• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Elektrizujúca atmosféra a skutočný boj na palubovke. Komárno nechalo rýchlo zabudnúť na neúspešný vstup do štvrťfinálovej série s Prievidzou. „Obuvníci“ doma predviedli, prečo majú nálepku play off družstva a prečo tréner Miljan Čurovič patrí k najúspešnejším trénerom SBL za posledné roky. Výborne ušitá taktika priniesla víťazstvo 86:77 a vyrovnanie stavu v sérii na 1:1.

Druhé štvrťfinálové stretnutie medzi týmito dvoma súpermi bol v úvode plné nepresností a nervozity, veď prvé body prišli až po 150 sekundách. Do extázy však následne dostal divákov Nenad Miloševič, autor 8 komárňanských bodov za sebou. Prievidza horela v tejto fáze v obrane a v útoku hrala komplikovane, čo využili „obuvníci“ na vedenie 16:6. „Ako jeden tím sme boli na tento zápas pripravení. Veľmi dobre sme sa koncentrovali na náš zápasový plán. Najdôležitejšie bolo, že sme to užívali. Všetko ostatné sme dali bokom, hrali sme jeden pre druhého. Dali sme do toho všetko. Naša energia bola úplne iná, v porovnaní so zápasom v Prievidzi. Hrali sme koncentrovane a vedeli sme, čo chceme robiť. Najdôležitejšie bolo, že sme išli do tohto stretnutia bez tlaku,“ uviedol bezprostredne po zápase rozohrávač Komárna Devin Brooks.

S rastúcim tempom sa hostia spamätali, výrazne im pomohla Jaššova trojka s klaksónom. Po hrozivom začiatku napokon prehrali prvú štvrtinu iba 15:21. V druhej časti sa sily vyrovnávali, až trojka Stacyho Davisa poslala zápas opäť na štartovaciu čiaru, skóre bolo totiž vyrovnané – 26:26. „Myslím si, že oba celky odohrali dobrý zápas, no my sme prehrali. Do ďalšieho stretnutia musíme vstúpiť s vyššou intenzitou. Treba zlepšiť defenzívu, z nej to všetko vychádza. Problémom bola naša obrana. Komárno začalo zostra, premenilo niekoľko pokusov za tri body a malo aj dobré nájazdy do koša. Každý tím a profesionál vie, že keď sa družstvo v úvode dostane do výraznejšieho vedenia, tak chytí ten správny rytmus a potom je ho už ťažké zastaviť, špeciálne doma,“ povedal prievidzský Stacy Davis.

FH0I6416 

Zverenci trénera Tihomira Bujana sa dokonca v 20. minúte dostali prvýkrát do vedenia, do šatní sa išlo za stavu 39:38 z ich pohľadu. Po prestávke sa opäť dlhšie čakalo na body, následne však prišli momenty Devina Brooksa. Ten začal režírovať komárňanskú cestu za víťazstvom. „Odviedli sme dobrú robotu v tom, že sme sa nenechali dostať pod tlak, aj keď Prievidza viedla. Tiež kľúčovým faktorom bolo, že sme plnili náš zápasový plán. Bol to z našej strany ešte lepší výkon, ako som očakával. Boli sme pripravení, hrali sme sústredene,“ prezradil playmaker „obuvníkov“.

Prievidzu však dlho nedokázali zlomiť, hostia sa totiž často a nie raz dokázali dotiahnuť na rozdiel jedinej lopty. Až v záverečnej časti prišiel rozhodujúci nápor, ku ktorému výrazne pomohlo aj výborne publikum na juhu Slovenska. Koncept BC sa totiž rozsypal, čo Komárno využilo na kľúčové získanie náskoku. „Prehrávali sme, museli sme preto vynaložiť mnoho energie, aby sme sa vrátili do zápasu. Potom nám už chýbala energia, aby sme tým správnym spôsobom zakončili zápas. Myslím si, že to platilo v našom prípade. Zmazali sme manko, dostali sme sa do vedenia a potom si myslím, že sme odišli. Celkovo sme však odohrali dobré stretnutie,“ vyhlásil Davis.

Komárnu sa podarilo vyrovnať stav série na 1:1, čo je zo psychologického hľadiska vždy dôležité. „Získali sme dosť sebavedomia, ale už sa treba pripravovať na ďalší zápas,“ dodal Brooks. Tretia konfrontácia bude tak možno najdôležitejšia, víťaz si totiž vybojuje mečbal a bude vo výraznej výhode. „Musíme sa dať rýchlo dokopy, ďalší zápas je totiž na programe už v sobotu. Treba zabrať v defenzíve, dovolili sme im niekoľko ľahkých košov z protiútokov. Navyše, Komárno je tím s dobrou streľbou za tri body, čiže ich nemôžeme pustiť do toho, aby chytili momentum v tomto ukazovateli,“ zakončil hodnotenie hráč Prievidze.

Highlighty zo zápasu Komárno – Prievidza:

Foto: Karol Scholtz