• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V tradičnom výbere toho najlepšieho z Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy prevládali hlavne výkony slovenských hráčov. Prinášame vám pohľad na trináste kolo.

Osobnosť kola

Nováčik z Lučenca pokoril prvý top tím od svojho návratu do najvyššej súťaže. Ďakovať môžu tiež Aaronovi Rountreemu, ktorý koketoval proti Komárnu s "triple-double". Krídelník Lučenca predviedol komplexný výkon v podobe 16 bodov, 9 doskokov, 4 asistencií, 7 ziskov a dvoch blokov. Jeho herná efektivita sa aj vďaka horšej streľbe z poľa dostala na hodnotu 29. V levickom drese vyšiel zápas Žarkovi Djuričovi, Spišiakom dal 23 bodov a doskočil šesť lôpt. Ďalšie "double-double" získal košický rozohrávač Radenko Pilčevič, v súboji s Karlovkou zaznamenal 11 bodov, 10 asistencií, 5 asistencií a dva zisky. 

 

Slovenský hráč kola

Slovenský reprezentant v službách KB Košice Michal Baťka sa tentoraz dostal až k honoru najlepšieho slovenského hráča 13. kola Eurovia SBL. V domácom súboji s Karlovkou bol s 22 bodmi najlepším strelcom svojho tímu, okrem toho získal aj desať doskokov a pridal dve asistencie. Zápas vyšiel aj jeho tímovému kolegovi Milanovi Žiakovi, autorovi 18 bodov, 5 doskokov a 3 asistencií. Vo výbere nechýba ani zástupca Prievidze Richard Körner. Na víťazstve so Svitom sa podieľal 14 bodmi, 9 doskokmi, dvoma asistenciami a rovnakým počtom ziskov.

 

Šiesty hráč kola

Inter zostáva aj naďalej na čele tabuľky, svoju pozíciu potvrdil výhrou nad Handlovou. Významný podiel mal na tom aj Tomáš Mrviš, za 26 minút stihol dať 14 bodov, 3 doskoky, 3 asistencie a 2 zisky. Nestratil sa ani člen druhého bratislavského klubu, pivot Karlovky Branislav Brliť. Jeho 10 bodov, 6 doskokov a päť asistencií však nemalo víťaznú príchuť. Stabilnú formu aj naďalej ukazuje rozohrávač Prievidze Mário Ihring, v sobotňajšom stretnutí so Svitom z toho bolo 12 bodov a po tri doskoky, asistencie a zisky. 

 

Strelec kola

Najlepšiu mušku predviedol v trinástom kole lučenecký rozohrávač Strahinja Stojačič, jeho 24 bodov prinieslo výhru nad Komárnom.

 

Najlepšia zostava

Dvojnásobné zastúpenie majú v našej najlepšej základnej päťke hráči KB Košice - Michal Baťka a Radenko Pilčevič, po jednom hráčovi má MBK Lučenec - Aaron Rountree, BK Levickí Patrioti - Žarko Djurič a BK Inter Bratislava - Tomáš Mrviš.

Foto: Lukáš Droppan