• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Súboj dvoch víťazných sérií dopadol lepšie pre tabuľkovo vyššie postavený celok. Svit otočil v druhom polčase vývoj stretnutia na svoju stranu, po výsledku 83:76 si odnášal dva body z palubovky Komárna.

Domáci pri tom vstúpili do zápasu rázne. V ôsmej minúte viedli 23:10, do šatní išli za stavu 39:33 v ich prospech. Ale po prestávke prišiel obrat „podtatrancov“, ktorý režírovali viacerí hráči. Či už to bol autor 30 bodov Saša Avramovič alebo Andrew Guillory, ktorý opäť siahal na cenné triple-double (7 bodov, 12 doskokov a 8 asistencií). „Obuvníci“ spokojní byť nemôžu. Dobre rozbehnutý zápas opäť nedotiahli do víťazného konca. Očakávania zo začiatku sezóny zatiaľ nenapĺňajú.

„Dobre sme vstúpili do zápasu. Darila sa nám streľba, kvalitne sme bránili. Hra sa postupne vyrovnala, Svit sa vrátil do stretnutia. Najväčší problém bol na obrannom doskoku, kde sa nám nedarilo. V tejto činnosti nás preskákali. To si myslím, že bolo v tomto zápase rozhodujúce. Z toho mali druhé šance, darilo sa im na druhý pokus premieňať svoje strely,“ povedal po stretnutí rozohrávač Komárna Dalibor Hlivák.

Jeho slová potvrdzujú aj čísla, domáci mali len tri útočné doskoky, celkovo ich súper preskákal o osem lôpt, respektíve z priestoru pod košom zaznamenal o osem bodov viac.

„V úvode sme hrali nekoncentrovane, chvíľu nám trvalo, kým sme sa dostali do správneho rytmu. Súperovi sme k získaniu náskoku dopomohli svojim zlým nastavením. Po polčase sme začali hrať našu hru, plnú energie, rýchlosti. Začalo sa nám dariť v útoku, lepšie sme bránili. Som rád, že sme zvíťazili, každá výhra z ihriska súpera má svoju cenu,“ zhodnotil zápas tréner Iskry Michal Madzin.

„Obuvníci“ sa vždy mohli spoliehať na silu domácej palubovky. V tejto sezóne to však zatiaľ neplatí, už majú na svojom konte tri prehry zo šiestich stretnutí pred vlastným publikom. Nad Handlovou vyhrali až po predĺžení.

„Mrzí nás, že sa nám doma zatiaľ príliš nedarí. Fanúšikovia sú skvelí, povzbudzujú nás. Sú našim šiestym hráčom. Sezóna je ešte dlhá, verím, že sa to zlepší. Odkedy prišiel tréner Čurovič, každým zápasom sa naša hra zlepšuje. Príchodom nového kouča sa niektoré veci zmenili. Bol to pre nás nový impulz a ďalšia energia. Myslím si, že časom sa ukáže naša zlepšená hra a aj výsledky budú priaznivejšie,“ pozrel sa do budúcnosti Hlivák.

Svit opäť potvrdzuje, že vstupy do sezón zvláda výborne. Na juhu Slovenska zaznamenal už štvrté víťazstvo za sebou, ktoré ich v tabuľke udržalo na treťom mieste, pri čom druhé Levice majú rovnaký počet bodov, ale v ich prospech hovorí lepší rozdiel v celkovom skóre. V sobotu si môžu poistiť svoje postavenie v súboji so Žilinou. Tej majú zverenci trénera Michala Madzina čo odplácať, v treťom kole prehrali v meste pod Dubňom o 20 bodov.

„Na zápas so Žilinou sa tešíme, samozrejme, že ho chceme vyhrať. Pokiaľ ide o naše aktuálne postavenie, myslím si, že desať odohratých kôl ešte nie je dosť na nejaké výraznejšie závery. Samozrejme, že sme veľmi šťastní z takéhoto úvodu sezóny. Každá výhra pomáha pozitívnej atmosfére v tíme. Musíme však pracovať a zaoberať sa každým ďalším duelom,“ dodal Madzin.

Highlighty zo zápasu Komárno – Svit:

Foto: Karol Scholtz