepšie sme hrali v obrane ako v predchádzajúcom dueli.“

Foto: Vladimír Králik