• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V trinástom kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy natiahli svoju víťaznú sériu hráči Interu, Košíc a Levíc. Hornonitrianske derby prinieslo jednoznačný triumf Prievidze a dva body si zapísal aj Svit, ktorý si poradil s Karlovkou. Súťaž pokračuje po reprezentačnej prestávke 29. novembra.

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – KB Košice 68:98 (16:29, 21:25, 15:24, 16:20)

Spišská Nová Ves: Nzege 30, Majerčák 16, Ninkovič 4, V. Bulatovič a Krajňák po 2 (Bennett 9, Lenárt 5, Kobulnický, Korfanta a Osvald 0)

Košice: Marič a Stamenkovič po 20, Fletcher 16, Pilčevič 10, Körner 9 (Sedmák 16, Baldovský 6, Židzik 2, V. Djordjevič a Matys 0)

TH: 13/8 – 23/15, Fauly: 19 – 15, Trojky: 4 – 9, Rozhodovali: Šarišský, Gacík, Životský

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "Neviem, či sme niečo niekomu urobili alebo je to nejaká kliatba. Už v úvode sa nám zranil Bulatovič, ktorý sa v prvom zápase ukazoval v dobrom svetle. Divákom sme ponúkli to, na čo kvalitou máme. Hostia sú na tom neporovnateľne lepšie, ak striedali, prišla na ihrisko rovnaká kvalita. Spokojný som s výkonom Nzegeho, ktorý nás bodovo držal a konečne zahral dobre aj Bennett. Naopak, sklamal ma Ninkovič, ktorý ako keby ani nebol v hale. Zápas sa hral vo výbornej atmosfére, k čomu prispeli oba fankluby."

Erich Korfanta, hráč Spišskej Novej Vsi: "V prvom polčase sme dokázali držať s Košicami ako–tak krok, no po prestávke sa ukázala kvalita hostí. Mňa teší, že som opäť odohral nejaké minúty. Určite to mohlo byť aj lepšie, ale budem sa snažiť zlepšovať."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Veľmi dobre sme sa pripravili na tento zápas a pricestovali sme s plným rešpektom. Vždy je tu výborná atmosféra, v Spišskej sa hrá ťažko. Ťažili sme z toho, že sme výborne do stretnutia vstúpili a myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili."

Stanislav Baldovský, hráč Košíc: "Splnili sme všetky trénerové pokyny, vyvarovali sme sa chýb. Domáci síce majú sériu prehier, ale hlavne doma vedia byť nebezpeční. Dobre sme si vypomáhali v obrane, premieňali sme otvorené strely a napokon zaslúžene dominovali."

 

 

BK Inter Bratislava – MBK Rieker Com-Therm Komárno 92:84 pp (16:22, 18:16, 18:13, 21:22 – 19:11)

Inter: Rančík 31, Barač 27, Vlahovič 13, Matovič 6, Baťka 2 (Mrviš 11, Kozlík 2, G. Bulatovič, Grznár, Nuhanovič a Páleník 0)

Komárno: Diminič 24, Tomič 16, Bowman 14, V. Djordjevič 7, Vojtek 0 (Hoferica 11, Adams a Jankovič po 5, Stojanov 2)

TH: 29/26 – 29/26, Fauly: 29 – 28, Trojky: 8 – 6, Rozhodovali: Tomašovič, Kúkelčík, Kurpaš

Povedali po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Spokojný som s výsledkom aj výkonom. Myslím si, že oproti predchádzajúcim zápasom sme vyhrali úplne zaslúžene, aj keď to bolo po predĺžení a bolo to napínavé. Hrali sme dobrý basket, v niektorých chvíľach sme mali aj šťastie. Aj to potrebujete, aby sa zápas zlomil skôr. Komárno sme držali v hre, ale dúfam, že do ďalších zápasov to bude ešte lepšie. Ich pivotom začali nečakane padať trojky a toto je výsledok."

Radoslav Rančík, hráč Interu: "Každé víťazstvo je dôležité, nielen toto proti Komárnu. Byť na vrchu tabuľky a hrať taký basketbal, aby sme boli všetci spokojní a ráno sa mohli pozrieť do zrkadla, je najdôležitejšie. Vôbec netreba rozmýšľať, či víťazstvo príde dnes alebo kedy. Vždy chceme vyhrať! Víťazstvo s Komárnom je o to lepšie, že sme prehrali na ich palubovke a teraz sme ich dokázali zdolať, hoci to nebol ľahký zápas. Aj oni hrali dobrý basketbal, ale my predsa len o trošku lepší."

Saša Jankovič, hráč Komárna: "Nechcem povedať, že sme cítili nejakú únavu - boli sme dobre naladení po výhre nad Prievidzou. Vedeli sme, že nás čaká tvrdý, náročný zápas a že Inter doma hrá agresívne, čo aj ukázal. Možno aj bolo trochu viac dovolené, ako sme očakávali. Ale bohužiaľ, na konci to bolo len o jednu loptu, že buď oni alebo my. Šťastie odišlo na ich stranu."

Lukáš Hoferica, hráč Komárna: "Lepšie by bolo, keby sme vyhrali tento zápas. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to. Vidím ale v našom tíme veľký progres, hlavne v obrane, kde sme dokázali s úradujúcim majstrom, ako je Inter, uhrať predĺženie. Síce sme mohli vyhrať, rovnako ako mohol vyhrať Inter, ale bolo predĺženie. Inter zahral predĺženie perfektne, doma je veľmi silný. Takýto tesný zápas rozhodli len nejaké detaily."

 

 

BC Prievidza – MBK Handlová 101:70 (21:15, 35:20, 20:20, 25:15)

Prievidza: Martin 19, Wisseh 17, Smith 16, Sitton 9, Bílik 8 (Musil 12, Voss 9, Jašš 4, Horváth 3, Mokráň a Zorvan po 2, Pondela 0)

Handlová: Tyus 16, Gabrič 13, J. Djordjevič a Štefek po 12, Landenbergue 6 (Dolník 5, Zejak 4, Haviar 2, Dratva a Mátych 0)

TH: 33/27 – 8/8, Fauly: 16 – 24, Trojky: 8 – 4, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Holländer

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Bol to jeden z našich najlepších zápasov v tejto sezóne. Chlapci hrali veľmi dobre, dodržiavali herný plán aj v ofenzíve, aj v defenzíve. V tejto sezóne sme mali nejaké problémy s druhými polčasmi, kedy sme do nich nastupovali bez energie. V tomto zápase sme ale zahrali s energiou aj v druhom polčase, kolektívne, nesebecky. Pekný výkon to bol hlavne od našich dvoch vysokých hráčov Smitha a Martina, čo je veľmi dôležité preto, aby sme ukázali, že našou silnou stránkou nie je len streľba zvonku. Videl som veľké zlepšenie v dnešnom zápase. Som rád, že po ťažkom zápase v Komárne, ktorý sme prehrali po predĺžení, sme tento zvládli. Handlová je dobrý tím na čele s výborným trénerom. Taktiež som rád, že sme toto stretnutie zvládli aj bez Rodneyho Glasgowa."

Jarquez Smith, hráč Prievidze: "Odohrali sme veľmi dobrý zápas aj v útoku, aj v obrane. Chcem sa aj poďakovať divákom, svojou energiou nás hnali dopredu."

Krunoslav Krajnovič, tréner Handlovej: "V prvom rade, chcel by som poďakovať prievidzským divákom za pekné privítanie. V druhom rade, gratulujem Prievidzi k zaslúženému víťazstvu. My sme nehrali absolútne nič. Treba povedať, že momentálne na Prievidzu nemáme. Príde aj k určitým zmenám v tíme. Nemám na mysli hráčske kvality, ale hlavne spôsob rozmýšľania niektorých hráčov, ktorý nie je profesionálny, ani basketbalový."

Adam Štefek, hráč Handlovej: "V prvom polčase sme vôbec nereagovali na ich agresívnu defenzívu. Mali sme veľa strát, nerozumeli sme si v útoku. Trafili sme pár ťažkých striel, ale to na domácich nestačilo. Zápas sa zlomil 16-bodovou šnúrou Prievidze. Nevedeli sme na to reagovať. Zahrali sme veľmi zle v obrane, inkasovali sme 101 bodov. Som však rád, že sa hralo v takejto úžasnej atmosfére."

 

 

Iskra Svit – VŠEMvs Karlovka Bratislava 85:77 (25:22, 23:10, 19:19, 18:26)

Svit: Avramovič 27, Lošonský 18, Ivelja 12, Jackson 8, Ivan 0 (Davis 11, Walton 6, Galata 3)

Karlovka: Abrhám a Vido po 18, Hlivák 14, Kuffa 5, Podhorský 4 (Hašan a Kožár po 9, Bolek a Mäsiar 0)

TH: 33/25 – 18/14, Fauly: 18 – 27, Trojky: 4 – 11, Rozhodovali: Lukáč, Karnay, Špirka

Povedali po zápase:

Michal Madzin, tréner Svitu: "Je to pre nás ohromne dôležité víťazstvo. Klobúk dolu pred výkonom Karlovky, bojovali do konca. To, že sa Karlovka dokázala vrátiť do zápasu, bolo mnohokrát ovplyvnené našimi rozhodnutiami, či už v obrane, alebo v útoku. Na to si musíme dať v budúcnosti pozor. V každom prípade sme šťastní, že sme videli niektorých hráčov opäť v dresoch, to je pre nás momentálne najdôležitejšie. Ideme trénovať, dať sa dokopy, aby sme boli o desať dní lepší."

Pavol Lošonský, hráč Svitu: "Veľmi ťažko sa mi hodnotí. Pozitívnou správou je, že som mohol odohrať nejaké minúty. Taktiež sa na ihrisko vrátil spoluhráč Davis, konečne nás bolo viac. Do zápasu sme tak mohli dať väčšiu energiu, vystriedať hráčov. Momentálne máme desať dní, aby sme sa vyzdraveli a dostali sa do starých koľají. S výhrou sme spokojní, ale musíme sa znovu dostať do tréningového procesu a zapracovať na chybách, ktoré sme urobili."

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Zápas sa rozhodol v druhej štvrtine, keď išli domáci cez nás. V druhom polčase sme urobili strašne veľa chýb na obrannom doskoku. V určitých momentoch sme dostali body z druhej šance. Ukázali sme charakter, dokázali sme sa vrátiť do zápasu, ale nestačilo to. Musíme sa vyvarovať chýb v zápase, aby sme dokázali vyhrať."

Dalibor Hlivák, hráč Karlovky: "Prišli sme do Svitu s tým, že ideme vyhrať. Do zápasu sme dali maximum. Urobili sme veľa chýb v obrane, domáci to natiahli už v prvom polčase na dvadsať bodov. Vedeli sme to ešte stiahnuť, ale na konci zápasu nám dochádzali sily. Faulovali sme, domáci dokázali premeniť trestné hody a už nebolo jednoduché vrátiť sa do zápasu."

 

 

BK Levickí Patrioti - PP & TV Raj Žilina 96:74 (23:12, 33:18, 21:21, 19:23)

Levice: Vašl 24, Kurbas 18, Bojanovský 12, Smith 11, Krajčovič 5 (Žiak 18, Bachan 4, Adámik a Sims po 2, Danielič a Lukniš 0)

Žilina: Holcomb 18, Wright 17, Conley 15, Rožánek 10, Ďurana 2 (Skvašik 5, Ďurčík 3, Hoferica a Merešš po 2, Ďuriš, Hebibi a Pažický 0)

TH: 20/15 – 22/19, Fauly: 21 – 20, Trojky: 11 – 3, Rozhodovali: Pipíška, Bara, Bartoš

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Základom úspechu v zápase bol prvý polčas, ktorý sme vyhrali o 26 bodov. Dalo by sa povedať, že druhý polčas sa už len dohrával. Chcel by som pogratulovať mojim chlapcom, máme za sebou náročné obdobie, ktoré sme zvládli výborne. Máme vytvorený plán, ktorého cieľom je ísť od zápasu k zápasu a postupne sa zlepšovať. Naďalej sa ho držíme, to je dôležité."

Kentwan Smith, hráč Levíc: "Som spokojný s výsledkom. Do zápasu sme vstúpili veľmi koncentrovane, od začiatku sme mali hru pod kontrolou, súpera sme nepúšťali do zápasu. Bol to ťažký týždeň, odohrali sme množstvo zápasov. Som veľmi rád, že sme ich všetky zvládli."

Miroslav Futo, asistent trénera Žiliny: "V zápase potvrdili Levice svoju kvalitu, nie nadarmo sú na čele ligy. My sme stále nováčik, ktorý sa učí, získava skúsenosti a snaží sa získavať body aj na palubovkách súperov. Dnes sa nám to nepodarilo, nefungovala nám obrana, o čom svedčí aj veľké množstvo bodov, ktoré sme dostali."

Roman Skvašik, hráč Žiliny: "Súper bol na nás dobre pripravený. Aj napriek tomu, že máme pod košom dobre stavaných hráčov, tak nás jednoznačne preskákal. Rozhodol prvý polčas, ktorý sme nezachytili a súper v ňom strelil množstvo bodov."

 

Foto: Daniel Faix