• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Len druhé predĺženie základnej časti Eurovia SBL odohrali basketbalisti MBK Handlová a BK Levickí Patrioti. Šťastnejší boli po nadstavenom čase zverenci trénera Tea Hojča, rozdielom jediného bodu ukončili trojzápasové čakanie na víťazstvo.

Od úvodu to bol viac-menej vyrovnaný duel, prvú štvrtinu vyhrali Levičania, ale Handlová odpovedala v druhej perióde, keď sa dostala do vedenia o bod. „Bol to ťažký zápas proti kvalitnému súperovi. Doma sú silní a nebude ľahké u nich vyhrávať. Určite sa budú už iba zlepšovať, majú nového trénera a nových hráčov. Z tohto hľadiska je víťazstvo ešte cennejšie,“ rozhovoril sa hosťujúci pivot Žarko Djurič.

Vyrovnaná bitka pokračovala aj po prestávke, tímy si často striedali vedenie. V poslednej štvrtine viedli Levičania aj 84:78, ale v priebehu dvoch minút vyhrala Handlová tento úsek 8:2. „Bolo tam veľa drobností, ktoré kebyže zvládneme lepšie, tak vyhráme. V prvom rade rozhodli chyby v obrane a ľahké body súpera, veľa nepremenených trestných hodov a zbytočné technické chyby. Je toho veľa, čo sa dá zlepšiť, aby sme vyhrávali. Bol to asi náš najlepší výkon pod novým trénerom. Myslím si, že máme na to, aby sme hrali oveľa lepšie,“ povedal k stretnutiu handlovský rozohrávač Ondrej Haviar.

V predĺžení to už bola bitka kto z koho. Pevnejšie nervy mali z čiary trestných hodov Patrioti, domáci Sedmák síce mohol vyrovnať, ale svoj druhý pokus zahodil. „Takéto prehry sú najťažšie. Chýbal naozaj iba kúsok. Taký je šport a šťastie je prelietavé,“ dodal Haviar.

Levická séria prehier sa zastavila najlepším možným spôsobom, víťazstvo po predĺžení môže dodať zverencom trénera Tea Hojča veľkú psychickú vzpruhu. „Je to dôležité. Bolo by lepšie, keby sme zvládli svoju úlohu už v normálnom hracom čase, ale víťazstvo je víťazstvo. Vieme, že takéto zápasy môžu v tabuľke na konci základnej časti hrať veľkú úlohu. Vždy je dobré, keď sa vám podarí vyhrať dramatický zápas. Myslím si, že o výsledku rozhodla väčšia a kvalitnejšia rotácia na našej strane. Máme 9 – 10 hráčov, ktorí dokážu hrať na rovnakej úrovni, čo z nás robí tím, ktorý sa ťažko poráža,“ zamyslel sa Djurič.

Handlovčania síce prehrali druhý zápas za sebou, ale pod taktovkou nového trénera pokračuje ich herný progres. „Trénujeme spolu len pár dní. Chce to ešte nejaký čas na zohranie sa. Musíme popracovať na našej obrane, tam sa to všetko začína. Ťažko sa zápasy vyhrávajú len útokom,“ uzatvoril hodnotenie Haviar.

Highlighty zo zápasu MBK Handlová - BK Levickí Patrioti: 

Foto: Lukáš Droppan a Peter Jaško