• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V štvrtom kole Eurovia SBL sa skončila neporaziteľnosť Interu, ktorý prehral na palubovke Komárna. Na čelo sa dostali Košice po hladkom triumfe nad Spišskou Novou Vsou. V hornonitrianskom derby sa z výhry radovala Prievidza, Levice vyhrali v Žiline a Svit triumfovala doma nad Karlovkou.

KB Košice - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 113:74 (29:19, 28:12, 37:25, 19:18)

Košice: Stamenkovič 25, Körner 16, Fletcher 13, Palm 11, V. Djordjevič 6 (Sedmák 13, Marič 12, Židzik 8, Pilčevič 5, Baldovský 4, Duda a Matys 0)

Spišská Nová Ves: L'Africain a Marshall po 12, Antoni 10, Ninkovič 8, Krajňák 2 (Majerčák 14, Osvald 8, Bennett 5, Lenárt 3)

TH: 14/11 - 21/17, Fauly: 21 - 20, Trojky: 10 - 5, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Perečinský

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Zahrali sme naozaj dobrý zápas. Som rád, že sme mohli podeliť minutáž medzi všetkých hráčov a hrali sme s veľkou chuťou. Pilčevič priniesol novú energiu a pomohol k peknému výsledku. Spišská Nová Ves má veľmi húževnaté mužstvo a v budúcnosti to ešte s nimi budú určite ťažké bitky. Majú náš plný rešpekt, ale v tomto zápase sme zahrali výborne."

Dávid Matys, hráč Košíc: "Som veľmi šťastný, že som sa dočkal svojej premiéry v najvyššej súťaži. Škoda, že som nepremenil svoj trojkový pokus, ale už len možnosť trénovať s takýmto silným tímom je pre mňa veľkou vecou. Takýto zápas si museli užiť všetci."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Výsledok je jasný a Košice ukázali svoju silu. Ja som však čakal oveľa lepší výkon. Stanovené veci sme dodržiavali len prvých päť minút, kedy bolo 15:15. Potom sme podľahli tlaku Košíc a postupne sme odchádzali zo zápasu. Kvalitatívne sa s nimi rovnať nemôžeme, ale nám chýbala aj bojovnosť a v obrane sme totálne prepadli."

Adam Antoni, hráč Spišskej Novej Vsi: "Na tento zápas sme sa poctivo pripravovali a chceli sme hlavne ubrániť ich útok. To sa nám vôbec nedarilo. Košice mali vynikajúci útok a my sme úplne zlyhali v obrane."

 

PP & TV Raj Žilina - BK Levickí Patrioti 86:88 (22:28, 20:21, 19:24, 25:15)

Žilina: Wright 30, Rožánek 24, Conley 16, Holcomb 13, Ďurčík 3 (Ďurana, Ďuriš a Hebibi 0)

Levice: Djurič 25, Kurbas 17, Vašl 12, Bojanovský 7, Petani 6 (Krajčovič a Smith po 7, Žiak 6, Sims 1)

TH: 23/15 - 27/17, Fauly: 24 - 23, Trojky: 7 - 11, Rozhodovali: Kúkelčík, Turčin, Matejčík

Povedali po zápase:

Maroš Moravčík, tréner Žiliny: "Za normálnych okolností sa nemôžeme rovnať Leviciam. V našom tíme leží ťarcha na štyroch hráčoch, tréner Levíc mohol rotovať deväť kvalitných hráčov. Súper mal navyše aj výškovú prevahu. Naši chalani bojovali, všetka česť, so súperom sme zubami-nechtami držali krok, vynikajúci boli aj diváci. Nakoniec sme mohli aj vyhrať, škoda, že sa nám nepodarilo úspešne zakončiť posledný útok."

Branislav Ďurčík, hráč Žiliny: "Začiatok nám síce ušiel, ale v druhej štvrtine sa nám podarilo stratu dohnať a odvtedy sme dokázali hrať so silnými Levicami vyrovnaný zápas. A nepremenené trestné hody, spolu osem, nás možno stáli aj víťazstvo."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Pre divákov to bol určite veľký basketbalový zážitok, vytvorili zápasu výbornú atmosféru. V Žiline robia dobrú prácu, majú tím s perspektívou."

Boris Bojanovský, hráč Levíc: "Začali sme dobre, ale nemôže sa nám stávať, aby sme súpera postavili na nohy. Žilina hrala prakticky celý zápas so štyrmi hráčmi a tí nemôžu utiahnuť takéto ťažké zápasy. My sme striedali deviati. Každý odviedol dobrý výkon, v závere aj toto zohralo dôležitú rolu."

 

MBK Handlová - BC Prievidza 73:88 (20:23, 18:21, 18:20, 17:24)

Handlová: Tyus 21, Štefek 12, J. Djordjevič 8, Landenbergue 4, Dratva 0 (Novysedlák 12, Haviar a Zejak po 6, Dolník a Mátych po 2, Gabrič 0)

Prievidza: Glasgow 28, Sitton 14, Martin 9, Batina a Bílik po 8 (Wisseh 12, Voss 6, Musil 3, Zorvan 0)

TH: 11/6 - 22/15, Fauly: 23 - 18, Trojky: 9 - 11, Rozhodovali: Ženiš, Margala, Holländer

Povedali po zápase:

Krunoslav Krajnovič, tréner Handlovej: "Padli sme na základoch basketbalu a nedodržali sme to, na čom sme sa pred stretnutím dohodli. Je ťažko zdolať kvalitnú Prievidzu, keď sme po dotiahnutí sa na päť bodov začali produkovať školácke chyby. Celý zápas ťahali Tyus, Novysedlák a Štefek, a to je veľmi málo. Naopak naši najskúsenejší hráči, od ktorých sa očakávalo, že zaberú v najdôležitejších momentoch, zlyhali."

Jakub Novysedlák, hráč Handlovej: "Do polčasu sme sa nášho súpera držali, v tretej štvrťke nám Prievidžania ušli a záver už bol v ich réžii.Ťažko povedať, v čom bola naša nemohúcnosť, ale myslím si, že hlavne v zlej obrannej činnosti, na ktorej musíme popracovať."

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Stretnutie malo priebeh, aký som očakával. Počítal som s tvrdou konfrontáciou, v ktorej nám Handlovčania nič nedarujú zadarmo. Záver stretnutia sme ale zvládli lepšie a podarilo sa nám napokon zvíťaziť. Duel nám ukázal, na čom musíme ešte popracovať."

Marko Batina, hráč Prievidze: "Už ani sám neviem, koľké derby som absolvoval, no v Handlovej bolo vždy veľmi ťažké získať body. Derby stretnutia sú pre každého hráča špecifickejšie, pretože v nich ide okrem bodov aj o veľkú prestíž. Podľa očakávania to bol veľmi tvrdý zápas, najmä na konci. Ten sme ale opatrným a koncentrovaným prístupom zvládli. Som na svojich spoluhráčov veľmi hrdý."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK Inter Bratislava 89:82 (28:18, 20:24, 28:20, 13:20)

Komárno: Tomič 20, V. Djordjevič 17, Diminič 15, Bowman a Stojanov po 8 (Jankovič 14, Adams 5, Hoferica 2)  

Inter: Rančík 25, Barač 18, Vlahovič 14, Matovič 8, Mrviš 7 (Baťka a Bulatovič po 4, Nuhanovič 2, Kozlík a Páleník 0) 

TH: 24/20 - 20/15, Fauly: 24 - 24, Trojky: 11 - 5, Rozhodovali: Tomašovič, Pipíška, Bara

Povedali po zápase:

Vladimir Rizman, tréner Komárna: „Na rozdiel od utorka a zápasu v Alpsko-jadranskom pohári sme hrali úplne inak a myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Myslím, že sme trochu aj prekvapili Inter s našim rýchlym prechodom do útoku, z ktorého nám padali úspešné strely. Chcem pogratulovať svojim hráčom, bola to maximálna tímová hra od prvej do poslednej sekundy, prvýkrát v tejto sezóne. Ďakujem aj fanúšikom za výbornú atmosféru, v ktorej je zážitok hrať! “

Saša Jankovič, hráč Komárna: „Nastúpili sme do zápasu veľmi koncentrovane, dali sme do toho veľa energie a hrali sme s vysokým sebavedomím. Hrali sme tímovo, boli sme nebezpeční zo všetkých pozícií, a to je hra, ktorú chceme hrať počas celej sezóny. Aj keď je iba začiatok sezóny, zápas mal play off úroveň a úplne zaslúžene sme vyhrali. Toto víťazstvo venujem našim fanúšikom, ktorí spravili vynikajúcu atmosféru a pomohli nám priniesť zápas do víťazného konca.“

Oliver Vidin, tréner Interu: „Do zápasu sme nevstúpili dobre, chýbala nám energia a myslím si, že Komárno vyhralo zaslúžene. Domáci si urobili náskok, ktorý sme síce zmazali, ale stálo nás to veľa síl, ktoré nám v závere chýbali, navyše sme nedali niekoľko dôležitých striel z rôznych pozícií. Prišli k tomu aj zbytočné straty, Komárnu na druhej strane padlo všetko, čo malo padnúť. Komárno vyhralo zaslúžene aj napriek tomu, že sme mali o dvadsať útokov viac ako súper. Ešte stále je to len prvá časť prvej polovice súťaže, určite budú aj prekvapenia, napríklad zápas sa vyvíjal inak, ako som si predstavoval, ale mali sme problém s koncentráciou, na ktorej budeme musieť popracovať. Už teraz však už myslíme na ďalší zápas, verím, že dopadne omnoho lepšie ako ten v Komárne.

Tomáš Mrviš, hráč Interu: „Ťažko sa hodnotí takýto zápas. Vybrali sme si asi zlý deň, inak si to neviem vysvetliť. Robili sme chyby v obrane a nepostrážili sme si obranný doskok, čo Komárno trestalo. V útoku sme nehrali s ľahkosťou, boli sme nejakí nervózni. Komárnu gratulujem k víťazstvu, zaslúžili si vyhrať. My to musíme zobrať ako ponaučenie a sústrediť sa na ďalší zápas.“

 

Iskra Svit - VŠEMvs Karlovka Bratislava 83:64 (22:16, 19:22, 21:15, 21:11)

Svit: Ivelja 23, Radonjič 20, Avramovič 15, Davis 5, Ivan 2 (Jackson 18, Bizub a Galata 0)

Karlovka: Kuffa 15, Hlivák 13, Vido 10, Kožár 4, Podhorský 2 (Abrhám 11, Hašan 9, Bolek, Dobrotka, Galád, Halmeš a Lehman 0)

TH: 17/12 - 10/6, Fauly: 16 - 20, Trojky: 7 - 6, Rozhodovali: Šarišský, Kovalčík, Životský

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Ťažký a dôležitý zápas pre nás. Neboli sme počas tohto týždňa v ideálnom rozpoložení. Klobúk dole pred každým, kto na palubovke nechal srdce. Energeticky to bolo ťažké, vedeli sme, že do rotácie nemôžeme zapojiť až toľko hráčov. Dokázali sme sa s tým vysporiadať a zvíťaziť. Je to veľmi dôležité víťazstvo nad súperom, s ktorým budeme zrejme bojovať o rovnaké pozície v tabuľke. Chceme vyhrávať domáce zápasy pre našich fanúšikov, aby sme im vrátili to, ako nás podporujú."

Vladimír Ivelja, hráč Svitu: "Bola to z našej strany dobrá hra. Som veľmi rád, že sme vyhrali, aj keď nám v kádri chýbal Lošonský. Je to pre nás dobré, ak vieme zvíťaziť aj vtedy, ak nie sme v plnej zostave. Je to pre nás dôležité domáce víťazstvo."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Myslím si, že sme odohrali dva odlišné polčasy. V prvom polčase sme hrali viac koncentrovane, v druhom polčase nás potopili naše straty, ktoré súper využil na skórovanie. Ak porovnáme straty obidvoch tímov, tak sú rovnaké, ale Svit ich využil a my nie. Boli sme neefektívni v zakončovaní. Myslím si, že súper zaslúžene vyhral."

Andrej Kuffa, hráč Karlovky: "Prehrali sme to samozrejme v druhom polčase. V prvom sme to po zlom začiatku ešte dotiahli na tri body. Povedali sme si nejaké veci v šatni, no nedodržali sme ich. Svit dal na domácej paubovke otovorené strely a my na druhej strane sme pálili slepými. Tam a v obrane bol ten rozdiel.”

Foto: Vladimír Horváth