• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V tradičný deň je na programe len jedno stretnutie deviateho kola Slovenskej basketbalovej ligy. Získa v ňom Lučenec prvé víťazstvo pred domácim publikom alebo potvrdí Svit tabuľkové postavenie?

BKM Lučenec - Iskra Svit

Športová hala ARENA, sobota 10. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Milan Brziak, Richard Sirocký

Aktuálne informácie: Nováčikovi musel v stredu večer padnúť povestný kameň zo srdca, na siedmy pokus sa totiž dočkal premiérového triumfu v rámci SBL. Úspech bol o to cennejší, že sa zrodil na palubovke súpera, Lučencu sa podarilo zastaviť rozbehnutú Handlovú. Tréner Rudolf Jugo vyrukoval so zmenami v zostave, ktoré priniesli želaný efekt. Výhra 84:74 môže byť povzbudením do ďalších bojov, v ktorých už nebude na jeho zverencov taký tlak. Miernym predzápasovým favoritom je však ich súper. Svit sa drží v hornej polovici tabuľky, v stredu si bez väčších starostí poradil s Prievidzou 79:62. Tréner Iskry Michal Madzin opäť namiešal víťaznú taktiku, jeho hráči tak preukázali, že vedia v aktuálnom ročníku držať krok aj s top tímami. 

Motívy zápasu: Tieto dva tímy sa dôverne poznajú, keďže spolu odohrali už v príprave dve stretnutia. Raz sa z víťazstva tešil Lučenec (94:83 v ŠH ARENA) a raz Svit (89:83 v Iskra aréne). Rozhodne v ostrom zápase tabuľkové postavenie, respektíve herné skúsenosti?

Povedali pred zápasom:

Rudolf Jugo, tréner Lučenca: "V zápase s Iskrou chceme pokračovať v dobrej tímovej hre v obrane, ako aj v útoku. Iskru rešpektujeme ako kvalitný tím a vieme, že máme proti nej šancu uspieť, len ak podáme veľmi dobrý výkon."

Michal Madzin, tréner Svitu: "S Lučencom sme odohrali dva prípravné zápasy a vieme veľmi dobre, že nás čaká nesmierne ťažký zápas. Špeciálne v Lučenci sa vždy hrá vo výbornej atmosfére a budeme sa musieť vysporiadať s viacerými vecami. Verím však, že sa nám to podarí tak, aby sme boli po zápase spokojní."

Foto: Lukáš Droppan