• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hráči Karlovky prehrali siedmy zápas po sebe, naopak Košice predĺžili svoju sériu neporaziteľnosti už na deväť stretnutí. Favorizovaní hostia potvrdzovali svoju dominanciu od začiatku a napokon zvíťazili rozdielom 34 bodov 93:59.

S výhrou a konečným výsledkom bol po zápase spokojný aj rozohrávač hostí Milan Žiak: „Do zápasu proti Karlovke sme nastupovali s vedomím, že už o dva dni nás čaká duel o prvé miesto v tabuľke, v ktorom sa predstavíme na palubovke Interu. Bolo teda zrejmé, že tréner zvolí väčšiu rotáciu hráčov. Všetci moji spoluhráči zahrali veľmi dobre. Zápas sme zlomili v druhej štvrtine, po ktorej sme si vytvorili takmer 20-bodový náskok. Nečakal som takéto vcelku jednoduché víťazstvo, ale samozrejme ma potešilo.“

Karlovka sa s Košicami stretla tretíkrát v aktuálnom ročníku, predohrávka 24. kola priniesla z tohto pohľadu najjednoznačnejší výsledok. V druhom kole vyhrali „býci“ na palubovke bratislavského tímu len o tri body 75:72, v trinástom kole na domácej palubovke 93:81. V čom vidí príčiny jednoznačnej výhry reprezentačný rozohrávač v službách Košíc? „Ja si myslím, že chlapci, ktorí sa dostali na ihrisko z lavičky, zahrali naozaj vynikajúco. Musím ich pochváliť, výborne fungovala obrana, naša bojovnosť bola tiež na vysokej úrovni. Veľmi ma teší, že sa nám podarilo Karlovku zdolať aj takýmto väčším rozdielom, lebo zatiaľ sme sa s týmto súperom vždy veľmi potrápili,“ odpovedá Žiak. Jeho slová potvrdzuje aj fakt, že piati hráči dali dvojciferný počet bodov. Zabrali aj nové posily v tíme, Matovič sa postaral o 16 bodov, Lee bol dokonca s 18 bodmi najlepším strelcom svojho tímu.

Hráči Karlovky naopak natiahli svoje čakanie na víťazstvo už na sedem duelov, po dobrých výkonoch na palubovke Prievidze a Komárna, nedokázali pred svojimi fanúšikmi potrápiť ďalšieho papierového favorita.  „V zápase proti Košiciam nám podľa mňa chýbala energia, boli sme v súbojoch vždy pomalší ako súper. Na 'východniarov' sme v tomto súboji jednoducho nestačili, predsa len majú rutinovanejších hráčov a zaslúžene vyhrali. Nemyslím si, že náš výkon bol ovplyvnený negatívnou sériou. V Prievidzi a Komárne sme odohrali dobré zápasy, ale na výhru to nestačilo. Verím, že sa dvojbodového zápisu dočkáme už v najbližšom čase,“ vyjadril sa k priebehu tréner domáceho tímu Peter Ivanovič.

Karlovka bude mať možnosť získať dva body na ihrisku poslednej Nitry, ktorá v súčasnosti prechádza zmenami v hráčskom kádri, aj v realizačnom tíme. „Na zápas v Nitre sa veľmi dobre pripravíme, a samozrejme ideme tam pre víťazstvo,“ vyhlásil Ivanovič.

Foto: Martin Šopinec