• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Handlovej sa otriasli zo zlej série výsledkov, pred vianočnými sviatkami zaknihovali druhé víťazstvo po sebe, keď doma triumfovali nad trápiacim sa Komárnom 82:68.

Samotný zápas priniesol viaceré zvraty, po 20 minútach to vyzeralo na hladkú výhru „Baníka“, keďže viedol 50:34, ale po tretej štvrtine už bol stav vyrovnaný 58:58. Po trojke Jankoviča hostia viedli v poslednej štvrtine aj o tri body, domáci však predviedli excelentný záver. Šnúrou 15:0 uzatvorili stretnutie najlepším možným spôsobom.

„Chceli sme potvrdiť víťazstvo z Lučenca. K môjmu výkonu mi pomohli spoluhráči, ktorí ma dostávali do ideálnych pozícii. Hrali sme tímovo a aj preto som zaznamenal sedem asistencií. Pokiaľ ide o doskoky, v prvom momente sa mi nezdalo, že by ich bolo až toľko. Potom som si však premietol v hlave celý zápas a už by som aj povedal, že sa ich toľko nazbieralo. Výborne sme doskakovali aj spolu s Michalom Čekovským. Potom sa to aj odzrkadlilo na štatistikách,“ povedal „muž zápasu“ Jakub Petráš.

Komárnu sa znova nepodarilo na palubovke súpera vyhrať, je to už siedma prehra „obuvníkov“ vonku za sebou. Šance na zlomenie tejto série bola, ale opäť ich o dva body pripravila hluchá chvíľka.

„Začali sme bez energie, ťažko sme sa rozbiehali. Nehrali sme tak, ako sme sa dohodli. Dostávali sme veľa ľahkých košov. Zábleskom bola tretia štvrtina, v ktorej sme ukázali na čo máme. Škoda, že sme tak neodohrali celý zápas. Potom sme sa opäť vrátili k nevydarenej hre, ktorou sme sa prezentovali v prvom polčase,“ povedal hráč Komárna Lukáš Bolek.

Handlová sa dostala zo série ôsmich prehier. V predchádzajúcom kole vyhrala na pôde nováčika, teraz zdolala Komárno. Od družstva sa však pred sezónou očakávalo oveľa viac, možno však teraz svitá na lepšie časy. Desaťdňová prestávka v súťaži asi nepadne úplne vhod.

„Určite by sme teraz radšej hrali ďalšie zápasy. Na druhej strane, môžeme sa dať zdravotne dokopy. Verím, že po prestávke to bude ešte lepšie. Výhry nás tešia, ale musíme sa vyvarovať chýb, aké sme robili v tretej štvrtine, kde sa nám nedarilo. Musíme sa z toho poučiť,“ zamyslel sa Petráš.  

Komárno stále hľadá svoju tvár. Doma má družstvo fazónu, ak však vycestuje za hranice mesta, tak nastáva problém.

„Doma vyhrávame aj kvôli našim vynikajúcim fanúšikom. Dodávajú nám energiu a sebavedomie. Akonáhle ideme na palubovku súpera, už to nie je ten tím z domáceho ihriska. Väčšinou už od začiatku doháňame náskok súpera. Vždy je náročné hrať proti domácemu tímu, ktorý sa dostane do vedenia. Teraz máme pred sebou pár dní na oddych. Musíme si rozobrať veci, ktoré sme robili zle. Verím, že už budeme hrať len lepšie a lepšie,“ pozrel sa optimisticky do budúcnosti rozohrávač Komárna Nenad Miloševič.

Foto: Karol Scholtz