• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 31. kole Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy sa podarilo uspieť Komárnu len ako druhému tímu v sezóne na palubovke Interu, stretnutie Prievidze s Handlovou prinieslo prepísanie viacerých historických ukazovateľov. Svit ukončili na Karlovke krátku sériu prehier, Košice a Levice si zaknihovali bezproblémové víťazstvá.

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - KB Košice 84:102 (14:30, 25:24, 29:29, 16:19)

Spišská Nová Ves: Antoni 12, Marshall 10, Majerčák 8, Kobulnický 2, Lenárt 1 (Amardi 30, Presutti 10, Osvald 6, Ninkovič 5, Bennett a Krajňák 0)

Košice: Marič 25, Körner 22, S. Stamenkovič 15, Fletcher 8, Pilčevič 3 (Sedmák 13, Vl. Djordjevič 8, P. Stamenkovič 6, Židzik 2, Baldovský 0)

TH: 17/10 - 31/24, Fauly: 24 - 19, Trojky: 8 - 12, Rozhodovali: Zubák, Mekelová, Kiss

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi:"Už sme v takej situácii, že sme si s chlapcami povedali, že bez výsledkového stresu chceme ligu so cťou dohrať. Okrem prvej štvrtiny sme odohrali s Košicami vyrovnaný zápas, hrali sme kolektívne, v útoku sme si dobre posúvali lopty. S troma štvrtinami musím vysloviť spokojnosť, ak by sme takto hrali počas sezóny, mohli sme byť inde, no v basketbale sa na ak nehrá."

Matej Majerčák, hráč Spišskej Novej Vsi:"Košice od úvodných sekúnd ukázali, že chcú mať stretnutie pevne vo svojich rukách. Sú favoritmi celej ligy, my sa krčíme na jej konci a v úvode to bolo vidieť. Teší ma však, že sme to nevzdali a v ostatných troch štvrtinách sme sa s nimi dokázali pasovať o čo najlepší výsledok. Dali sme im 84 bodov, čo je podľa mňa dobré. Play off je už stratené, chceme však pre tých fanúšikov, ktorí pri nás zostali ešte do konca základnej časti, vyhrať nejaké zápasy."

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Bola to dôležitá výhra pre nás, Spišská bola veľmi dobrým súperom a sme radi, že sme tu dokázali vyhrať. Ideme ďalej, verím, že Baldovský bude po koňarovi, ktorý dostal, v poriadku."

Stanislav Baldovský, hráč Košíc:"Dali sme síce sto bodov, no v obrane sme hrali veľmi zle. Išli sme v nej ako keby na 50 percent, s čím nie sme spokojní. Osobne ma mrzí, že som už v druhej minúte dostal koňara a nemohol som si užiť derby s mojimi rodákmi. Som z toho smutný, verím, že sa dám rýchlo dokopy."


BK Levickí Patrioti - PP & TV Raj Žilina 113:72 (24:15, 24:24, 32:22, 33:11)

Levice: Mijovič 22, Diabate a Žiak po 13, Kurbas 12, Sims 8 (Djurič 16, Bojanovský 14, Bachan 12, Danielič 2, Krajčovič 1, Adámik 0)

Žilina: Crnič a Diminič po 15, Rožánek 13, Belavý 8, Skvašik 4 (Ďuriš 14, Pažický 3, Turza 0)

TH: 12/9 - 14/12, Fauly: 21 - 15, Trojky: 6 - 10, Rozhodovali: Lukáč, Bartoš, Izák

Povedali po zápase:

Teo Hojč, tréner Levíc:"Chceli sme odohrať lepší zápas ako proti Handlovej. Myslím si, že sa nám to podarilo. Kľúčom k víťazstvu bola zlepšená obrana v druhom polčase. Som s ňou veľmi spokojný, vyzerala tak, ako si ju predstavujem. Pred zápasom v Handlovej sme boli najdefenzívnejším tímom ligy, na to som hrdý. Je to niečo, na čom dlhodobo pracujeme a trénujeme na tréningoch. Moji chlapci si zápas užili, dúfam, že aj naši fanúšikovia."

Boris Bojanovský, hráč Levíc:"Sme radi za toto víťazstvo, po fiasku v Handlovej sme si potrebovali napraviť reputáciu. Stále to však nie je presne to, čo chceme. V prvom polčase sme sa trochu trápili, dovolili sme Žilinčanom, aby sa na nás bodovo dotiahli. Druhý polčas už bol oveľa lepší, zlepšili sme obranu a darilo sa nám aj v útoku. Dúfam, že prenesieme dobré aspekty zo stretnutia do dôležitého zápasu proti Košiciam."

Ivan Kurilla, tréner Žiliny:"Zápas sme začali v dobrom nasadení. Levice sa však rýchlo dotiahli po chybách, ktoré pramenia z našej neskúsenosti. Snažili sme sa, bojovali sme, ale kvalita bola jednoznačne na strane Levíc. Základom pre Žilinu bude príprava na novú sezónu. Chceme poskladať konkurencieschopné družstvo, ktoré bude v budúcnosti schopné dosahovať úplne iné výsledky ako je tomu teraz."

Boris Belavý, hráč Žiliny: "V prvom rade by som chcel pogratulovať Leviciam k víťazstvu. Nezačali sme vôbec zle, celý prvý polčas hodnotím pozitívne. Síce sme sa v ňom dopustili viacerých zbytočných chýb, ale mohli sme ho pokojne aj vyhrať. Našim cieľom v druhom polčase bolo zabojovať o víťazstvo v zápase. Bohužiaľ, Levičania dokázali v druhom polčase svoju kvalitu. Chytili sa im hráči z lavičky, my sme odišli kondične a preto sme prehrali zápas."

 

BC Prievidza - MBK Handlová 146:30 (32:8, 26:6, 44:2, 44:14)

Prievidza: Zorvan 21, Smith 20, Wisseh 13, Bílik 11, Jašš 4 (Musil 32, Pipíška 31, Hromada a Mokráň po 7)

Handlová: Dolník 10, Stehlík 6, Kubovič 5, Novosádek 3, Bartuš 0 (Santa 4, Barniak 2, Mikič, Miletič, Ondriš a Šauša 0)

TH: 22/14 - 10/1, Fauly: 8 - 18, Trojky: 16 - 3, Rozhodovali: Šarišský, Turčin, Sirocký

Povedali po zápase:

Ryan Pannone, tréner Prievidze:"Bol to dobrý zápas na to, aby sme dali nejaké minúty a priestor na ihrisku mladým hráčom. Mali sme štyroch mladých hráčov na súpiske. Súper nastúpil s juniorským tímom. Dostali väčší priestor, mohli si vyskúšať hrať toľko minút a pred takýmito fanúšikmi. Som veľmi rád, že fanúšikovia vytvorili výbornú atmosféru po celý zápas."

Branislav Pipíška, hráč Prievidze:"Pred zápasom sme sa dozvedeli, že Handlová nastúpi iba s juniorským tímom, s Mišom Dolníkom a Ondrom Haviarom ako trénerom. Aspoň sme si mohli všetci zahrať. Hráči, ktorí sú viac vyťažovaní, mohli zregenerovať a pripraviť sa na ďalší zápas do Žiliny."

Ondrej Haviar, kapitán Handlovej:"Tak tu veľa nie je čo hodnotiť. Zranenia a choroby zdecimovali trošku viac náš tím. Keby sme sem prišli všetci, čo sme mohli, tak by nás tu bolo ozaj málo. Vedenie tímu sa rozhodlo nastúpiť s juniorským tímom a ušetriť hráčov, ktorí by mohli hrať. V podstate to na konci odzrkadľuje aj výsledok na konci zápasu. Pre chlapcov je to vôbec prvý kontakt s veľkým basketbalom. Mohli sami vidieť, aký je rozdiel medzi mužským a juniorským basketbalom. Patrí im veľká vďaka už len za to, že sa odvážili nastúpiť pred takéto publikum. Museli ten zápas vytrpieť až do konca, ale vydržali, bojovali a je ešte veľa pred nimi, aby sa dostali na ligovú úroveň."


BK Inter Bratislava - MBK Rieker Com-Therm Komárno 81:84 (20:18, 15:15, 24:18, 22:33)

Inter: Rančík 26, Barač 12, Vlahovič 8, Mrviš 5, Matovič 4 (Kozlík 14, Bulatovič 6, Baťka 5, Grznár 1, Nuhanovič, Páleník a Praženka 0)

Komárno: Tomič 18, Vu. Djordjevič 17, Bowman 11, Hoferica 8, Jankovič 5 (Miloševič 10, Adams a Vojtek po 6, Stojanov 3)

TH: 26/19 - 25/21, Fauly: 26 - 26, Trojky: 10 - 13, Rozhodovali: Brziak, Pipíška, Margala

Povedali po zápase:

Oliver Vidin, tréner Interu:"Začali sme solídne, ale už v prvej štvrtine sme stratili Matoviča a museli sme do hry dostať Baťku, ktorý netrénoval a nie je ešte pripravený na zápasy, na čo sme v závere doplatili. Vo všeobecnosti sme ale hrali vlažne v obrane. Mali sme byť o dosť tvrdší. Prehra prišla preto, že sme nehrali maximálne sústredene a dostatočne tvrdo."

Michal Baťka, hráč Interu: "Rozhodla posledná štvrtina, ktorú sme prehrali o jedenásť bodov. Najprv nás dotiahli, potom si dokázali udržiavať náskok. Keby sme v poslednej štvrtine odohrali náš štandard, tak ten zápas nestratíme."

Nenad Miloševič, hráč Komárna: "Veľa vecí sa zmenilo tým, že máme veľkú rotáciu a nepadáme vo štvrtej štvrtine, kde mali na začiatku sezóny chalani veľký problém. Zostali sme pokojní, hrali sme to, čo chceme, zlepšili sme agresivitu v obrane. Tak, ako Inter fantasticky bránil v prvom polčase a udržal nás len na čosi vyše tridsať bodov, v druhom polčase sme my začali brániť agresívnejšie. Zostávali sme v pokoji a dobre sme riešili situácie."


VŠEMvs Karlovka Bratislava - Iskra Svit 67:96 (10:21, 18:40, 27:20, 12:15)

Karlovka: Hlivák 15, Abrhám 14, Kuffa 11, Vido 10, Bolek 5 (Vitek 4, Halmeš 3, Dobrotka a Kožár po 2, Stránsky 1, Mäsiar 0)

Svit: Avramovič 17, Jackson 16, Lošonský 14, Davis 13, Walton 6 (Ivelja 20, Galata 6, Dratva 3, Gajan 1, Findura 0)

TH: 20/16 - 30/19, Fauly: 24 - 20, Trojky: 9 - 1, Rozhodovali: Ženiš, Matejčík, Bara

Povedali po zápase:

Peter Ivanovič, tréner Karlovky:"Súper vyhral zaslúžene. V prvom polčase sme hrali v obrane mimo svojho konceptu, v útoku sme sa spoliehali na trojkovú strelbu. Z rýchlych protiútokov sme dostali až osemnásť bodov, čo by sa nemalo stať za celý zápas. Cez polčas sme si povedali, že toto nie je naša tvár, pridali sme, ale zápas sa nehrá na polčas dvadsať minút, ale treba byť koncentrovaný celých štyridsať minút."

Daniel Stránsky, hráč Karlovky:"Vybuchli sme v obrane, boli sme strašne nedôslední. Doplatili sme na veľa stratených lôpt, akoby sme sa báli. Naopak, Svit hral výborne, šestku zatvárali a my sme sa nevedeli presadiť. Snažili sme sa v útoku, ale keď sa nám nedarilo, mali sme sa hecnúť v obrane. Pre mňa to bol prvý zápas v sezóne po návrate z erasmu, strašne som sa tešil. Nastúpil som síce po tom, ako sa zranil Andrej Kuffa, ale aspoň som videl, že deficit bol v kondičke a nebol problém v hlave."

Michal Madzin, tréner Svitu:"Mali sme výborný prvý polčas, hrali sme dobre v obrane a s energiou, rýchlo, čím sme si vybudovali rozhodujúci náskok. Chceli sme si udržať koncentráciu aj po prestávke, ale nevyhli sme sa hernému úpadku v tretej štvrtine. Vďaka náskoku sme už zápas zvládli a získali dôležité body."

Vladimir Ivelja, hráč Svitu: "Pre nás to bol dôležitý zápas z hľadiska boja o celkové umiestnenie. Navyše ladíme formu na Slovenský pohár, potrebovali sme si dobre zahrať a do tabuľky pripísať dva body, čo sa aj podarilo. S Prievidzou sme pravdepodobne prehrali súboj o štvrté miesto, ale teraz potrebujeme každý bod, aby sme boli aspoň na piatom mieste a udržali si náskok pred Komárnom. Z tohto pohľadu sme potrebovali vyhrať."

Foto: Vladimír Dorňák