• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Najjasnejším výsledkom úvodného kola Eurovia SBL bol zápas medzi BK Levickí Patrioti a BK Iskra Svit. Zverenci Tea Hojča nasúkali súperovi 106 bodov, zatiaľ čo hráči Iskry dali 70 bodov.

„Pre nás to bolo dôležité víťazstvo. O to viac, že to bol úvodný ligový zápas ročníka a ešte k tomu doma,“ začal s hodnotením hráč Levíc Igor Josipovič. Patrioti položili základ k víťazstvu už v prvej štvrtine, ktorú vyhrali o 12 bodov. V ďalšom priebehu náskok dokázali zveľaďovať až na konečných 36 bodov. „O zápase rozhodla hlavne naša obrana, v ktorej sme mali veľké medzery. Súper mal veľa otvorených striel, z ktorých dokázal skórovať. Taktiež sme Leviciam dovolili veľa útočných doskokov, po ktorých mali druhú šancu na zakončenie. Určite sme mali v podkošovom priestore problémy, keďže Levičania mali výškovú a váhovú prevahu, ktorú dokázali využiť. Veľakrát sme ich nedokázali odtlačiť spod nášho koša a z toho pramenilo množstvo útočných doskokov a jednoduchých košov,“ povedal k stretnutiu Martin Bachan.

Levičania predviedli príkladný tímový výkon, až sedem strelcov prekročilo dvojcifernú hranicu bodov. Po tuho vybojovanom víťazstve nad Tajfunom, tak majú v hrsti aj dobrý vstup do ligového ročníka. „Zápas s Tajfunom nám pomohol v tom smere, že z nás opadol tlak. Ligová sezóna je všetko niečo úplne odlišné, preto som rád za víťazstvo. Veľmi dobre sme hrali v obrane. Myslím si, že to môže byť našou silnou stránkou v ročníku. V útoku máme viacero dobrých variácií, ale obrana je základom,“ uviedol Josipovič.

Aj napriek vysokej prehre dokázal Bachan nájsť aj pozitíva na výkone Svitu: „Pozitívom určite bol moment, kedy sme v priebehu troch minút dokázali stiahnuť náskok súpera na sedem bodov. Je škoda, že sme to nedokázali udržať. Musíme popracovať na agresivite v obrane, ktorá nám v tomto zápase chýbala. Taktiež musíme lepšie organizovať hru v útoku. Bol to prvý zápas v sezóne. Verím že sa z chýb poučíme a budeme v ďalšom priebehu hrať lepšie.“

Iskru čaká v stredu doma ďalší náročný súper, s cieľom získať dva body príde do mesta pod Tatrami úradujúci šampión z Prievidze. „V stredu nás čaká ďalší silný súper. Určite nepôjdeme do zápasu so strachom. Musíme sa vyvarovať zbytočných chýb a nedovoliť súperovi ľahké útočné doskoky. Som si istý, že dáme do toho všetko a verím že uhráme dobrý výsledok,“ prehlásil Bachan.

Foto: Lukáš Droppan