• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 43. kole základnej časti Eurovia SBL bol najsledovanejším duelom bitka Interu a Prievidze o druhé miesto. Nakoniec si výhodu ustrážili "žlto-čierni", ktorí zvládli dramatickú koncovku a udržali súpera na prijateľnom manku.

Oba tímy nástupili v kompletnom zložení a na palubovke ukázali ďalší zo série predkrmov pred zápasmi play off. Dianie na Pasienkoch prinieslo opäť kvalitný basketbal, v ktorom sa bolo na čo pozerať. Inter začal lepšie, ale potom prebrala taktovku hosťujúca Prievidza. "Nechceli sme takýto zápas, chceli sme vyhrať. Prievidza však hrala lepšie ako my. Dobre nás mali odskautovaných, poznali naše útočné systémy, akcie. Odohrali veľmi dobrý zápas, my sme naopak hrali zle. Nie som spokojný s našim výkonom v stretnutí. Myslím si, že boli viac agresívni ako my. Ukázalo sa to napokon ako kľúčové v tomto stretnutí a bol to aj dôvod, prečo Prievidza vyhrala," povedal pri pozápasovom hodnotení domáci Nemanja Barač. 

Inter bol málo dôrazný pod košom, štatisticky bol horší vo všetkých dôležitých ukazovateľoch. Majster sa hnal za víťazstvom o 18 bodov, ktoré by ich posunulo na druhú pozícu. V niektorých momentoch už boli na tejto hranici, ale domáci im vždy vedeli odpovedať. "Určite mrzí koniec, ale myslím si, že sme podali dobrý výkon. Hrali sme dobre, to je to podstatné, o čo nám išlo. Aby sme predviedli dobrý tímový výkon. Tréner nás dobre pripravil na tento zápas, aj sme to zvládli a ukázali na ihrisku," uviedol prievidzský krídelník Marek Jašš. 

Hlavne druhý polčas priniesol veľký boj, z ktorého pramenili emócie a play off nasadenie na oboch stranách. "Už posledné tri kolá sú také agresívnejšie, lakte, už sa aj 'trash talkuje'. Je to cítiť," odprezentoval svoj názor Jašš. Prievidza predviedla v poslednej 10-minútovke výbornú stíhaciu jazdu, ale malý krôčik ich delil od druhej pozície. "Podarilo sa im premeniť mnoho striel z diaľky, hlavne Krayemovi, Maričovi tiež vychádzali trojky," myslí si Barač. 

Rozhodnutie napokon prišlo v záverečnej minúte, Marič trojkou upravil na 97:78 z pohľadu hostí a po Kinneyho strate to vyzeralo, že by už koncovku mohli zvládnuť. Lenže Krayem nepremenil svoj pokus, Walker zahodil trojku a do konca zostávalo málo času. Na domácej strane zobral na seba zodpovednosť Rančík a nemýlil sa. Prievidzi už zostávalo málo času, pod tlakom prišli Dramičaninove kroky a bolo rozhodnuté. "Dostali sme veľmi veľa bodov, doma nemôžeme od nikoho toľko inkasovať. Musíme si nad tým sadnúť, hráči spoločne s trénermi, aby sme sa pozreli na to, čo sme robili zle," vyjadril sa po stretnutí Barač. 

Inter napokon prehral 82:97, druhé miesto ale udržal vo svojich rukách. Prievidza sa tam môže dostať len za predpokladu, že vyhrá nad Košicami a Inter by zaváhal na Karlovke. Zverenci Miljana Čuroviča však správne načasovali svoju fazónu, ako druhý tím v sezóne uspeli na Pasienkoch a celkovo si na svoje konto pripísali piate víťazstvo za sebou. "Je to pozitívum pre nás, že pred play off sa dávame takto dokopy a vyhrávame," dodal na záver Jašš. 

Highlighty a videoreportáž zo zápasu Inter - Prievidza: 

  

Foto: Vladimír Dorňák