• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po ukončení domácej neporaziteľnosti sa basketbalisti Prievidze revanšovali svojim fanúšikom najlepším možným spôsobom, v dohrávke 22. kola Eurovia SBL triumfovali po výsledku 92:82 nad lídrom z Košíc.

Úradujúci majster vstúpil do stretnutia sebavedomo, už po piatich minútach vyhrával dvojciferným rozdielom a do polčasu dokázal natiahnuť vedenie až na rozdiel 18 bodov. Košičanov zatlačili v útoku, tí sa trápili strelecky hlavne z väčších vzdialeností, zatiaľ čo domáci mali vysokú úspešnosť za tri body. „Povedal by som, že menšia bojovnosť. Vedeli sme, že Prievidžania majú nabitý program. Viac bojovali, hrali tvrdšie v obrane i v útoku. Boli lepším tímom,“ hovorí pivot Košíc Michal Baťka o faktoroch, ktoré rozhodli o osude stretnutia.

Zverenci trénera Miljana Čuroviča príkladne bránili, výsledkom čoho bolo, že najproduktívnejšej ofenzíve ligy dovolili dať v prvom polčase len 29 bodov. „O zápase rozhodla obrana. Počas celého priebehu sme agresívne bránili ich rozohrávačov, ktorí sú veľmi dobrí. Darilo sa brániť aj hráčov na obvode a pod košom. Iba takýmto spôsobom sa dá vyhrať,“ uviedol domáci Marko Batina. Po prestávke sa trochu upustilo z obrán, ale Prievidza mala zápas pod kontrolou. „Myslím si, že sme kontrolovali celý zápas. Boli sme zodpovední, pokojní a jednoducho povedané, zaslúžili sme si vyhrať,“ dodal Batina.

Košičania sa dostali k hre až v záverečnej 10-minútovke, vysoké manko však dokázali iba skorigovať na konečných desať bodov. „Keby zostala ešte nejaká minútka naviac, tak by sme sa možno dotiahli a vyzeralo by to inak. Stiahli sme na sedem-osem bodov, ale Marič dôležitou trojkou to natiahol na rozhodujúci rozdiel. Nepripustili nič, zaslúžene vyhrali,“ vyhlásil Baťka. Prievidza dokázala v nabitom programe rýchlo odčiniť sobotňajšie zaváhanie v hornonitrianskom derby. „Keby sme rozmýšľali nad porážku v predchádzajúcom zápase, tak by sme mali problém,“ uviedol krídelník Prievidze. Majster pripravil Košiciam prvú porážku po sérii desiatich víťazstiev za sebou a ešte viac zamotal nabité čelo tabuľky. „Treba na to zabudnúť, pozrieť sa, kde sme robili chyby, čo bolo našou slabinou a pripraviť sa na Handlovú, ktorá nás čaká v sobotu. Chceme začať novú víťaznú šnúru,“ zakončil hodnotenie stretnutia pivot Košíc.

Highlighty zo zápasu Prievidza - Košice:

Foto: Vladimír Králik