• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhé kolo nového ročníka Slovenskej basketbalovej ligy prinieslo do našej tradičnej rubriky viaceré nové, ale aj známe tváre. Kto sa teda prepracoval do výberu najlepších individuálnych výkonov kola?

Slovenský hráč kola

Lučenec si našiel v novej sezóne pravdepodobne svojho lídra, jeho meno je Melsahn Basabe. Skúsený Američan, ktorý si zahral aj v Európskom pohári FIBA, naplno predviedol svoje basketbalové kvality proti Prievidzi. Nielenže doviedol družstvo k cennej výhre, ale sám sa predviedol 25 bodmi (pri 83% úspešnosti streľby z poľa) a 10 doskokmi, čo mu vynieslo najvyššiu užitočnosť v rámci 2. kola - 32. Úspešnú domácu premiéru má za sebou Svit, aj bez kouča na lavičke si poradil s Handlovou. Výraznú pečať na triumfe Iskry zanechal Jalen Nesbitt, autor 22 bodov, 8 doskokov a 4 ziskov. Ďalší vynikajúci individuálny výkon prišiel opäť z radov Spišskej Novej Vsi, tentoraz sa o to postaral Justus Alleyn. Kanadský rozohrávač zaujal 33 bodmi, 9 doskokmi, 3 doskokmi a 2 ziskmi. O to väčšia škoda je, že ani tieto čísla nezabezpečili "Novovešťanom" výhru v Komárne. 

 

Slovenský hráč kola

Handlová sa vo veľkej miere plánuje opierať o služby slovenských basketbalistov. Tento fakt sa už potvrdil pri ich premiérovom stretnutí v novom ročníku vo Svite. Víťazstvo pod Tatrami síce z toho nebolo, ale až dvojica Slovákov sa prepracovala do tejto kategórie. Zaujímavý komplexný výkon si pripísal na svoje konto Tomáš Mrviš, vo svojom návrate za MBK sa prezentoval 11 bodmi, 7 doskokmi, 7 asistenciami a 3 ziskmi. Výrazne mu sekundoval pivot Jakub Petráš s 22 bodmi a 4 doskokmi. Už vo svojom druhom stretnutí v najvyššej súťaži zaujal rozohrávač Svitu Adam Monček. Odchovanec košického basketbalu prispel k domácemu víťazstvu svojho tímu 9 bodmi, 5 doskokmi, 5 asistenciami, 2 ziskmi a najvyššou hodnotou plus-mínus bodov spomedzi družstva - +18.  

 

Šiesty hráč kola

Komárno získalo prvé body v sezóne, proti Spišiakom zaujal z "druhého sledu" Bradley Hayes. Americký pivot priniesol z lavičky veľkú pomoc, za necelých 24 minút z toho bolo 16 bodov, 14 doskokov a 2 bloky. Svoj vysoký štandard si odviedol aj rozohrávač Svitu Saša Avramovič, proti Handlovej mu štatistéri zapísali 17 bodov, 5 doskokov a 6 asistencií. Zo širokej rotácie Interu vyzdvihujeme Wesa Alcegaira, autora 9 bodov, 8 doskokov, 3 asistencií a 4 ziskov. 

five2round 19 20

Strelec kola

Opäť len jeden strelec a opäť zo Spišskej Novej Vsi prekonal hranicu 30-bodovú hranicu. Celkovo 33 bodov dal kanadský rozohrávač Justus Alleyn v stretnutí proti Komárnu. 

 

Ideálna päťka kola

Ideálna päťka 2. kola SBL je takmer čisto zámorská. Za Inter si miesto vybojoval Wes Alcegaire, Svit reprezentuje Jalen Nesbitt. Komárno "dodalo" Bradleyho Hayesa a Lučenec Melsahna Basabeho. Americké kvarteto dopĺňa Tomáš Mrviš z Handlovej. 

Foto: Lukáš Droppan