• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Karlovky boli blízko k ukončeniu čakania na víťazstvo, Levice však úspešným Summersovým pokusom rozhodli nielen o víťazstve 76:74, ale aj o potvrdení výhody domáceho prostredia v play-off.

Patrioti si však cestu za dvomi bodmi zbytočne skomplikovali, na začiatku tretej štvrtiny vyhrávali už o trinásť bodov (48:35), ale napokon sa do konca stretnutia museli báť o výsledok. Rozhodnutie padlo necelé dve sekundy pred koncom, keď rozhodol Jarvis Summers. Patrioti hrali v Bratislave bez rozohrávača T.J. Bannistera, počas zápasu sa im zranil pivot Žarko Djurič. „Djurič nám počas duelu určite chýbal, naša obrana nefungovala tak ako by mala, Karlovke sme dovolili niektoré otvorené strely. Súper to využil a dotiahol sa na remízový stav. S kúskom šťastia sa nám podarilo zvíťaziť strelou v posledných sekundách. S Prievidzou a Svitom sme takto prehrali, teraz sa nám to trochu vrátilo,“ zhodnotil priebeh zápasu tréner Levíc Teo Hojč.

Do družstva sa po dvojmesačnej prestávke spôsobenej zlomeninou záprstnej kostičky na pravej ruke vrátil pivot Reginald Keely. Pauza mu na basketbalovom ume nič neubrala a s 19 bodmi sa Američan stal najlepším strelcom zápasu. „Som rád, že sme vyhrali a že som sa mohol vrátiť do súťažného diania. Trochu sme si nechali slabšou obranou vziať náskok, ktorý sme si vybojovali, ale nakoniec sme to zvládli. Pokiaľ ide o mňa, na palubovke som sa cítil dobre, len som trochu cítil kondičný výpadok. Časom to bude lepšie,“ povedal po stretnutí Keely.

Karlovke sa výsledkovo nedarí, aj keď hra vo Svite a proti Leviciam až taká zlá nebola. Deväť prehier za sebou však hovorí jasnou rečou. „Som rád, že sa naša hra zlepšuje. O výsledku napokon rozhodla šťastná strela Summersa. Levice hrali fyzickejšie a v kľúčových chvíľach boli lepší. My sa musíme vyvarovať ľahkých chýb, ktoré rozhodujú o výsledku, lebo nám uberajú veľa energie. Nie je to len otázka zápasu s Levicami, ale veľa chýb sme urobili aj v predchádzajúcich dueloch,“ zamyslela sa po stretnutí domáca opora Branislav Brliť.

Zatiaľ čo Karlovka bojuje so Spišskou Novou Vsou o 9. miesto, Levice ešte majú šancu na tretie miesto po základnej časti. „Dôležité je, že budeme mať výhodu domáceho prostredia v prvom kole play-off. Teší ma to aj kvôli fanúšikom, ktorí nás prišli povzbudiť aj do Bratislavy. V náročných dueloch budeme ich podporu potrebovať,“ uzavrel hodnotenie Hojč.

Foto: Lukáš Droppan