• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úradujúci slovenský vicemajster MBK Rieker Com-therm Komárno zvládol úvodný zápas Alpsko-jadranského pohára. K víťaznému debutu prispela 18 bodmi aj nová akvizícia v tíme Farad Cobb.

„Každý v tíme spolu s trénerom sa postarali o to, aby som necítil pred premiérou nervozitu. Trošku nás trápila v úvode nervozita, videl som to z lavičky. Bol to však zaujímavý zápas, každý tím mal svoje momenty. Potrebujeme určite ešte zapracovať na doskakovaní, zlepšiť obranu a pomáhať si viac navzájom. Celkovo si ale myslím, že sme boli lepším družstvom v obrane i v útoku. Viac sme chceli zvíťaziť,“ zhodnotil zápas rozohrávač Komárna Farad Cobb.

Víťazstvo zverencov trénera Richarda Ďuriša sa však nerodilo ľahko, hlavne v prvej štvrtine to nebol oku lahodiaci basketbal. Oba tímy sa trápili v herných činnostiach. „Pripisujem to tomu, že veľa hráčov v našom tíme sú kvázi nováčikovia. Príchodom nového rozohrávača nám to trochu ovplyvnilo súhru, absolvoval s nami len tri tréningy, ale zapadol k spokojnosti. Naša organizácia hry v prvej štvrtine trochu viazla, s tým sme sa však potom vysporiadali a išli sme si za svojim,“ začal s hodnotením tréner Komárna.

V ďalšom priebehu opadla z domácich hráčov nervozita, herne začali svojho súpera prevyšovať a už do polčasu poskočilo ich vedenie do dvojciferných čísel. „Všetko to vychádza z našej obrany, ak v nej všetci do jedného splnia to, čo majú, tak sme úspešní. Vtedy máme šancu na rýchly protiútok, dobrý obranný doskok a hráme tak, ako v druhej štvrtine, keď sme schopní za veľmi krátky čas skórovať aj desať bodov. Verili sme si, že to môžeme zvládnuť a dotiahli sme to do víťazného konca,“ povedal Ďuriš.

Slovinci niekoľkokrát stiahli aj na jednociferný rozdiel, ale „obuvníci“ dokázali doviesť zápas bez väčších problémov do víťazného konca. „Rogaška je veľmi nebezpečné družstvo, ktoré je strelecky disponované. Snažia sa hrať veľmi rýchly basketbal, menia rôzne druhy obrán, čo nám robilo najväčší problém. Bolo to však aj kvôli našej súhre,“ uviedol Ďuriš, ktorý pochválil aj výkon novej posily Farada Cobba: „Štyri asistencie a 18 bodov je slušný výkon. Zapadol veľmi dobre, ale som hlavne rád, že nám dodáva energiu v obrane. V tomto smere je prínosom. Keď sa ešte viac zohráme, tak to môže byť už len lepšie.“

Komárno má ako jediný tím v úvodnom kole voľno, preto aj ich zápas s Rogaškou mal podľa trénera veľký význam: „Ešte keď nebol vyžrebovaný Alpsko-jadranský pohár, tak sme práve na tento termín hľadali vhodného súpera. Dá sa povedať, že nám to padlo z neba. Máme domácu premiéru za sebou, hráči vedia čo očakávať od publika a nebudú už takí nervózni. Tešíme sa už na Lučenec, ktorý bude určite nepríjemný. Považujem ho za čierneho koňa súťaže.“

Foto: Karol Scholtz