• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úradujúci majster oplatil nováčikovi z Lučenca prekvapivú domácu prehru spred niekoľkých dní. Prievidza dokázala bez väčších problémov zvíťaziť nad svojim súperom 100:70 a udržať si tretie miesto v tabuľke. 

Týždňová prestávka zverencom trénera Miljana Čuroviča pomohla, po niekoľkých stretnutiach boli k dispozícii všetci kľúčoví hráči, čo sa prejavilo aj na hernom prejave. Prievidzi vyšiel vstup do zápasu, s vysokou efektivitou streľby donútili domácich k často nepripraveným strelám. Aj preto už v ôsmej minúte viedli dvojciferným rozdielom (23:13). "Celkovo sme hrali zle. Nebránili sme dobre, v útoku sme si neposúvali loptu tak, ako sme mali. Strely, doskoky, všetko bolo z našej strany zlé. Musíme sa vrátiť do tréningov, pracovať na tom a vrátiť sa k tomu, čo sme hrali v prechádzajúcom týždni," povedal po zápase pivot Lučenca Aaron Rountree. 

Domácim basketbalistom sa pred očami opakoval scenár zo sobotňajšej prehry s Levicami, aj tentoraz museli doťahovať, ale časté chyby ich zrážali na kolená. Prievidza si kontrolovala priebeh, do polčasu natiahla vedenie na 49:33. "V sobotu sme aspoň bojovali, ale teraz nám chýbalo srdce. Neviem, čo bolo presne hlavným problémom, ale na tréningu ho budeme chcieť odstrániť," zamyslel sa Rountree. 

Nič sa nezmenilo ani po prestávke, hostia bezpečne nedovolili súperovi žiaden výraznejší tlak. Lučenčania nedokázali adekvátne zareagovať, v záverečnej štvrtine sa už preto upustilo z defenzívy a zápas sa už iba dohrával. "Mali sme sedem dní na to, aby sme trénovali a pripravili sa na Lučenec. Po domácej prehre s nimi, sme chceli zápas vyhrať. Neočakávali sme, že zvíťazime tak veľkým rozdielom. Chceli sme ukázať v zápase našu zlepšenú hru z tréningov. Najpodstatnejšie bolo to, že sme hrali dobre v obrane a v útoku nám dobre padalo. Každý zápas je podstatný pred začiatkom play-off, ak hráš dobre v obrane. Z toho plynie potom sebavedomie v útoku. Mali sme dosť stratených lôpt, ale na tom ešte popracujeme. Môžeme byť spokojní s tým, ako sme odohrali zápas," vyjadril sa k stretnutiu krídelník Prievidze Igor Marič. 

Majster sa tak úspešne revanšoval svojim fanúšikom za domácu prehru 86:93 z predchádzajúceho týždňa. "Doma každá prehra bolí, ale aj vonku. Hráme pred našimi fanúšikmi, kde nie sme zvyknutí prehrávať. Bola to pre nás veľmi ťažká prehra. Musíme však ešte pred play-off zlepšiť formu," vyhlásil Marič, podľa ktorého nie je podstatný konečný rozdiel, ale predvedená hra: "Dvadsaťbodový, tridsaťbodový rozdiel nič neznamená. Podstatné je, ako hráš. Do rotácie pribudol Omar (poz. Krayem) a Mike (poz. Rostampour), trochu sa to začína zlepšovať."

Prievidza si stredajším triumfom udržala tretie miesto v tabuľke a tiež aj náskok pred prenasledovateľom z Levíc. Práve Patrioti budú najbližším súperom tímu z Hornej Nitry. Lučenec je naproti tomu už len malý krôčik k potvrdeniu siedmej pozície po základnej časti. 

Foto: Vladimír Králik