• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jubilejným 20. víťazstvom v rade si zabezpečili hráči Interu Bratislava v najkratšom možnom čase miestenku vo finále. V play off predvádzajú zatiaľ suverénnu jazdu, o čom sa mohla presvedčiť Iskra Svit. Tá síce v záverečnom stretnutí statočne vzdorovala, ale napokon sa po výsledku 63:85 musela uspokojiť s konečným tretím miestom v sezóne 2018/2019.

„Podtatranci“ sa po vysokej prehre v hlavnom meste rýchlo otriasli a čo je najhlavnejšie, tak sa dali na domáci súboj aj zdravotne do poriadku. Chýbalo síce duo Stanislav Baldovský a Davorin Kuntič, ale ostatní boli k dispozícii. Zverenci trénera Michala Madzina sa do svojho súpera zahryzli, bolo na nich vidieť, že nechcú sériu ukončiť s nulou na konte. Po väčšinu prvej štvrtiny a na začiatku druhej časti dokonca viedli. „Išli sme do tohto zápasu s tým, že je to len ďalšie basketbalové stretnutie, v ktorom budeme hrať našu hru a veriť nášmu plánu. Začali sme veľmi dobre, ale potom sme prestali koncentrovať, do toho nám mierne upadla energia, čím sme Interu umožnili, aby získali momentum,“ prezradil rozohrávač Iskry Andrew Guillory.

Inter však koniec víťaznej série nechcel pripustiť, ich odpoveďou bola 14-bodovná šnúra, ktorou získali kontrolu nad dianím na palubovke. Už do polčasu si vypracovali dvojciferné vedenie, ktoré síce po prestávke na malý moment stratili, ale potom opäť šliapali ako dobre namazaný stroj.

„Zápas dopadol podľa našich predstáv. Nebolo to vôbec ľahké, pretože Svit bojoval až do konca. Chceli sme sériu ukončiť, čo sa nám aj podarilo. Očakávali sme, že to nebude ľahké, pretože Svit hrá doma veľmi dobre, čo aj ukázali. Prvá štvrtina bola vyrovnaná, potom sme zlepšili obranu a dali niekoľko ľahkých košov. Do konca sme si to udržali. Mali skvelých fanúšikov, ktorí ich ťahali celý zápas. Svit mal svoje problémy, ale nevzdávali sa, v každom zápase bojovali. Chcel by som im pogratulovať, podľa mňa mali veľmi dobrú sezónu,“ nešetril chválou hosťujúci playmaker Goran Bulatovič.

DSC 5972

„Žlto-čierni“ nepripustili tak na svoj úkor žiadne prekvapenie, okrem famóznej víťaznej série udivuje aj ofenzívna produkcia, či bodové rozdiely v samotných zápasoch. 85 bodov bolo z ich pohľadu najnižší počet bodov v play off, v každom doterajšom stretnutí vyraďovacej fázy zvíťazili Bratislavčania vždy minimálne o 21 bodov. „Sme veľmi šťastní, že sme sa dostali do finále. Celú sezónu sme pre to hrali a trénovali. Teraz máme 10 dní, aby sme sa dobre pripravili na finále,“ vyhlásil „Buli“.

Pre Svit sa v stredu večer skončila sezóna, na ktorú sa pod Tatrami bude spomínať v pozitívnom duchu. Iskre sa podarilo po štyroch rokoch prebojovať medzi najlepšiu štvorku a získať medailu. V sérii s Interom mali smelšie ambície, ale družstvo postihli v nesprávnej chvíli zranenia. „Mali sme výbornú sezónu, podarilo sa totiž dosiahnuť na niektoré ciele, ktoré sa Svitu v predchádzajúcich piatich rokov nepodarili. Je to príjemný pocit skončiť na treťom mieste, ale to nebol náš hlavný cieľ. Sme však vďační aj za toto,“ zamyslel sa Guillory.

Inter tak momentálne netrpezlivo očakáva svojho finálového súpera, ktorý vzíde z dvojice Levice – Prievidza. Bližšie k tomu má momentálne celok z Hornej Nitry. Koho by si prial v boji o titul Bulatovič? „Levice aj Prievidza sú veľmi dobré. My sa musíme sústrediť len na nás a vo finále musíme ukázať náš najlepší basketbal,“ odpovedal na záver samotný basketbalista.

Highlighty zo zápasu Svit – Inter:

Foto: Daniel Faix