• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V dvanástom kole Eurovia SBL si Komárno udržalo tohtosezónnu domácu neporaziteľnosť, keď zdolalo Prievidzu po predĺžení. Nováčik zo Žiliny triumfoval nad Spišskou Novou najtesnejším možným rozdielom a Košice brali body z palubovky Karlovky.

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BC Prievidza 89:81 pp (20:18, 16:19, 15:17, 21:18 - 17:9)

Komárno: Tomič 22, Diminič 13, Bowman 11, Jankovič 7, Stojanov 2 (Vuk Djordjevič 17, Adams 8, Hoferica 6, Vojtek 3)

Prievidza: Wisseh 20, Bílik 16, Sitton 15, Martin 13, Smith 4 (Glasgow 8, Musil 5, Jašš a Voss 0)

TH: 28/22 - 25/19, Fauly: 27 - 22, Trojky: 7 - 8, Rozhodovali: Šarišský, Lukáč, Kovalčík

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Nemám slov na zápas. Bol to veľmi ťažký duel. Ale som nesmierne hrdý na mojich hráčov, že bojovali a ukázali charakter. Aj keď sme nemali príliš dobrý deň v útoku, napriek tomu som jednoducho hrdý na moje družstvo. To by bolo k tomuto zápasu z mojej strany všetko."

Ladislav Stojanov, hráč Komárna: "Je ťažké zhodnotiť tento zápas, pretože vieme, že Prievidza je bojovné družstvo, ktoré sa nevzdáva za žiadneho stavu. Už v doterajšom priebehu ligy ukázali, že hrajú štýlom rýchleho basketbalu a my sme si museli dávať pozor na ich kľúčových hráčov, aby sme sa ich pokúsili vypojiť z hry a nedovoliť strieľať hráčom, ktorí žijú z trojkovej streľby. To sa nám spočiatku aj darilo, no v druhej štvrtine sme miestami zaspali, ale napokon bol celý zápas hore–dole. Fanúšikovia sa určite mohli tešiť z tohto zápasu, bolo to pre nich atraktívne, vyhrávalo sa, bolo to dramatické a na záver predĺženie. V ňom dal Lukáš Hoferica šesť bodov v rade, čo nás prebralo a priniesol potrebnú energiu z lavičky. Nakoniec sa k nám priklonilo aj šťastie a mohli sme sa tešiť z cennej výhry."

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Som spokojný len s prvými troma štvrtinami zápasu, kde sme súpera preskákali na doskokoch. To bol aj cieľ. Bohužiaľ, v štvrtej časti hry a v predĺžení urobil to isté náš súper. Vždy, keď sme viedli o dva body, Komárno následne tiež urobilo dobrú akciu alebo dali trestné hody. Tak sa na nás vždy dotiahli. My sa musíme sústrediť na štýl pískania rozhodcov a nečakať to, aby sa prispôsobili nám hráčom. Takisto si musíme dávať pozor na straty, lebo ich bolo veľa. Domáci tréner urobil výbornú robotu v predĺžení, kde jeho hráči dali niekoľko dôležitých striel. Týmto by som súperovi chcel pogratulovať k víťazstvu."

Martin Bílik, hráč Prievidze: "Zápas sme dotiahli do predĺženia, čo tiež treba brať ako pozitívum. Prehra mrzí, predĺženie sme nezvládli podľa našich predstáv, no myslím si, že náš výkon sa každým zápasom zlepšuje. Dokázali sme to aj dnes, kedy sme neboli ďaleko od víťazstva. Dokázali sme, že keď hráme to, čo sa od nás čaká, môžeme byť vysoko. Treba sa z toho poučiť. Verím, že v ďalšom zápase to budeme my, kto bude na konci úspešnejší."

 

 

PP & TV Raj Žilina - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 77:76 (20:30, 15:21, 25:16, 17:9)

Žilina: Conley 27, Wright 21, Holcomb 13, Rožánek 11, Skvašik 0 (Ďurana 4, Ďurčík 1, Ďuriš, Hebibi a Merešš 0)

Spišská Nová Ves: Nzege 15, Majerčák 13, Bennett a Ninkovič po 10, Krajňák 5 (Bulatovič 17, L'Africain 4, Lenárt 2, Kobulnický 0)

TH: 28/19 - 7/7, Fauly: 17 - 24, Trojky: 0 - 9, Rozhodovali: Lamoš, Margala, Mlynarčík 

Povedali po zápase:

Maroš Moravčík, tréner Žiliny: "Mysleli sme, že to bude povinné víťazstvo, ale nebolo tomu tak. Museli sme bojovať do poslednej sekundy. Na súpera sme sa pripravovali zodpovedne. Veľmi sme chceli vyhrať, až nám to zväzovalo v prvom polčase ruky. Gratulujem chlapcom, odviedli poctivú robotu v druhom polčase."

Róbert Rožánek, hráč Žiliny: "Nezachytili sme úvod. Prvý polčas sme hrali katastrofálnu obranu. Nedali sme za celý zápas ani jednu trojku, čo som asi v živote nevidel. Sme však radi, že sme aj napriek tomuto všetkému dokázali vyhrať."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Prvý polčas bol z našej strany výborný, hrali sme disciplinovane, strieľali z voľných pozícií a mali veľmi dobrú úspešnosť streľby za dva body. Po prestávke sme sa zosypali, podľahli sme aj búrlivému prostrediu a v kľúčových momentoch nám zlyhali legionári."

Matej Majerčák, hráč Spišskej Novej Vsi: "V prvej polovici zápasu sme hrali pozorne, veľmi dobre, dodržiavali stanovenú taktiku. Po prestávke sme to neboli my. Nakoniec sme stratili veľmi dobre rozohraný zápas."

 

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - KB Košice 81:93 (24:24, 15:27, 26:23, 16:19)

Karlovka: Kuffa 18, Hlivák 15, Vido 14, Abrhám 13, Podhorský 0 (Kožár 10, Hašan 7, Bolek a Vitek po 2)

Košice: Pilčevič 19, Körner a Marič po 16, Fletcher 14, Stamenkovič 13 (Sedmák 8, Baldovský 4, Židzik 3)

TH: 14/11 - 29/16, Fauly: 25 - 20, Trojky: 8 - 11, Rozhodovali: Pipíška, Turčin, Kurpaš

Povedali po zápase: 

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Cieľom bolo predviesť nebojácny výkon, hrať aktívne na kôš, čo sa nám aj darilo. Prehrávali sme aj o dvadsať bodov, stiahli sme to na šesťbodový rozdiel, ale na výhru to nestačilo. Hráčov musím za predvedený výkon pochváliť."

Dalibor Hlivák, hráč Karlovky: "My sme nadviazali na výkon zo soboty na Interi. Napriek tomu, že sme bojovali až do záveru, nepodarilo sa nám to dotiahnuť do víťazného konca. V prvom polčase sme im nechali veľa otvorených striel, cez prestávku sme si povedali, že to ideme stiahnuť, ale spravili sme chyby v obrane a dostali sme koše, ktoré nemali byť. Tím ako sú Košice to využije, čo dokázal aj dnes."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "My sme tento zápas zvládli. Plný rešpekt družstvu Karlovky, chalani ukázali charakter, vrátili sa do zápasu a stiahli dvadsaťbodové manko. My sme na konci zakončili zopár presných útokov a bez väčšieho stresu sme zápas vyhrali."

Richard Körner, hráč Košíc: "Karlovka je veľmi nepríjemný súper, naposledy sa o tom presvedčil Inter. Celý zápas bol tesný, dokázali sa vrátiť z dvadsaťbodového manka. Karlovka nemá čo stratiť, to je v športe niekedy najnebezpečnejšia hra. Keď sa doťahujú, my znervózňujeme, lebo každý čaká, že vyhráme o dvadsať bodov. Napokon sme zápas zvládli."

 

Foto: Martin Šopinec