• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V 32. kole Eurovia SBL sa basketbalisti MBK Rieker Com-Therm Komárno priblížili k piatemu miestu po základnej časti, keď zvíťazili doma nad Svitom. Levickí Patrioti triumfovali len ako druhý tím v sezóne v Košiciach, bez väčších problémov zvládli svoje zápasy Inter s Prievidzou.

MBK Rieker Com-Therm Komárno – Iskra Svit 97:69 (20:21, 17:13, 37:17, 23:18)

Komárno: Tomič 21, Vojtek 17, Bowman 14, Vu. Djordjevič a Jankovič po 7 (Adams 14, Miloševič 11, Kürthy a Marchyn po 3, Jurčina a Stojanov 0)

Svit: Lošonský 24, Jackson 14, Avramovič 8, Ivelja 7, Walton 2 (Galata 8, Davis 4, Dratva 2, Ivan 0)

TH: 16/11 – 25/17, Fauly: 27 – 17, Trojky: 12 – 4, Rozhodovali: Kúkelčík, Lamoš, Margala

Povedali po zápase:

Miloš Šporar, tréner Komárna: „Hrali sme veľmi dobrý a pekný basketbal, preto som veľmi šťastný. Chlapci sa videli a cítili na ihrisku, hrali sme tvrdú obranu a boli sme veľmi dobrí na doskokoch. A vo všetkých segmentoch v zápase sme boli veľmi dobrí, preto sme vyhrali zaslúžene. Som veľmi rád, že sme takto fungovali na ihrisku a pobavili sme našich fanúšikov. Ale to už je minulosť, teraz sa už musíme sústrediť na Slovenský pohár.“

Miles Bowman, hráč Komárna: „Gratulujem mojim spoluhráčom, podali sme kolektívny výkon a som hrdý na môj tím. Okrem toho, že sa nám darila streľba, to bol aj divácky atraktívny zápas, naši fanúšikovia boli určite rovnako šťastní, ako sme aj my. Zápas mal svoj náboj, strelecká dráma to síce nebola, ale iskrilo sa. Som šťastný za toto víťazstvo a ideme ďalej.“

Michal Madzin, tréner Svitu: „V Komárne sme odohrali veľmi slušný prvý polčas a aj napriek chybám, ktoré sme robili, sme hrali vyrovnaný duel. Komárnu potom vyšiel vstup do druhého polčasu, kedy natiahli svoj náskok na desať bodov. Odvtedy sa nám už hralo veľmi ťažko, prišlo to aj na základe jednej situácie, ktorá si myslím, že mohla byť vyriešená pokojnejšie. V každom prípade gratulujem Komárnu k víťazstvu.“

Anthony Jackson, hráč Svitu: „Prvá štvrtina bola podľa našich predstáv a myslím si, že ani v druhej časti hry sme nehrali zle. Potom však domácim začala vychádzať streľba a my sme nedokázali súpera ubrániť na doskoku. Komárnu gratulujem k víťazstvu, hlavne v druhom polčase hralo lepšie ako my vo všetkých činnostiach. Najbližšie zápasy urobíme maximum pre to, aby sme vyhrali a odstránili dnešné nedostatky.“

 

 

MBK Handlová – BK Inter Bratislava 60:92 (18:29, 13:17, 12:28, 17:18)

Handlová: Stanojevič 18, Haviar 11, Zejak 8, Dolník 7, Novysedlák 6 (Santa 6, Barniak a Kubovič po 2, Mikič, Ondriš, Riška a Šauša 0)

Inter: Vlahovič 17, Nuhanovič 10, Kozlík a Mrviš po 7, Rančík 6 (Barač 13, Grznár 9, Páleník 7, Baťka 6, Bulatovič a Ondruš po 5, Praženka 0)

TH: 16/11 – 14/11, Fauly: 20 – 22, Trojky: 5 – 11, Rozhodovali: Šarišský, Kovalčík, Gacík

Povedali po zápase:

Ondrej Haviar, kapitán Handlovej: „Opäť sme sa museli vyrovnať s absenciou viacerých hráčov a pred úvodným rozskokom sme stáli pred ďalšou veľmi náročnou úlohou. Sme radi, že je to za nami. Teraz nás čaká trojtýždňová pauza, ktorá prišla ako na zavolanie. Verím, že sa dáme zdravotne do poriadku a so cťou dohráme sezónu."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Do Handlovej sme prišli pre povinné víťazstvo. Handlovčania nastúpili v nelichotivej situácií a v závere dostali priestor lavičky oboch teamov. Som veľmi rád, že je tento zápas už za nami a že sa v našom tíme nik nezranil."

Tomáš Mrviš, hráč Interu:: "Splnili sme to, čo sa od nás očakávalo. Vedeli sme, že domáci majú zdravotné problémy a nastúpia v oklieštenej zostave. Tým sa vytvoril priestor na minutáž hráčov, ktorí na svoju príležitosť čakajú. K samotnému priebehu nie je veľmi čo hodnotiť, myslím si, že stretnutie dopadlo tak, ako sa očakávalo."

 

PP & TV Raj Žilina – BC Prievidza 71:96 (18:22, 22:22, 14:27, 17:25)

Žilina: Rožánek 25, Ďurana 11, Belavý a Crnič po 8, Skvašik 7 (Ďuriš a Merešš po 6, Hebibi a Turza 0)

Prievidza: Sitton 14, Glasgow 12, Musil 10, Smith 7, Jašš 4 (Bílik 20, Fusek 13, Pipíška a Zorvan po 7, Mokráň 2, Batina 0)

TH: 17/13 – 15/11, Fauly: 15 – 16, Trojky: 8 – 13, Rozhodovali: Ženiš, Matejčík, Mlynarčík

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: „Odohrali sme veľmi slušný zápas proti kvalitnému súperovi. V prvom polčase, hrali sme disciplinovane, hráčom sa darilo dodržiavať taktické pokyny. Po prestávke nám Prievidza začala unikať, využívala širokú lavičku, jej hráčom sa darila streľba a my sme urobili veľa chýb, ktoré sú chybami z neskúsenosti. Ak budeme ďalej pokračovať v tréningu ako doteraz, verím, že všetci, ktorí nastúpili – a všetci sa snažili – budú v budúcnosti výkonnostne rásť.“

Samir Hebibi, hráč Žiliny: „V prvom polčase sme dodržiavali trénerove pokyny a Prievidzi to strelecky až tak dobre nešlo, prehrávali sme iba o štyri body. Po prestávke Prievidza ešte zvýšila obrátky, jej hráči sa chytili strelecky a naša koncentrácia klesala aj tým, že máme slabšiu lavičku. A v poslednej štvrtine sme už odišli aj kondične. Ale je super pocit mať v zápase na palubovke väčší priestor, v doterajšom priebehu súťaže sme my mladí fandili viac starším, teraz môžeme ukázať, čo je v nás a presvedčiť trénera, že môžeme aj v budúcnosti hrať a zlepšovať sa pod jeho vedením.“

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: „ V prvom polčase sme nehrali, na čom sme sa dohodli v šatni. Po prestávke sme sa zlepšili, ale s našim výkonom nie som celkom spokojný, hoci sme presvedčivo vyhrali. Máme na to, aby sme hrali naplno celých štyridsať minút, ale nie vždy sa nám to darí, musíme na tom pracovať.“

Michael Fusek, hráč Prievidze: „Bol to môj prvý zápas v lige, takmer dvadsať minút, ktoré som bol na palubovke, som si užil. Myslím si, že som sa nestratil, ale spolupráca ešte so spoluhráčmi trochu viazla, predsa som len v tíme krátko. Žilinu sme spočiatku akosi podcenili, ale postupne sme sa dostali do tempa a zápas mali pod kontrolou.“

 

KB Košice – BK Levickí Patrioti 109:115 pp (22:24, 23:22, 19:23, 25:20 – 9:9, 11:17)

Košice: S. Stamenkovič 28, Fletcher 25, Körner a Marič po 10, Pilčevič 0 (P. Stamenkovič 14, Vl. Djordjevič 13, Sedmák 9, Židzik 0)

Levice: Diabate 28, Kurbas a Mijovič po 15, Sims 14, Žiak 6 (Vašl 25, Bojanovský a Djurič po 5, Krajčovič 2)

TH: 37/31 – 17/12, Fauly: 19 – 29, Trojky: 8 – 17, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Perečinský

Povedali po zápase:

Miljan Čurovič, tréner Košíc: "Bol to výborný zápas, ale ako divák by som sa pýtal, prečo domáci tréner nenakázal urobiť faul 28 sekúnd pred koncom prvého predĺženia pri trojbodovom náskoku. Beriem to teda na seba a mali sme tam faulovať. Možno by sme ten zápas vyhrali. Takto sme sa už potom v druhom predĺžení v oklieštenej zostave nevyrovnali Leviciam fyzicky."

Richard Körner, hráč Košíc: "Zápas to bol výborný, ale spokojní by sme boli iba vtedy, ak by sme ho vyhrali. Nezaslúžili sme si to však, pretože sme nehrali tak, ako by sa patrilo. Levice si to zaslúžili a v závere mali aj viac šťastia."

Teo Hojč, tréner Levíc: "V prvom rade musím povedať, že to bol výborný zápas dvoch kvalitných tímov. Mohlo to skončiť hocijako. Ďakujem svojim hráčom za to, že ukázali srdce a charakter. Som na nich hrdý. Rovnako tak však gratulujem aj súperovi, o výborný zápas sa postarali všetci jeho aktéri."

Žarko Djurič, hráč Levíc: "Bol to veľmi ťažký zápas a ak mám byť úprimný, tak v tejto chvíli ani neviem či sme hrali dve, alebo tri predĺženia. Košice majú skvelý tím a skvelých hráčov. Som preto veľmi hrdý, že sme sa dokázali presadiť našou rotáciou a porazili sme jeden z najlepších tímov ligy na jeho palubovke. Tento zápas bol pre nás veľmi dôležitý aj s výhľadom na finálový turnaj Slovenského pohára. Dokázali sme totiž sebe a aj všetkým ostatným, že dokážeme uspieť aj na palubovke takého silného súpera."

 

Foto: Peter Jesenský