• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti KB Košice natiahli v Bratislave svoju víťaznú sériu už na desať zápasov, zároveň zrušili tohtosezónnu domácu neporaziteľnosť Interu a osamostatnili sa na čele tabuľky. „Žlto-čiernych“ zdolali v šlágri 23. kola 88:80.

Domáci nastúpili do stretnutia bez dvojice opôr Rančíka a Barača, avšak na priebehu zápasu sa to zo začiatku vôbec neprejavovalo. Interisti si v prvom polčase vypracovali aj 12-bodový náskok, v druhej minúte druhej štvrtiny viedli 33:21. Košičania však ešte do polčasu stiahli na rozdiel dvoch bodov, prvá dvadsaťminútovka sa skončila 43:41 pre domáci tím. Rozhodnutie v zápase priniesla posledná perióda, ktorú Košice vyhrali o deväť bodov a zaznamenali v nej štyri úspešné trojkové strely. „Bol som spokojný s úvodom stretnutia, v ktorom sa nám podarilo vypracovať si mierny náskok. Potom sme sa však dostali do problémov kvôli množstvu faulov, ktoré rozhodcovia odpískali proti nám. Bílik a Bulatovič museli ísť dole z ihriska, pretože rýchlo nazbierali tri osobné chyby, a tak sme boli nútení striedať aj hráčov, ktorí dovtedy pôsobili na ihrisku veľmi dobre,“ hodnotil priebeh stretnutia domáci tréner Oliver Vidin.

Interu stále chýbajú zranení hráči, čo predsa len núti kouča improvizovať s nasadením hráčov. Z listiny zranených sa síce do zápasového diania vrátil Nuhanovič, ale na jeho hre boli badať tréningové výpadky. „Rančík s Baračom nám na ihrisku veľmi chýbajú. Nuhanovičov výkon bol ovplyvnený jeho nedávnym zranením a jeho slabší výkon sa tak dá pochopiť. Horšie je to s hráčmi, ktorí hrali na obvode, musia hrať oveľa lepšie, zodpovednejšie pracovať s loptou. Mali sme veľa stratených lôpt, čo pomáhalo súperovi, lebo sa dostával do rýchlych protiútokov, zaznamenával ľahké koše. Už sme aj trochu mentálne unavení, pretože stále nemáme kompletný káder a nemôžeme hrať naplno to, čo máme natrénované. Nerobíme z toho však žiadnu vedu, dôležité bude ako bude vyzerať play off,“ uviedol tréner Interu Oliver Vidin.

Košický tím je naopak vo veľmi dobrej pohode, hrá v kompletnom zložení, už tak silnú rotáciu vystužil príchod dvoch nových hráčov - Američana Leeho a Srba Matoviča. Prejavuje sa to aj na výsledkoch, ďalším dielom do skladačky bola výhra v Hant aréne. Nerodila sa však ľahko. O kľúčových momentoch zvratu hovoril pivot víťazného tímu Michal Baťka: „Myslím, že rozhodujúce bolo, že sme získali zopár lôpt na polovici ihriska, z čoho rezultovali ľahké body, a to nám pomohlo sa upokojiť. V druhom polčase bol stav dlho vyrovnaný, potom sme v poslednej štvrtine trafili niektoré ťažké pokusy, padli nám trojky a Interu sme sa výraznejšie vzdialili. Sme radi, že sme znížili v bilancii vzájomných zápasov v tejto sezóne na 1:2, keďže v tabuľke po základnej časti môže rozhodovať práve tento ukazovateľ.“

„Býci“ sa vezú na víťaznej vlne, hráči zbierajú ocenenia. Slovenským hráčom mesiaca november bol práve Michal Baťka, v decembri sa táto pocta ušla jeho spoluhráčovi Milanovi Žiakovi. „Chceme v tejto sérii naďalej pokračovať. Už v pondelok nás čaká ďalší ťažký duel, keď nastúpime na palubovke majstrovskej Prievidze. Skúsime využiť to, že Prievidžania majú menšiu rotáciu, skúsime ich ubehať a dúfam, že budeme fyzicky dominovať. Musíme hrať od začiatku rozumne a snažiť sa využiť naše prednosti,“ uzavrel košický pivot Michal Baťka.

Highlighty zo zápasu Inter - Košice: 

Foto: Vladimír Dorňák