• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Trojicu stretnutí sa uzatvorilo 24. kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Komu sa podarilo prepracovať medzi niektorú z našich piatich kategórií?

Osobnosť kola

Izraelský pivot v službách Svitu Anton Šoutvin sa zaradil k ligovej špičke už od samotného začiatku. V našom výbere figuruje jeho meno často a nechýba ani po 24. kole Eurovia SBL. S Iskrou prehral síce s Prievidzou o tri body, ale jeho výkon prevýšil aj konkurentov. Šoutvin sa v zápase prezentoval 25 bodmi, 10 doskokmi, troma asistenciami a troma ziskmi, čím jeho herná užitočnosť vystúpala na hodnotu 36. Opäť blízko k triple-double bol rozohrávač Spišiakov Alekša Šolevič, okrem veľkého víťazstva nad Levicami ho môže tešiť 15 bodov, 8 doskokov, 9 asistencií a až desať získaných faulov. Vysoký štandard odviedol aj komárňanský playmaker Farad Cobb, v stretnutí s Lučencom sa prezentoval 21 bodmi, 5 doskokmi, 4 asistenciami a rovnakým počtom ziskov. 

 

Slovenský hráč kola

Po osobnosti kola sme si zo zápasu Svit - Prievidza vybrali ďalšieho hráča. Reč je o slovenskom reprezentantovi v službách Prievidze Richardovi rnerovi, jeho podiel na víťazstve vyjadrený v štatistikách je nasledovný - 19 bodov, 5 doskokov, 7 asistencií a 2 zisky. Svoju podkošovú dominanciu začína predvádzať pivot Komárna Boris Bojanovský. Proti Lučencu premenil všetky svoje pokusy a napokon stihol dať za necelých 22 minút 11 bodov, 9 doskokov a 2 asistencie. Vydarený zápas s puncom cenného víťazstva predviedli basketbalisti Handlovej, už tradičný ťahúňom tímu bol Nenad Miloševič, autor 21 bodov, troch doskočených lôpt, siedmich asistencií a ôsmich získaných faulov. 

 

Šiesty hráč kola

Košické posily zabrali v zápase s Karlovkou naplno, do výberu sa napokon dostal Američan Anthony Lee. Ten stihol za viac ako 22 minút zaznamenať 18 bodov (pri len jednom nepremenenom pokuse), doskočiť osem lôpt, pridať dve asistencie, získať tri lopty a rozdať dva bloky. Zaujal aj výkon Matta Marshalla zo Spišskej Novej Vsi, Kanadaň si pripísal na svoje konto 8 bodov, 12 doskokov, 2 asistencie a 4 zisky. Víťazstvo svojmu tímu nepriniesol, ale hráč Interu Aleksandar Radukič potvrdil z lavičky svoju kvalitu. V Handlovej mu štatistéri zapísali 20 bodov, 6 doskokov a 2 zisky.

 

Strelec kola

Streleckým lídrom 24. kola bol s 25 bodmi pivot Svitu Anton Šoutvin.

 

Najlepšia zostava

Za rozohrávačov sme si vybrali komárňanského Farada Cobba a Aleksu Šoleviča zo Spišskej Novej Vsi, pozície na krídlách by sme obsadili Richardom rnerom z BC Prievidza a Anthony Leem z KB Košice. Pod košom je jasnou voľbou Anton Šoutvin z BK Iskra Svit. 

Foto: Lukáš Droppan