• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na úvod nového ročníka Eurovia SBL bolo čo vyberať z individuálnych výkonov. Prečítajte si náš výber toho najlepšieho z prvého kola základnej časti sezóny 2016/2017.

Osobnosť kola

Hneď na štarte nás najviac zaujal výkon hráča z nováčikovského tímu. Reč je o lučeneckom rozohrávačovi Strahinjovi Stojačičovi, ktoý sa vytiahol proti Spišiakom. Stojačič sa podieľal na úspešnej premiére skvelými 37 bodmi (20/13 z poľa, 14/11 z trestných hodov), ku ktorým doplnil sedem doskočených lôpt, dve asistencie a osem získaných faulov, čím sa jeho efektivita dostala na hodnotu 31. V hornonitrianskom derby bol hviezdou duelu prievidzský rozohrávač André Jones, autor 24 bodov, 9 doskokov, jedného zisku a rovnakého počtu asistencií. Levickému Reginaldovi Keelymu vychádza zatiaľ výborne transformácia na inú pozíciu v zostave, proti Iskre Svite z toho bolo "double-double" za 19 bodov, 12 doskokov a dvoch asistencií. 

 

Slovenský hráč kola

Dalo by sa povedať, že v tejto kategórii je všetko pri starom. V prvom kole totiž predviedol zo slovenských basketbalistov najlepší výkon Radoslav Rančík z Interu. Jeho komplexnosť a skúsenosti sa naplno prejavili proti Košiciam, na víťazstve mal podiel v podobe 23 bodov, 3 doskokov, 4 asistencií a dvoch ziskov. Na hosťujúcej strane ho vyzval reprezentačný rozohrávač Milan Žiak, ktorý si pri svojej premiére za Košice pripísal 22 bodov, 3 doskoky, 6 asistencií a 9 získaných faulov. V dohrávke prvého kola medzi Nitrou a Karlovkou zaujal zase skúsený Branislav Brliť. Pivot "vysokoškolákov" dal v úvode sezóny 9 bodov, 7 doskokov, 2 asistencie a 2 zisky. 

 

Šiesty hráč kola

Jednoznačný triumf v začiatku nového ročníka si pripísal na svoje konto Michal Baťka z KB Košice. V zápase na Pasienkoch strávil na palubovke 27 minút, za ten čas dal pivot slovenskej reprezentácie 11 bodov, doskočil dvanásť lôpt, rozdal štyri asistencie a dal rovnaký počet blokov. Na domácej strane sa vrátil v žlto-čiernom drese Tomáš Mrviš, v prvom kole z toho bolo 10 bodov, 5 doskokov a 5 asistencií. V tíme Patriotov nás zaujal Josh Nofflet, proti Svitu sa uviedol 12 bodmi, štyrmi doskočenými loptami, dvoma asistenciami a dvoma ziskmi.

 

Strelec kola

Neohrozeným kráľom úvodného kola Eurovia SBL je Strahinja Stojačič z Lučenca, autor 37 bodov v stretnutí so Spišskou Novou Vsou. Rozohrávač Svit Eric Palm zaznamenal pri svojej premiére 25 bodov, ale na víťazstvo v Leviciach to nakoniec nestačilo. O bod menej dal prievidzský André Jones, to už však na dva body v hornonitrianskom derby bolo dostačujúce.

 

Najlepšia päťka kola

Svoje prvé miesta v našej ideálnej základnej päťke patria Strahinjovi Stojačičovi z Lučenca, jeho tímovému kolegovi Aaronovi Rountreemu, Andrému Jonesovi z Prievidze, Radoslavovi Rančíkovi z Interu a Reginaldovi Keelymu z Levíc.

Foto: Daniel Faix