• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 22. kole Eurovia SBL zbierali body hlavne hosťujúce tímy. Repríza minuloročného finále dopadla lepšie pre Inter, v hornonitrianskom derby sa radovala z triumfu Prievidza. Svit zvíťazil na Karlovke, Levice triumfovali v Žiline. Z domácich tímov uspeli len Košice, trináste víťazstvo v rade zaznamenali proti Spišskej Novej Vsi.

KB Košice - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 107:76 (35:12, 24:18, 28:15, 20:31)

Košice: Marič 21, S. Stamenkovič 13, Fletcher 12, Körner 9, Baldovský 5 (V. Djordjevič 15, Sedmák a Židzik po 12, P. Stamenkovič 8)

Spišská Nová Ves: Jewell 33, V. Bulatovič 9, Marshall 8, Majerčák a Ninkovič po 7 (Lenárt 5, Sarna 4, Kobulnický 3, Krajňák a Osvald 0)

TH: 22/21 - 16/11, Fauly: 16 - 18, Trojky: 8 - 9, Rozhodovali: Zubák, Životský, Čurilla

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Vyše troch štvrtín sme hrali tak, ako sme si povedali. Mrzí ma výpadok zo záverečnej štvrtiny, ale Spišská Nová Ves tam na druhej strane ukázala svoje možnosti a stúpajúcu formu. Verím však, že v ďalších zápasoch sa niečo podobné nestane."

Peter Sedmák, hráč Košíc: "Hrali sme dobre a škoda len záveru štvrtej štvrtiny. Viedli sme tuším o päťdesiat bodov a zbytočne sme to tam nechali skorigovať. Proti lepším súperom by nás takýto výpadok mohol stáť víťazstvo. Teší nás však trináste víťazstvo v rade a tešíme sa do Levíc."

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: "V predchádzajúcom zápase proti Žiline sme premenili v prvom polčase deväť trojbodových pokusov, teraz sme mali po polčase bilanciu trojok 0/13. Nepadli nám strely, ktoré nás mohli dostať viac do hry. Pozitívom je, že sme to nezabalili a hrali sme až do konca. V Košiciach ešte nevyhral nikto a tento výsledok tak celkovo nie je až taký zlý. Obzvlášť ak vezmeme do úvahy, že nám chýbal Nzege. Strelecky explodoval Jewell, ale netreba to preceňovať. Musíme hrať tak, ako sme hrali posledných šesť minút."

Matej Majerčák, hráč Spišskej Novej Vsi: "Do Košíc sme prišli bez nášho najlepšieho strelca Nzegeho a to sa ukázalo v prvom polčase, kedy sme zaznamenali iba 30 bodov. To je veľmi málo. Na konci sme si lepšie posúvali lopty, niečo nám padlo, ale to už bolo neskoro."

 

PP & TV Raj Žilina - BK Levickí Patrioti 73:85 (21:31, 15:16, 21:17, 16:21)

Žilina: Skvašik 18, Holcomb 15, Rožánek a Wright po 10, Brown 4 (Ďurana 11, Ďuriš 5, Ďurčík 0)

Levice: Djurič 20, Kurbas 17, Žiak 12, Sims 9, Krajčovič 7 (Bojanovský 10, Vašl 8, Bachan 2)

TH: 10/5 - 19/15, Fauly: 22 - 15, Trojky: 8 - 8, Rozhodovali: Lukáč, Pipíška, Margala

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Mali sme spolu s mužstvom len dva tréningy, dôležité bolo nastaviť defenzívu. V zápase bolo v tomto smere vidieť nádej, vcelku sa nám podarilo udržať súpera a to sme hrali prakticky iba s jedným vysokým hráčom. Verím, že po ďalších tréningoch sa bude táto činnosť zlepšovať, budeme viac baviť divákov a prídu aj výsledky."

Roman Skvašik, hráč Žiliny: "Povedali sme si, že čo je za nami, na to zabudnime, nebudeme sa tým zaoberať, začíname odznova, ale nesmie sa zopakovať odovzdaný výkon proti Košiciam. S novým trénerom sme mali len dva tréningy, boli vo zvýšenom nasadení. Ak budeme takto pokračovať, verím, že pôjdeme výkonmi hore. Škoda, že v zápase sme chytili dva slabšie úseky, čo skúsené Levice potrestali a ušli nám, priebeh mohol mať dramatickú zápletku."

Teo Hojč, tréner Levíc: "Očakávali sme ťažký zápas, na Žiline bolo badať, že prišiel nový tréner so skúsenosťami, hráčov dokázal vyburcovať k vysokému nasadeniu. S priebehom väčšiny zápasu som bol z našej strany spokojný, hráči ma potešili dobrou defenzívou, v druhom polčase aj s kombinačnou hrou. Vyskytli sa síce aj chyby, ale prevažne vyplynuli z bojovnosti, nasadenia, ale tiež z tlaku súperových hráčov."

Boris Bojanovský, hráč Levíc: "Sme radi, že sme vyhrali. Aj keď Žilina nepatrí medzi popredné tímy v súťaži, nehrá sa tu ľahko. Začali sme síce trochu ťažkopádne, ale po piatich minútach sme sa rozbehli a zápas mali takmer do konca úplne pod kontrolou. V závere prišli naše zbytočné chyby, čo Žilina využila na skorigovanie výsledku. Je to ponaučenie, lebo so silnejším súperom by sa nám to mohlo vypomstiť."

 

MBK Handlová - BC Prievidza 78:90 (20:28, 20:21, 19:17, 19:24)

Handlová: Tresač a Tyus po 17, Zejak 11, Stanojevič 6, Novysedlák 2 (J. Djordjevič 14, Haviar 6, Landenbergue 5, Štefek 0)

Prievidza: Martin 15, Wisseh 14, Sitton 10, Batina 9, Bílik 5 (Smith 12, Glasgow 11, Musil 9, Jašš 5)

TH: 27/25 - 17/15, Fauly: 22 - 26, Trojky: 7 - 9, Rozhodovali: Ženiš, Kovalčík, Matejčík 

Povedali po zápase:

Dušan Kasum, tréner Handlovej: "Určite treba pogratulovať obom celkom k predvedenému výkonu, pretože to bol naozaj veľmi kvalitný duel. Súpera sme sa dokázali dlho držať na piatich bodoch, no v závere nás Prievidžania porazili najmä spoza perimetra. Nebyť veľa ľahkých strát, ktorými sme Prievidzi darovali množstvo lôpt, mohlo to dopadnúť inak. Súperovi gratulujem k víťazstvu, mojim chlapcom k bojovnému výkonu a handlovským divákom ďakujem za vytvorenie skvelej atmosféry."

Djordje Tresač, hráč Handlovej: "Je veľká škoda, že v tých najdôležitejších momentoch strácame koncentráciu, slabo medzi sebou komunikujeme a súperovi odovzdávame ľahké lopty. Práve na našich nezmyselných chybách sa Prievidžania chytili a v závere už dohrávali v laufe. Určite ale konečný výsledok reálne neodzrkadluje dianie na palubovke, a tak ako sme prehrali, mohli sme pokojne zvíťaziť."

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Vedel som, že nás v Handlovej čaká náročné stretnutie, čo potvrdil samotný priebeh. My sme hrali rozumne a s veľkým sebavedomím. Moji zverenci vložili správnu energiu do tých okamihov zápasu, kedy to bolo najpotrebnejšie, to nám prinieslo zaslúžené víťazstvo."

Jaroslav Musil, hráč Prievidze:  "Bol to vynikajúci zápas s atmosférou, ktorá zdobí len derby stretnutia. Napriek tomu, že nepadlo veľa bodov, odcházajú podľa môjho názoru diváci s pekným zážitkom. Handlová sa nás dlho držala, záver stretnutia sme ale zvládli lepšie a som rád, že sme ho priviedli do víťazného konca."

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno - BK Inter Bratislava 86:92 (32:26, 23:26, 20:18, 11:22)

Komárno: Bowman 18, L. Hoferica 17, Tomič 14, Adams 13, Jankovič 9 (V. Djordjevič 10, Diminič 3, Vojtek 2, Stojanov 0)

Inter: Rančík 24, Barač 14, Baťka 11, Vlahovič 10, Matovič 5 (G. Bulatovič 13, Mrviš 8, Kozlík 5, Nuhanovič 2)

TH: 19/16 - 23/19, Fauly: 25 - 21, Trojky: 8 - 9, Rozhodovali: Brziak, Šarišský, Gacík

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: "Gratulujem Interu k víťazstvu. My sme prehrali zápas v tretej a štvrtej štvrtine, keď nás súper prekvapil svojou zónovou obranou. My sme potom prestali hrať v útoku, nepodávali sme si loptu a to bolo dôvod, prečo sme prehrali zápas. Kritické situácie na konci zápasu sme nezvládli, avšak som spokojný s mojimi chlapcami, pretože odovzdali maximum, ukázali bojovnosť a charakter. Vo viacerých herných situáciách si počínali veľmi dobre a pre mňa je dôležité, že vidieť u nás herný progres. To je našim hlavným cieľom, aby sme sa stále zlepšovali a myslím si, že sme to aj ukázali."

Miles Bowman, hráč Komárna: "Pre diváka to bol zaujímavý zápas. V prvom polčase to bol útočne ladený basketbal a obe mužstvá sa v ofenzíve prekonávali a padalo obom tímom takmer všetko. V druhom polčase to bolo už o inom, vedelo sa, že kto prvý začne lepšie brániť, ten vyhrá zápas. Bohužiaľ, boli sme to my, pretože nám to v útoku nepadalo tak, ako bolo treba, súper bol postupom času tvrdší v obrane a nevedeli sme sa s tým vysporiadať. V závere to už hostia presnými strelami zvládli."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Myslím si, že pre divákov to bol atraktívny zápas, bolo mnoho pekných momentov na jednej aj druhej strane. Vyhrali sme zaslúžene. V poslednej štvrtine sme zabrali viac v obrane, kedy sme nedovolili Komárnu útočný doskok, ktorých mali domáci v prvom polčase až sedem. A práve tento moment rozhodol zápas, že sme to dokázali eliminovať. Na druhej strane, chcem pogratulovať Komárnu za výborný zápas, hrali fantasticky. Ak budú takto hrať, tak budú nepríjemným súperom pre každého a budú ašpirantom na semifinále alebo možno aj na finále ako tomu bolo minulý rok."

Goran Bulatovič, hráč Interu: "Prvý polčas sme nebránili tak, ako sme chceli, Komárno premenilo veľmi veľa streleckých pokusov a nebola to taká obrana, na ktorej sme sa pred zápasom dohodli. V druhom polčase sme však pritvrdili a zastavili sme útočný doskok Komárna, s ktorým sme v prvom polčase mali problém a napokon sme to ustáli, zvládli a vyhrali zápas."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - Iskra Svit 89:98 (22:22, 20:31, 31:20, 16:25)

Karlovka: Hlivák a Kuffa po 18, Abrhám 12, Podhorský a Vido po 8 (Bolek 10, Kožár 9, Hašan 6)

Svit: Avramovič 31, Jackson 19, Walton 16, Lošonský 13, Ivelja 12 (Ivan 5, Galata 2, Findura 0)

TH: 16/11 - 28/24, Fauly: 25 - 19, Trojky: 14 - 6, Rozhodovali: Turčin, Bara, Bartoš

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič, tréner Karlovky: "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, nepodali sme zlý výkon. V tak vyrovnanom dueli sme doplatili na osemnásť stratených lôpt. Keby sme ich dokázali eliminovať, boli by sme úspešní."

Dávid Abrhám, hráč Karlovky: "Proti húževnatému Svitu sa hrá ťažko, majú dobré a skúsené mužstvo. My sme začali dobre, hrali sme s nimi vyrovnanú partiu. Pred prestávkou nám ušli, ale povedali sme si, čo treba zlepšiť a podarilo sa nám to. Rozhodli skúsenosti na strane súpera, my sme sa akoby zľakli, že môžeme vyhrať."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Bolo to ťažšie ako len ťažké víťazstvo. Karlovka hrá doma húževnato, bojovne, ale boli sme na to pripravení. Keď im padnú koše, čo sa im aj darilo, zápas je extra ťažký. Pri takej úzkej rotácii hráčov, s ktorou sme ukončili zápas, musím povedať, že hráči predviedli obrovský výkon s veľkým sebazaprením."

Saša Avramovič, hráč Svitu: "Proti Karlovke sa hrá na jej palubovke ťažko, majú bojovný tím a doma sú silní. My sme boli v prvom polčase lepší, v druhom to už také nebolo, strácali sme koncentráciu, ale napokon rozhodli skúsenosti a vyhrali sme."

Foto: Jakub Ruman