• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do konca základnej časti Eurovia SBL zostáva už len šesť kôl, preto v každom zápase pôjde už o veľa. Tak tomu bude aj v 31. kole, v ktorom na fanúšikov čaká finálová repríza Interu s Komárnom, hornonitrianske derby Prievidze s Handlovou, ale aj zaujímavý súboj Karlovky so Svitom. V Leviciach sa predstavia hráči Žiliny, Košičania cestujú do neďalekej Spišskej Novej Vsi. 

BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com-Therm Komárno

HANT aréna, streda 7. februára o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Milan Brziak, Igor Pipíška, Martin Margala

Čo je dôležité vedieť: Repríza finále zo sezóny 2016/2017 je vždy atraktívnym súbojom, rovnakú ambíciu má tento duel aj vo štvrtom vzájomnom meraní síl v aktuálnom ročníku. Inter má momentálne najlepšiu fazónu v lige a už len nepredvídateľné okolnosti by mohli obrať zverencov trénera Olivera Vidina o prvé miesto po základnej časti. "Žlto-čierni" si v piatok zaknihovali šieste víťazstvo za sebou, na svojej palubovke zdolali Iskru Svit v dohrávke 12. kola 92:82. "Obuvníci" majú ešte o čo hrať, dôležité víkendové víťazstvo 80:78 po predĺžení nad Prievidzou, ich priblížilo už len na jedno víťazstvo k piatemu Svitu. Treba však poznamenať, že Komárno nemá vonku ideálnu fazónu, z 15 zápasov uspelo len trikrát.  

Kto proti komu: Na priaznivcov na Pasienkoch čaká skvelý súboj rozohrávačov. Na domácej strane zastupuje tento post hlavne trojica Goran Bulatovič, Nemanja Barač a Aleksandar Vlahovič. U hostí je to Boban Tomič, Vuk Djordjevič a Nenad Miloševič. 

Čísla, čísla, čísla: Inter doma odohral už 15 zápasov, neuspel len raz. Komárno odohralo rovnaký počet stretnutí vonku, uspelo však len trikrát. Aj bilancia zo vzájomných stretnutí hovorí pre "žlto-čiernych" (82:89, 92:84 pp a 92:86).

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Na zápas proti minuloročnému finalistovi sa veľmi tešíme. Komárno je jedno z družstiev, ktoré veľmi rešpektujem. Či už po hráčskej alebo klubovej stránke. Vieme, čo očakávať. V útoku vychádza hra od Tomiča a Miloševiča, strelecky treba zastaviť Bowama s Jankovičom a pod košom má veľkú silu Diminič, ku ktorému sa v poslednom čase dobrými výkonmi pridáva Adams, ktorý od začiatku sezóny dosť zlepšil svoj herný prejav. Neočakávame ľahký zápas, ale vieme, čo máme robiť. Musíme dodržiavať náš game plan, hrať to, čo chceme a potom môžeme očakávať aj pozitívny výsledok. V opačnom prípade by to nemuselo dopadnúť dobre."

Jozef Paulik, asistent trénera Komárna: "Aj keď máme svoje problémy, s ktorými sa každým dňom snažíme popasovať a ešte k tomu nás čaká jeden z najväčších favoritov celej súťaže, ideme do Bratislavy napriek tomu s cieľom odohrať dobrý zápas. S Interom sme v tejto sezóne hrali len vyrovnané zápasy a dúfam, že to tak bude aj teraz. Určite by sme boli radi, keby sa šťastie priklonilo tentoraz na našu stranu, no až samotný zápas ukáže, ako sa to bude celé vyvíjať. Nám nezostáva nič iné, iba bojovať a pobiť sa o čo najlepší výsledok."

Videopozvánka na zápas Inter - Komárno:

 

BC Prievidza - MBK Handlová

Niké aréna, streda 7. februára o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Marek Turčin, Richard Sirocký

Čo je dôležité vedieť: Tradičné hornonitrianske derby medzi Prievidzou a Handlovou napíše svoju už 121. kapitolu. Zverenci trénera Ryana Pannoneho pomýšľajú ešte na tretie miesto po základnej časti, ale zároveň si musia dávať pozor pod sebou, kde číha nebezpečný Svit. Počas víkendu si moc bodovo nepomohli, keďže prehrali v Komárne 78:80 po predĺžení. Fanúšikov však potešilo na začiatku týždňa oznámené hosťovanie slovenského reprezentanta Michaela Fuseka. To Handlová má oveľa viac dôvodov na radosť, cez víkend zaknihovala možno kľúčový triumf, keď zdolala doma Levice 100:85. Vzhľadom na výsledky ostatných súperov, má na ôsmom mieste tabuľky opäť náskok troch víťazstiev. 

Kto proti komu: Dvojica Marcus Tyus a Djordje Tresač je už tradične najväčšou hrozbou na handlovskej strane. K akým číslam ich pustí prievidzská trojica Marko Batina, Martin Bílik a Jaroslav Musil?

Čísla, čísla, čísla: Doterajšie súboje vyzneli jasne v prospech Prievidze, vo všetkých troch prípadoch zdolala svojho nedaľekého rivala. 

Povedali pred zápasom:

Ryan Martin, hráč Prievidze: "Čaká nás náročný zápas. Okrem toho, že ide o derby, sú hráči Handlovej po víťazstve nad Levicami veľmi dobre naladení a určite budú chcieť uspieť aj na našej palubovke. K zápasu musíme pristúpiť od prvej minúty zodpovedne. Pokiaľ budeme hrať dostatočne agresívne a dobre doskakovať, stretnutie vyhráme."

Djordje Tresač, hráč Handlovej: "V Prievidzi sa hrá veľmi ťažko. My sme odohrali výborný zápas proti Leviciam, čo sa ale podpísalo na zraneniach v tíme. Uvidíme, v akej zostave v stredu nastúpime. Ale aj tak budeme bojovať až do konca." 

Videopozvánka na zápas Prievidza - Handlová:

 

BK Levickí Patrioti - PP & TV Raj Žilina

Športová hala, streda 7. februára o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Tomáš Lukáč, Ladislav Bartoš, Jakub Izák

Čo je dôležité vedieť: Patrioti stratili na Hornej Nitre cenné body, z Handlovej odchádzali so 100-bodovou nádielkou. Vidina druhého miesta po základnej časti sa im vzdialila, pozor si však musia dávať aj na štvrtú Prievidzu. Za víkendový nezdar sa môžu svojim fanúšikom revanšovať doma, kde privítajú Žilinu. Nováčik sa dočkal vytúženého ukončenia čakania na víťazstvo, keď triumfoval nad Spišskou Novou Vsou 84:67. Zverencov Ivana Kurillu však zároveň nepotešil triumf Handlovej, na ôsmy tím tabuľky strácajú tri víťazstvá a preto sa vidina play off vzdialila do teoretickej roviny. 

Kto proti komu: Žilinčania sa momentálne spolieľajú na produkciu Jovana Crniča a Róberta Rožánka. Domáci majú na tomto poste Šimona Krajčoviča, Milana Žiaka, ale aj "Sola" Diabateho. 

Čísla, čísla, čísla: Patrioti prehrali v tejto sezóne doma len dvakrát, s Interom a Prievidzou. Žiline sa vonku v aktuálnom ročníku podarilo uspieť len raz, na Karlovke. Bilancia vo vzájomných zápasov hovorí tiež jasnou rečou, tri víťazstvá pre hráčov Levíc. 

Povedali pred zápasom:

Martin Bachan, hráč Levíc: "V stredajšom zápase si chceme po prehre s Handlovou napraviť chuť. Našim hlavným cieľom bude zlepšiť hlavne obranu. Vieme, že Žilinčania sú dobrí na útočnom doskoku, takže bude dôležité postrážiť si to a nedovoliť im druhé šance na zakončenie. Taktiež majú v tíme dobré individuality, ale verím, že kolektívnym výkonom a s podporou našich skvelých divákov dokážeme dotiahnuť zápas do víťazného konca."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Vieme, kde ideme hrať, do Levíc, ktoré majú desať vyrovnaných hráčov a veľkú kvalitu momentálne nezrovnateľnú s nami. Máme menšie problémy so zostavou, Jakuba Merešša a Romana Skvašika sa snažíme dať dokopy, sú to dvaja hráči zo základnej zostavy. Dúfam, že sa nám podarí a obaja budú môcť nastúpiť v zápase. Levice vedia pripraviť dobrú atmosféru, čo je pre mladých hráčov môjho tímu ďalšia motivácia naviac."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - KB Košice

Mestská športová hala, streda 7. februára o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Martina Mekelová, Tomáš Kiss

Čo je dôležité vedieť: Spišiaci prišli možno o poslednú nádej zabojovať o miestenku v play off, v sobotu totiž odchádzali zo Žiliny s prehrou 67:84. Na ôsme miesto totiž strácajú už štyri víťazstvá. "Býci" naproti tomu zvládli náročný súboj na Karlovke, z hlavného mesta odchádzali po dobrom druhom polčase s triumfom 80:71. Na druhom mieste majú náskok dvoch výhier, tá ďalšia sa očakáva na Spiši. 

Kto proti komu: Košičania si musia dávať hlavne pozor pod košom, kde funguje legionárska úderka Richard Amardi, Matt Marshall, ale aj Djordje Ninkovič. Tejto úlohy sa pravdepodobne zhostí dvojica Svetozar Stamenkovič a Peter Sedmák.

Čísla, čísla, čísla: "Býci" zdolávajú svojho stredajšieho súpera v tejto sezóne hladko, vo všetkých troch doterajších prípadoch zvíťazili minimálne 30-bodovým rozdielom.

Povedali pred zápasom:

Ryan Bennett, hráč Spišskej Novej Vsi: "Ideme hrať proti veľkému favoritovi. Veľmi dobre si to uvedomujeme, no určite sa dopredu nevzdávame. Musíme hrať inteligentne a tvrdo pracovať, hlavne vnútri našej šestky. Hostia sú topfavorit, môžeme len prekvapiť."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Spišská Nová Ves nedávno zdolala na domácej palubovke s prehľadom Handlovú a pristúpime k nej ako ku každému inému súperovi. Teda s rešpektom a snahou podať zodpovedný výkon. Takýto súperi hrajú bez tlaku a určite na nás vybehnú. My sa tam samozrejme pôjdeme pobiť o víťazstvo, pretože pre nás je podstatná každá výhra."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - Iskra Svit

Športová hala prof. Rovného, streda 7. februára o 19.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Miroslav Matejčík, Stanislav Bara 

Čo je dôležité vedieť: "Vysokoškoláci" si držia bezpečne siedme miesto v tabuľke a čoraz častejšie trápia tabuľkovo vyššie postavených súperov. Presvedčiť sa o tom mohli v sobotu Košičania, ktorí museli zabrať až v druhom polčase. Prehra 70:81 prišla po sympatickom výkone zverencov trénera Petra Ivanoviča. Svit má prekvapujúco momentálne najhoršiu fazónu v lige, keď prehral tri stretnutia za sebou. V dohrávke 12. kola dovolili Interu v prvej štvrtine ujsť na viac ako 20-bodový rozdiel, ani záverečný finiš im už napokon nepriniesol vytúžený obrat. 

Kto proti komu: Stabilnú fazónu si drží v drese Karlovky slovenský reprezentant Dalibor Hlivák, u hostí je stále najlepším strelcom ligy Saša Avramovič. Kto vyprodukuje pre svoj tím lepšie čísla?

Čísla, čísla, čísla: V prospech "medveďov" hovorí fakt, že v tejto sezóne s Karlovkou ešte neprehral. Na ich strane je aj väčšia ofenzíva, na defenzívu sa zase spolieha lepšie bratislavský celok.

Povedali pred zápasom:

Filip Halmeš, hráč Karlovky: "Už nejdeme do zápasov s tým, že môžeme prekvapiť, ale pomýšľame na víťazstvo. Hráme doma, máme výhodu domácej palubovky a nemusíme cestovať, forma nám graduje, preto chceme nad Svitom vyhrať."

Marek Ivan, hráč Svitu: "Karlovka podáva v posledných týždňoch kvalitné výkony. Očakávame náročný zápas. Našou úlohou bude zachytiť úvod zápasu a pokryť ich strelcov za tri body. Pre nás to bude veľmi dôležitý zápas, ktorý môže rozhodnúť o umiestnení po základnej časti."

Foto: Lukáš Droppan