• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ťahák 28. kola Eurovia SBL medzi Interom Bratislava a BC Prievidza mal až prekvapivo jednoznačný priebeh. Zverenci trénera Olivera Vidina ráznym spôsobom ukončili víťaznú sériu Prievidze, keď ju doma zdolali hladko 97:68.

Pokojne by sa dalo povedať, že o osude zápasu sa rozhodlo v prvej štvrtine. Po 150 sekundách prehrávali hostia 0:8, v 4. minúte už 2:12 a o päť minút neskôr dokonca svietilo na tabuli 4:25 z pohľadu Prievidze. Domáci basketbalisti nepúšťali súpera absolútne k ničomu, príkladne bránili a doskakovali, na druhej strane premieňali takmer všetko, na čo siahli. Hlavne dvojica Nemanja Barač a Radoslav Rančík robila vietor v prievidzskej obrane, v prvej štvrtine zaznamenala spolu 23 z celkových 26 bodov tímu.

„Do duelu sme nastúpili s veľkou energiou a dobrou koncentráciou. Premenili sme voľné strely, to je celé. Myslím si, že aj dobrá obrana bola rozhodujúca. Súperovi sme dovolili dať v prvej štvrtine len sedem bodov. Nečakali sme takýto ľahký zápas, ale pripravovali sme sa naň dobre, či už po mentálnej alebo fyzickej stránke. Vyhrali sme stretnutie 29-bodovým rozdielom, možno to vyzeralo, že to bolo pre nás jednoduché, ale musíme hrať tvrdo a dobre, potom takto vyhráme každý zápas,“ povedal k stretnutiu Barač.

Prievidžania sa už nedokázali v ďalšom priebehu pozviechať zo zlej úvodnej 10-minútovky. V drobných náznakoch síce prejavili snahu urobiť niečo so zápasom, ale Inter si skúsene kontroloval dianie na palubovke. Domáci prehrali akurát druhú štvrtinu rozdielom jediného bodu, inak ďalšie periódy skončili v ich prospech.

„Jednoznačne zlý úvod, totálne mimo našej hry, ktorú sme predvádzali v predchádzajúcich zápasoch. Ale nevadí, musíme na tom popracovať, taký je šport. Síce je to už druhýkrát, čo sme s nimi takto zle začali, ale opäť pre nás dobrá škola. Pracujeme ďalej, play off sa blíži. Máme pred sebou ešte poslednú štvrtinu základnej časti, takže budeme pracovať na tom, aby sa takéto výkony neopakovali. Gratulujem Interu, jednoznačne nás rozobrali. My sme sa nejakým spôsobom snažili po zlej prvej štvrtine, ale neviem či tá snaha bola nejakým spôsobom dostatočná. Asi nie, keďže sa to cez zápas len natiahlo,“ vyjadril sa krídelník Prievidze Martin Bílik.

Dvojica Barač a Rančík napokon zaznamenala spolu 49 bodov, ich prínos bol citeľný aj pri pohľade do štatistík, keď obaja mali zhodne v kolónke plus-mínus kladnú hodnotu – 28. „Dvaja hráči nás v podstate rozbili,“ poznamenal Bílik. „Teraz to bolo o mne a o Radovi, ale v stredu to môže byť hocikto iný. Na súpiske je dvanásť hráčov, ktokoľvek z nás môže hrať,“ dodal Barač.

Víťazné ťaženie Prievidze sa skončilo na čísle 7, Inter si naopak pripísal štvrtú výhru za sebou a len potvrdil prvú pozíciu v tabuľke. „Každé stretnutie je veľmi dôležité. My sa však nepozeráme na to, koľko víťazstiev za sebou má náš súper. Sústredíme sa na našu hru a ideme do zápasu s cieľom vyhrať,“ uzavrel hodnotenie hráč Interu.

Čo ukázal zápas: Premieňanie pokusov za tri body a trestných hodov. V oboch ukazovateľoch mal Inter lepšiu úspešnosť o 23, respektíve 40 percent. Lavička Prievidza bola síce produktívnejšia, ale základná päťka domácich bola jasne lepšia.

Hráči zápasu: Za „žlto-čiernych“ hral vo veľkej pohode Radoslav Rančík, autor 29 bodov a 3 doskokov. Na hosťujúcej strane bol jediným dvojciferným strelcom Colin Voss, k 15 bodom pridal aj šesť doskokov.

Čo ďalej: Zverencov trénera Olivera Vidina čaká ďalší diel bratislavského derby, tentoraz vycestujú na neďalekú Karlovku. Prievidza pokračuje v náročnom programe, v stredu ich čaká cesta do Svitu.

Foto: Vladimír Dorňák