• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Scenár v doterajších štvrťfinálových zápasoch Lučenca s Patriotmi je v podstate totožný. V prvom si „pelikáni“ udržiavajú nádej na úspech, ale po prestávke sa ukáže kvalitatívny rozdiel a výsledkom je výrazné víťazstvo Levíc. To sa ukázalo aj v druhom súboji v rámci tejto série, ktorý skončil 88:57.

V správnej chvíli správna reakcia, Handlová odmietla povedať posledné slovo v tejto sezóne a v play off. Domáce prostredie výrazne prispelo k tomu, aby proti Komárnu zvíťazila a zároveň podala najlepší výkon za posledné obdobie.

Na Pasienkoch to bol kandidát na zatiaľ najlepší duel tohtoročného play off Niké SBL, či už z pohľadu atmosféry, ale aj samotnej zápletky. Prievidza mala dominantný začiatok a už sa videla s ľahkým ziskom druhého bodu v sérii, no Inter mal odlišné plány. Na svoju šancu si vyčkal a s ešte dominantnejším záverom vybojoval úspech, ktorý znamenal vyrovnanie stavu.

Spišiaci sa poučili v porovnaní so sobotou a proti rivalovi zo Svitu predviedli oveľa konsolidovanejší výkon. Minimalizovali chyby, hrali s väčšou energiou a hlavne sa mohli oprieť o streľbu za 3 body, vďaka čomu získali v tejto sérii aj druhý úspech. Iskre tentoraz došli sily oveľa skôr, takže v sobotu ich čaká zápas o všetko.

Basketbalová rivalita Prievidze a Interu píše v play off ďalšiu kapitolu. Práve celok z hlavného mesta bol posledný, kto dokázal na hornej Nitre uspieť a blízko bol k tomu aj v prvom štvrťfinálovom súboji. Domáci si ale svoju sériu uhájili a z palubovky mohli odchádzať po výsledku 88:84 spokojnejší.

Vysoká úspešnosť streľby bola základným ukazovateľom v úvodnom diely série Komárna s Handlovou. Domácim to mimoriadne uľahčilo robotu na ceste za vedením v sérii, keďže hostia z hornej Nitry na to nevedeli nájsť účinný recept. Dá sa však predpokladať, že tabuľkovo najvyrovnanejšia séria bude ešte zaujímavá.

Východniarske derby naplnilo predpoklady, ktoré táto séria pred jej začiatkom mala. Svit aj v značnej oslabenej zostave bojoval až do momentu, keď mal sily a Spišskí Rytieri tak museli zlomiť húževnatého rivala až v koncovke. Prvý diel tejto konfrontácie basketbalového fanúšika rozhodne nemohol nudiť.