• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Pred basketbalistami Interu Bratislava sú dve domáce stretnutia v rámci A-skupiny Európskeho pohára FIBA. Už ten najbližší v stredu 20. novembra o 18.00 h proti holandskému Leidenu môže zodpovedať otázku na postupové nádeje slovenského zástupcu v pohárovej Európe.

 

Európsky pohár FIBA - A-skupina:

Inter Bratislava - ZZ Leiden (Hol.)

Eurovia aréna, streda 20. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos: YoutubeRTVS 2

Situácia v skupine sa pred záverečnými dvoma kolami riadne zamotala. Na čele je Benfica Lisabon so siedmimi bodmi, Leiden a Inter majú zhodne po šesť bodov za dve výhry a dve prehry. Portugalskému zástupcovi by už nemala uniknúť miestenka do ďalšej fázy, o to tú druhú si to s veľkou pravdepodobnosťou rozdajú aktéri stredajšieho stretnutia na Pasienkoch.

„Ide o veľmi dôležitý zápas, pôjde o boj o postup zo skupiny. Tri štvrtiny sme tam hrali vyrovnaný zápas, určite nie sú neporaziteľní. Koncovka nám tam nevyšla, aj preto sme prehrali až o 13 bodov. Možno sa nám niečo podobné v obrátenom garde podarí v domácom prostredí,“ vyhlásil pred zápasom krídelník Interu Richard Körner.

„Žlto-čierni“ zakončili pred týždňom v pohári sériu stretnutí u súperov, na záver si pripísali cenné víťazstvo, keď v poslednej možnej sekunde zdolali Pécs. Do karát im však následne nezahral triumf Leidenu nad Benficou. So zástupcom holandského basketbalu sa stretli už pred troma týždňami, po nevydarenej záverečnej štvrtine prehrali 67:80.

11

„Budeme hrať proti kvalitnému tímu. Lídrom súpera je americký rozohrávač Tayler Persons, ktorý dokáže v zápasoch zaznamenávať double-double štatistiky. Majú vyvážené družstvo, hrajú rýchly basketbal. Už ich trochu poznáme, odohrali sme s nimi jeden zápas. Vieme, čo približne môžeme očakávať,“ uviedol kouč Interu Aramis Naglič.

Bratislavskému celku vyšla počas víkendu generálka na duel s Leidenom, v domácej súťaži zvíťazili vo Svite jasne 106:69. Dobrou správou pre trénera je, že jeho družstvo nastúpi v plnej sile: „Je to veľmi dôležité, že môžeme nastúpiť v plnej sile, samozrejme, okrem dlhodobo zranených hráčov. Funderburk nehral v  ligovom zápase vo Svite, ale aj on bude k dispozícii. Máme nabitý program, musíme to však zvládnuť. Nie je až taký priestor na natrénovanie niektorých vecí, ale vieme sa tomu prispôsobiť. Dúfam, že v domácom stretnutí s Leidenom ukážeme ešte lepší výkon ako doteraz.“

29

Ideálny scenár pre Inter by bola v stredu večer výhra o 14 a viac bodov, keďže by pri prípadnej rovnosti bodov mali lepšie vzájomné skóre. „Základ je samozrejme vyhrať. Podľa vývoja duelu by sme mohli rozmýšľať aj o stiahnutí 13-bodového manka. Aj keby sme vyhrali, tak budeme spokojní, lebo by sme naďalej mali v rukách postup ďalej. Nie je nemožné ich zdolať aj o viac ako 13 bodov,“ povedal Körner.

Prípadným triumfom by sa Inter opäť o čosi priblížil druhej fáze súťaže. „Do zápasu ideme samozrejme s cieľom ho vyhrať. Tam sme prehrali o 13 bodov. V Holandsku sme boli tri štvrtiny súperovi vyrovnaným súperom, urobili sme však priveľa technických chýb. Majú dobre prepracovanú obranu, dobrú organizáciu hry. Aj kvôli tomu sme urobili dosť chýb. Verím, že v domácom zápase sa ich vyvarujeme,“ dodal na záver Naglič.

Foto: Dominika Bodyová, Fiba.basketball