• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bratislavský Inter sa opäť prebojoval do semifinále, štvrťfinálovú sériu s Lučencom ukončil v najkratšom možno čase, keď v treťom stretnutí zvíťazil nad nováčikom 92:72.

Na oboch stranách boli absencie, hosťom chýbal počas celej série Milič Blagojevič, domáci sa v sobotu museli zaobísť bez amerického dua James Kinney a William Walker. Tento výpadok však „žlto-čiernych“ neovplyvnil, už do polčasu viedli o 13 bodov a svoj náskok navýšili aj po prestávke. „Americkí hráči nenastúpili kvôli drobným zraneniam. Na semifinále s Prievidzou by mali byť v poriadku. Do stretnutia sme nastupovali ako favoriti. Lučenec je súper, ktorého musíte rešpektovať. Sú mužstvom, ktoré môže prekvapiť každého. Víťazstvá nad Lučencom neboli také ľahké, ako hovoria výsledky. Stáli nás veľa síl. Zaslúžili sme si však vyhrať a som rád, že sme štvrťfinálovú sériu zvládli najrýchlejšie ako sa dalo,“ hodnotil po zápase tréner Interu Oliver Vidin.

V drese Lučenca zahrali výborný zápas Američania Rashun Davis a Jervon Pressley, ale ani ich spoločné skóre 53 bodov na víťazstvo nestačilo. „Myslím si, že sme s Interom vypadli po dôstojných výkonoch. Aj keď sme prehrali všetky tri zápasy, zahrali sme vyrovnané stretnutia. Uznávam kvalitu súpera, ktorý využil aj väčšiu rotáciu hráčov. Nám v závere už trošku chýbali aj fyzické sily,“ hovoril po stretnutí krídelník hostí Maroš Rendla.

Zaujímavosťou duelu bolo, že všetci hráči Interu zaznamenali aspoň jeden kôš, naopak v streleckom zápise Lučenca boli len piati hráči. „To, že bodovali všetci naši hráči, svedčí o tom, že v našom tíme je kolektívny duch. Pre mňa sú to príjemné starosti, pretože veľa hráčov ukazuje, že majú výbornú formu. Na palubovke však môžu byť v jednom momente len piati. Bude na mne, aby som vybral tých najlepších,“ poznamenal Vidin.

Keďže Lučenec prehral s Interom, určite sa dali v jeho hre nájsť aj nejaké rezervy. „Naše rezervy v tejto sérii vidím najmä v tom, že sme mohli hrať trochu kolektívnejšie. V útoku nám nepadli niektoré ľahké strely a v obrane sa nám tiež nedarilo tak, ako sme si predstavovali,“ povedal Rendla.

Bratislavčania už spoznali aj meno svojho semifinálového súpera, bitka o finále ich čaká s úradujúcim majstrom z Prievidze. „Som rád, že máme týždeň na prípravu. Máme výhodu domáceho prostredia. Nie som si však istý, či to bude až také dôležité. Osobne si myslím, že sa séria skončí skôr ako siedmym zápasom,“ pozrel sa dopredu Vidin.

Čo ukázal zápas: Inter potvrdil svoju hernú kvalitu v celej sérii. Do streleckého zápisu sa v sobotu dostali všetci hráči „žlto-čiernych“. Lučencu nestačili ani výborne individuálne výkony Davisa a Pressleya, v streľbe za dva body výrazne zaostali za svojim súperom (39% úspešnosť pokusov oproti 65% súpera).

Highlighty zo zápasu Inter – Lučenec:

Foto: Ján Luky