• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Program 17. kola Slovenskej basketbalovej ligy otvorí televízna predohrávka Prievidze so Svitom. Podarí sa hráčom z hornej Nitry prerušiť dvojzápasové čakanie na víťazstvo alebo si poistí Svit priebežné tretie miesto v tabuľke?

BC Prievidza - Iskra Svit

streda 12. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos: RTVS a Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Milan Brziak, Tomáš Doušek, Tomáš Holländer

Aktuálne informácie: Konfrontácia, ktorá môže viac objasniť rozloženie síl v hornej polovici tabuľky. Prievidza pokračuje v náročnom programe, v ktorom sa jej zatiaľ nedarí podľa predstáv, podobne ako v prvej štvrtine základnej časti. Zverenci trénera Michaela Claxtona aktuálne čakajú na výhru už dve stretnutia, preto ak chcú pomýšľať na tretie, respektíve štvrté miesto, tak musia jednoznačne pred svojimi fanúšikmi zabrať. Hráči BC by totiž radi odčinili sobotňajšie stretnutie s Interom, ktoré prehrali 56:69. Ich najbližší súper má oveľa príjemnejšie starosti, Svitu totiž patrí v tabuľke tretia pozícia. Prípadné dva body z Niké arény by len znamenali potvrdenie aktuálneho umiestnenia. "Medvede" počas víkendu zvládli náročný domáci duel s Handlovou, celok z hornej Nitry zdolali po dramatickej koncovke 85:81. 

Motívy zápasu: Súboj aktuálne dvoch najlepších ligových strelcov. Lídrom celej súťaže je prievidzský Tim Derksen, tesne je za ním je Saša Avramovič zo Svitu. Veľká sila je aj pod oboma košmi, rozhodovať preto môžu aj najmenšie detaily, ako úspešnosť trestných hodov či počet stratených lôpt. 

Povedali pred zápasom:

Michael Claxton, tréner Prievidze: "Cez nesmierne náročný predchádzajúci týždeň sme sa už preniesli a sme plne sústredení na veľmi dôležité stretnutie proti Svitu. Očakávam, že naši hráči zareagujú na problémy, ktoré sme mali a k zápasu pristúpia zodpovedne, s maximálnym nasadením a ubránia domácu palubovku."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Čaká nás Prievidza, búrlivé prostredie a kvalitné družstvo s výbornými hráčmi na každom poste. Musíme nájsť recept na všetko, ak chceme byť po zápase spokojní. Za dobrým výkonom vedie len maximálne nasadenie a tímový výkon, to bude základ. Verím, že sa zomkneme a odohráme dobrý zápas."

Foto: Daniel Faix