• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Predvianočný šláger 19. kola medzi Prievidzou a Levicami priniesol podľa očakávania atraktívny basketbal, v ktorom sa okrem víťazstva domácich zachovala aj každoročná tradícia lietajúcich plyšákov.

Patrioti vybehli na palubovku bez rešpektu, do svojho súpera sa zahrýzli a hlavne v prvom polčase držali s domácim celkom krok. „Bol to náročný zápas. Chceli sme proti ním hrať tvrdo, pretože sme vedeli o ich kvalitách, keď hrajú doma. V prvom polčase sme hrali dobre, dodržiavali sme pokyny, ktoré sme si povedali v šatni,“ uviedol k stretnutiu levický pivot Igor Josipovič.

Vyrovnaná partia vyznievala po 20 minútach o niečo lepšie pre domácich, Prievidžania vyhrávali 47:43. Po prestávke zabrali zverenci trénera Miljana Čuroviča na vyšší rýchlostný stupeň, strelecky sa chytili hlavne z trojkového oblúku a v priebehu pár minút zlomili bez väčších problémov odpor súpera. „Zmenilo sa nasadenie. Zahrali sme oveľa lepšie v obrane, súpera sme hlavne zastavili v tretej štvrtine. My sme dokázali dať veľa bodov, čo nám napokon ukázalo cestu k veľmi dôležitému víťazstvu,“ povedal k druhému polčasu tréner Prievidze Miljan Čurovič.

Už v piatej minúte tretej 10-minútovky bolo vedenie majstra dvojciferné, do konca tretej štvrtiny ho dokázali natiahnuť až na viac ako 20-bodový rozdiel. „Druhý polčas sme začali zle, čo bolo rozhodujúce. Proti Prievidzi nemôžete hrať zlé a mať 'hluché' minútky, pokiaľ chcete pomýšľať na úspech na ich palubovke,“ zamyslel sa Josipovič. V záverečnej štvrtine sa Patrioti snažili zvrátiť negatívny vývoj stretnutia, domáci si však nenechali ujsť možnosť zisku dvoch bodov. Aj napriek víťazstvu 92:79 ocenil Čurovič súperove kvality: „Bolo to veľmi dôležité stretnutie v našom náročnom programe. Počas troch dní sme odohrali dva veľmi kvalitné zápasy. Som rád, že sme porazili družstvo Levíc, ktoré je jedno z najlepších v lige. Svojim športovým priateľom z Levíc odkazujem: 'Neschovávajte sa za úlohu outsiderov, máte jedno z najlepších družstiev v lige na čele s výborným trénerom. Budeme spolu ešte veľa bojovať.' Som rád, že prišlo množstvo divákov, ktorí nám pomohli k tomuto cennému víťazstvu.“

Highlighty zo zápasu Prievidza – Levice:

Foto: Lukáš Droppan