• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Prievidze opäť raz razantným spôsobom predviedli, prečo hlavne doma len ťažko hľadajú premožiteľa. V treťom štvrťfinálovom zápase nedali Komárnu takmer žiadnu nádej na víťazstvo, po triumfe 96:74 sa priblížili k postupu medzi najlepšiu štvorku.

Až na zopár minút to bola jasná jazda tímu z Hornej Nitry za druhým bodom v sérii. Po nevýraznom výkone na juhu Slovenska sa opäť vrátili k tomu, čo ich zdobilo počas úspešných výsledkov – nesebecký výkon a jasná dominancia pod košom. To sa odzrkadlilo aj na vývoji, už v druhej štvrtine bolo vedenie dvojciferné a v jednom momente bol rozdiel takmer 30-bodový.

„V domácich stretnutiach sme do toho dali oveľa viac energie ako v súboji v Komárne, kde sme prehrali. Boli sme tam nejakí prispatí, hrali sme individuálne, strácali sme lopty. Doma máme kvalitnú obranu, získavame lopty a z rýchlych protiútokov dokážeme dávať aj ľahké koše. Súperovi dobrou obranou pomaly dokážeme uberať energiu, až kým sa nám ho nepodarí zlomiť,“ odkryl recept na úspech najlepší strelec zápasu, 20-bodový domáci krídelník Richard Kőrner.

Na strane Komárna sa len potvrdil známy fakt, že vonku nepredvádzajú takú hru, aká ich zdobí pred svojim publikom. V prievidzskej Niké aréne sa nedokázali rovnať intenzite svojho súpera a v oboch prípadoch z toho bola jasná prehra.

„Nehrali sme to, na čom sme sa dohodli. Neboli sme správne koncentrovaní. Zápas v Prievidzi bol úplne iný ako ten, ktorý sme doma v stredu vyhrali. Chýbal nám tímový výkon, bolo to úplne odlišné. Musíme sa opäť skoncentrovať, myslím si, že ešte nie je nič stratené. My sme doma úplne iný tím ako na palubovkách súperov. Vieme o tom, ale niekedy sa nám to jednoducho nepodarí zmeniť a vonku podáme slabší výkon,“ povedal hosťujúci krídelník Lukáš Bolek.

DSC 6935 

Domáce prostredie zatiaľ v tejto sérii rozhoduje, tímy totiž predvádzajú diametrálne odlišné výkony aj napriek tomu, že sa dobre poznajú. Mečbal získala Prievidza, ten však musí potvrdiť aj u „obuvníkov“, inak sa dočkáme zápasu č. 5, v ktorom už bude tlak na obe strany.

„Musíme sa poučiť z predchádzajúcej prehry v Komárne. Nemôžeme hrať tak prispato, ako sme začali v prvom zápase. Nemáme čo stratiť, nemáme sa teda čoho báť. Potrebujeme dať do zápasu viac energie, lebo to nám minule chýbalo. Teším sa aj na našich fanúšikov, ktorí nás chodia podporovať aj na palubovky súperov,“ vyhlásil Kőrner.

Tlak sa posunul na komárňanskú stranu, najúspešnejší klub posledných rokov je na prahu toho, aby sa po dlhom období neprebojoval medzi najlepšiu ligovú štvorku a zostal tak bez cenného kovu.

„Bude to boj. Budeme musieť hrať aj za našich fanúšikov, ktorí nás podporujú počas celej sezóny. Chceme spraviť radosť im aj nám, aby ešte sezóna neskončila. Ak sa nám podarí vyhrať, budeme mať možnosť piateho zápasu. V Prievidzi by sme potom mohli mať možnosť zlomiť našu negatívnu sériu na súperových palubovkách,“ pozrel sa do budúcnosti Bolek.

Highlighty zo zápasu Prievidza – Komárno:

Foto: Lukáš Droppan