• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V hre bolo druhé, ale aj tretie miesto. Napokon s ohľadom na ďalšie výsledky, pôjdu do play off basketbalisti BC Prievidza ako nasadená trojka, doma si v poslednom kole základnej časti poradili s Karlovkou 78:65.

Domáci to aj napriek absencii Dávid Abrháma a Dalibora Hliváka nemali jednoduché, dôkazom čoho bolo, že štyri minúty pred polčasovou prestávkou viedla Karlovka 35:33.

„Myslím si, že zo začiatku zápasu sme neboli tak koncentrovaní, ako by sme mali byť. Súper zaznamenal úspešné trojkové pokusy a darilo sa mu s nami hrať vyrovnanú partiu. Nebol to náš štandardný výkon. Potom v druhom polčase sme už spresnili hru a dotiahli sme zápas do víťazného konca. Teší ma to aj preto, lebo sme si vybojovali tretiu priečku po základnej časti. Už sa teším na play off. Môžeme týždeň trénovať a pôjdeme do toho,“ povedal po stretnutí krídelník BC Jaroslav Musil.

Prehra o trinásť bodov je síce stále prehrou, ale bez dvoch kľúčových hráčov vzdorovali „vysokoškoláci“ veľmi dlhú dobu na Hornej Nitre.

„Už v prvej štvrtine získali domáci 10-bodový náskok, bolo to spôsobené najmä našimi stratenými loptami, čím sme umožňovali súperovi získavať ľahké body z rýchlych protiútokov. Zápas sme brali ako každý iný, ale najmä sme sa chceli dobre naladiť na play off. Nemali sme čo stratiť, možno aj to odzrkadlilo ten dobrý, bojovný výkon,“ hodnotil tréner Karlovky Peter Ivanovič.

Oba tímy už mysleli podvedome na vyraďovaciu časť. Po základnej časti napokon tretia Prievidza narazí na šieste Komárno, siedma Karlovka si zmeria sily s druhými Levicami.

„Myslím si, že každý je radšej, že sme tretí a nie štvrtí. V Komárne sa však vždy hrá ťažko, majú veľkú fanúšikovskú podporu, v hale je vždy hluk. V tejto sezóne sme tam prehrali dvakrát po predĺžení. Máme výhodu prvého zápasu na domácej palubovke, to by nám mohlo pomôcť,“ zamyslel sa Musil.

Karlovka sa po ročnej prestávke predstaví vo vyraďovacej časti. V predchádzajúcom ročníku zostala pred bránami play off, keď skončila na deviatej pozícii. O to viac teraz túži zamiešať kartami. Favorizované Levice však budú určite proti.

„Levice poznáme, vieme akým štýlom hrajú, pripravíme sa na nich a myslím, že nebudeme ľahkým súperom. Tešíme sa a budeme v každom zápase bojovať o víťazstvo,“ dodal Ivanovič.

Čo ukázal zápas: Lepšia streľba Karlovky za tri body, ale až o dvadsať bodov viac získala Prievidza po dvojbodových pokusoch. Rozhodla aj nedisciplinovanosť hostí a tiež mnoho inkasovaných bodov z priestoru pod košom.

Hráči zápasu: Domácich opäť potiahol za výhrou Grant Sitton, proti Karlovke dal 17 bodov, doskočil šesť lôpt a pridal aj dva bloky. V bielo-modrom drese vyšiel najlepšie zápas Romanovi Vidovi, štatistéri mu zapísali 19 bodov, 7 doskokov, 4 asistencie, 2 zisky a 2 bloky.

Čo ďalej: Pre oba tímy začína kľúčová časť sezóny – play off. Prievidza začne svoju štvrťfinálovú púť doma, kde privíta Komárno. Karlovka sa predstaví najskôr u súpera, ako sme spomenuli vyššie, na úvod hrajú na palubovke Levíc.

Foto: Vladimír Králik